Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 valle zaten bölücülük amacına çoktan ulaşılmış bile halinize baksanıza sonra birde çıkıp bık bık ediyorsunuz[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Hangi çağda yaşıyoruz? Bizi;insanlıgımızı orta çağdaki gibi soyumuzmu belirliyor hala? hayır. Eğer sen kendini turk gibi hissediyorsan;turk kelimesi gectiginde ve tarihinden bahsedilginde kanın kaynıyorsa vs vs vs.. turksundur..Bu içten gelir kimse seni sınırlayamayaz yada yonlendıremez.. Ha turkıyelılık baska bir şey. Bu kendilerine baskı yapıldıgı ve ezıyet cektırıldıgı soylenen azınlıklar ıcın olan bır olay.. Bizi bölmek isteyenler;bu insanların zaaflarından ;milliyetçiliginden faydalanıp onları gazlamaya çalısıyor.. Başımızdakılerde bunu dusunerek; Turkiyede yaşıyor diye turk olma olaıynı kaldırıyor. bu kadar basit. adamlara zaten sahıp oldukları ozgurlugu verıyor..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 infected yazdıklarını yeni okudum,ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu kadar sacmalamaz insan,varsa bildiğin bir şey söyle de bilelim,gaza getirmeye çalışma.....[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: Suark, 04 Kasım 2004 23:38 tarihinde demiş ki: Hangi çağda yaşıyoruz? Bizi;insanlıgımızı orta çağdaki gibi soyumuzmu belirliyor hala? hayır. Eğer sen kendini turk gibi hissediyorsan;turk kelimesi gectiginde ve tarihinden bahsedilginde kanın kaynıyorsa vs vs vs.. turksundur..Bu içten gelir kimse seni sınırlayamayaz yada yonlendıremez.. Ha turkıyelılık baska bir şey. Bu kendilerine baskı yapıldıgı ve ezıyet cektırıldıgı soylenen azınlıklar ıcın olan bır olay.. Bizi bölmek isteyenler;bu insanların zaaflarından ;milliyetçiliginden faydalanıp onları gazlamaya çalısıyor.. Başımızdakılerde bunu dusunerek; Turkiyede yaşıyor diye turk olma olaıynı kaldırıyor. bu kadar basit. adamlara zaten sahıp oldukları ozgurlugu verıyor.. evet mantıklı bir söylem gelmiş. Uyuzum türkiyeli kelimesine kardeşim var mı dahası? Milliyetçi veya turancı bir görüşe sahip değilim hatta, gayet orta da birazda sağa yakın bir ayar belirleyebilirim, demokratım bir nevi. Ve bu türkiyelilik kelimesini duyduğumda fellik fellik sinir oluyorum. Ardında neler geleceğini tahmin etmek zor değil ve lütfen biraz dışarıdan bakın. Uzay çağı, bilim irfan çağındayız tamam ama herşeyi birden pat diye değiştiremezsin, denersin Yugoslavya gibi olursun. (Ki Avrupa nın en iyi ülkelerinden biriydi böldü AB!) Olmaz öyle ütopik şeyler ki, azınlık diye gösterilen insanlar rahatsız oluyorsa birşey vardır arkada. Ne Mutlu Türküm Diyene! Andımızın kaldırıldığı bir dönemde yaşıyoruz biraz düşünün lütfen ya.[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 artik yazcagim fazla bisey yok 40 kisi gerek sacma gerek sacma olmayan seyler yazmis bir an gelin ina edebiliyorsaniz edin ama kesinlikle sonuna kadar savunuyorum turk etnik koken terimidir soy belirtir kirildigi zaman kirilir turkiyede yasayan insanlarin cogu turk degildir cogu insanin turk olmamasi herkezin turk diye adlandirilmasini gerektirmez eger turk kelimesinin sozlukte karsisinde turkiyede yasiyan insan yaziyor ise yeni cikmis ben bilmiyor idim ama terimin carpitilmis halidir bayrak, istiklal marsi, her sabah and icme, her odaya bayrak ve ataturk resmi asma %100 propogandadir (iyi veya kotu demiyorum) insani sartlandirmadir akli basinda okumus etmis insanin ulkesinin yararina olan seyleri gozetmesi icin bu turlu elementlere gerek yoktur sizin yapamadiginiz sey, daha anliyamadiginiz sey, bu ulke farkli etnik kokenlerden gelmis insanlardan olussa bile hala birlik beraberligini koruyacagidir ayrica siz yurt disinda TURKISH diye gecersin, ama birey olarak ahmet is a turk derler ki buda yanlis kullanimdir[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Biz yurtdışına çıkınca soykırım iddiaları üzerine bir sunum hazırlamayı düşünüyoruz, adam huskie , kangal diyor. infected - yurtdışında kimseye yahudi, ermeni, kürt diye bakmıyorlar, bakmazlar. Direk Türk derler ve Türklük kimliğin öne çıkar. Site almayı düşünüyorum factsofarmeniancase.com diye, bu düşünceme katılıp mit vs çeşitli kaynakları incelemeye hevesli olanlar var mı acaba?[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 bencede ilkokuldaki çocuğa zorla namaz kıldırmanın zorla ant içtirmekten farkı yok. O çocuk zaten ülkesine yararlı bir insan olacaksa olacak, olmayacaksa olmayacaktır. Şimdi bide dır dır etmeden şunu okuyun sonra nederseniz deyin; Ha önemli bayramlarda, günlerde söylenir çünkü tarihi önemi vardır ve büyük bir lider söylemiştir, anlamlıdır hala bir çoğumuzun anlamadığı şeyleri anlatmaktadır ama her gün söyletmek birşeyi insanın aklına zorla sokmaya çalışmaktır. Bir insana yüz bin kere ant içtirileceğini ilk okulda, öğretimle beraber adam gibi EĞİTİM verilse çok daha yararlı olur.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: mexinth, 05 Kasım 2004 00:04 tarihinde demiş ki: Site almayı düşünüyorum factsofarmeniancase.com diye, bu düşünceme katılıp mit vs çeşitli kaynakları incelemeye hevesli olanlar var mı acaba? nasıl yanı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: Infeqted, 04 Kasım 2004 16:20 tarihinde demiş ki: hicbirimiz turk degiliz. turkiyeliyiz sorun bunun bu kadar buyuk bir problem olmadigi Herkes buna bok atmış ama mantıken gayet doğru birşey. Demek istenilen "Türk" kavramının eskisi gibi kullanılmadığı. "Türk"lük etnik kökeni gösterir evet. Nasıl ki "Kürt"lük etnik kökense "Türk"lükte aynı kapıya çıkıyor. Bu mantıken böyle. Ancak anayasa "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türktür." yazması bunu bozuyor işte. Türkiyeli olmak mantıken ters/yanlış birşey değil ki? Yine demek istenilen kapıya çıkıyor, Türkiye Vatandaşlığına yani.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 kökenimin köküne kibrit suyu,Ben TÜRK'üm kardeşim...[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Peki.[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Yorumsuz.Görüşmü yazarsam cok sazan zıplayıp zıt zıt konuşcak anlamadan tartısmak istemiyorum .![signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 mexinth dedigin tamamen yanlis mantigin tamamen mandaboku dedigin hicbirseyin tutari yok yurt disinda okumus herkez kurt azinligin miktarini bilir, tuncelinin diyarbakirin urfanin kurtlere gore kurdistan sinirlari icinde oldugunu ve ayri bir olusum yaratmak istediklerini bilir ama hic kimse sadece bu sebeplerden dolayi bunlarin hepsine ortak bir payda atiyalimda hicbir yere gidemesin gibi bir orta cag dusuncesini aklindan gecirmez butun bunlarin tartisilacagi %20 sini kurtlerin olusturmasi gereken bir tbmm var[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 bayrak, mars, ulu onder bunlar toplumun gerektiginde birlestirilmesi icin olusturulmus modern fetislerdir. eger 1920 de min. 6 milliyetli bir devleti herkez turktur diye sartlandirmazsan 1er milliyetli 6 devletin olur o donemin gereksinimi oydu bu donemin gereksinimi degisti herkez tc vatandasi tabirini kullanin mesela tamamen dogru[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 infeq bagımsızlıgını 4 gozle beklıyorum...[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 kimse onları seöilmemleri ya da seçmemelri için engellemiyor.. Ki zaten seçiliyorlar yanlışmıyım? Yanı adamlar dusunmuyorlarmı "eger biz ayrı bir devlet olursak nasıl gecıncez nesıl etcez faydalancak bır turkıyede yok,kurtlara yem olcaz buralarda"dıye.. Birileri bunları fena halde gaza getiriyor diye birbirimizi kesip duruyoruz,işte bu onlensin diye turkıyelılık olayı gelıyor.. yanı adam artık "ben turkıyelıyım ama kurtum" dıyebılecek (zaten dıyebılıyor ama sonucta fitilleyenlerin gozune cokmak oluyor bu)..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: Infeqted, 05 Kasım 2004 00:19 tarihinde demiş ki: bayrak, mars, ulu onder bunlar toplumun gerektiginde birlestirilmesi icin olusturulmus modern fetislerdir. eger 1920 de min. 6 milliyetli bir devleti herkez turktur diye sartlandirmazsan 1er milliyetli 6 devletin olur o donemin gereksinimi oydu bu donemin gereksinimi degisti herkez tc vatandasi tabirini kullanin mesela tamamen dogru +1..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 o adam turkiye sinirlari icinde yasiyan, ve yasiyacak olan bir kurt eger siz kurt veya turk veya rum olmanin onemini gozunuzde azaltirsaniz zaten ortada bir sorun kalmayacak. butun sorun turk olmaya, kurt olmaya duygusal bir oge gibi bakmaniz aslinda adinin ahmet soyadinin karaagac olmasinin hicbir farki yok turk yada kurt olmanin benim gozumde[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 aynen oyle[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Zaten mılletlerın artık farkı kalmadı..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Abi önce sen kendi devletin içinde diyen kişiyi engelleki en son dıarsı kalsın vatanın icinde hep doğulular heğ batılılar suralılar buralılar böyle yapıo lafı kalkmadığı sürece dısarsının dediği zaten bir z.. etmez afedersiniz .!Önce vatani birlik yani milliyetçilik sahlanmalı .!Kendi kendimizi batırıyoruz. Gerisi tıraş[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 said: Absolut, 04 Kasım 2004 10:57 tarihinde demiş ki: Mail ile geldi. Paylaşmak istedim. RAFAEL SADI Saygideger ThinktankTurkey Uyeleri., Sanirim grubun en yeni uyelerinden biri olmakla beraber son gunlerin en tartisilir konusu olan Azinliklar meselesinde cok dikkatli olunmasi gerektigini ve bir tuzagin icine dusmekten ulkenin kurtarilmasi gerektigi gorusundeyim. Ozellikle bu TURK ve TURKIYELI kavramlarinin ortalikta dolasmasi kesinlikle gizli bir BOLUCULUK islemekte ilginc ve guzel bir mozaik olan Turkiyenin yapisini kokunden sarsmaya dengeleri altust etmeye sebebiyet verebilecek bur durumla karsi karsiyayiz gibi geliyor bana. Ben ecdadi 1492 yilinda Ispanyadaki Engizisyon'dan kacip Osmanli Turkiyesince kucak acilmis ve kabul edilmis bir Yahudi dinine mensup Turk Vatandasiyim. 1955 yilinda dogup 1961 yilinda ilk okul 1.sinifina girdigim gunden itibaren : TURKUM DOGRUYUM CALISKANIM tumceleri ile beynime benim TURK oldugum kazildi. Bayragim ve Milli Marsimin ne oldugu ogretildi ve Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak kurucusu Ataturk'un soyledigi "NE MUTLU TURK'UM DIYENE" sozunu okul duvarinda , kitabinda ve ve her turlu malzemenin uzerinde ogrenerek bilinclendirilerek buyudum. Simdilerde birileri kalkacak ve bana yok kardesim sen Oguz ve Kayi boylarindan , Orta Asya'dan gelmedigin icin TURK degil TURKIYELISIN diyecek ve ben de ha peki haklisiniz diyecegim, hadi canim sen de , ne olacak benim 50 yillik egitimim , ogrenimim , ne olacak 26 yasina gelmis ogluma 23 yasinda gelmis kizima verdigim TURK egitimi kimligi, simdi kalkip kendilerine kusura bakmayin cocuklar biz TURK degilmisiz , sadece TURKIYELIYMISIZ mi diyecegim. Bunun adina Milleti bolmek , halki parcalamak denmez mi? Kimse bana Ust kimlik , alt kimlik hikayeleri anlatmasin , her birimiz bu ulkede ne oldugumuzu biliyoruz , dinlerimiz , irksal veya yoresel farkliliklarimiz olabilir ve bu hic bir zaman bizleri rahatsiz etmedi , simdi ne oldu da birden bire azinlik sayilacakmisim , benim atalarim kendilerine ozel haklar verebilecek azinlik statusunu Lozan anlasmasinda bile kabul etmemisler , biz TURK vatandasiyiz deyip azinlik haklarini reddetmislerdir. Lutfen dikkat edelim , birileri Turkiye ile oynamak istiyor , yarin obur gun bakacaklar diyecekler ki eee bakin sizin tamaminiz Turk degilmis 70 milyon Turk'ten su kadari KURT , su kadari , Alevi , su kadar , Suryani , Su kadar Keldani, BU kadari Laz , oburleri Yahudi , bilmem ne kadar Ermeni , kala Kala 1 milyon Turk kaldi bu kadar Turk icin de bu kadar 777 milyon kmkare arazi fazla , gelin sunu efendi efendi paylasin derler adama. Ne o'lcek simdi? Gozumuzu 4 degil 24 acsak yetmez, bu is yanik kokuyor. Sizi bilmem bana TURK degil de TURKIYELI denmesi rahatsiz eder. Saygilarimla. RAFAEL SADI, ISRAIL bana bu yazı-böyle birinin olduğu felan inandırıcı gelmedi. zaten ne alakaysa israil diye bitirmiş bu kadar türkiyeliyimden sonra felan (anlamadım). 1500 den beri burada değilmiydi bu adam nereye gitti hemen :P israel olsaydı bari "I" harfleri de anlamlı olurdu. neyse tartışmalara çanak tutar tarzda bir yazı zaten. hatta o amaçla yazılmış dahi olabilir.[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Burada türkiyeli ile ayrım çarpıtması var anlamıyorsan ne ala.. Eskiden rumların ve ermenilerin evleri yağmalanmadan evvel Beyoğlu, İstanbul harika bir şehirdi. Titrke mandanın tekinin gazıyla binlerce insan bu insanlara saldırdı, kendi kardeşlerine saldırdı! Babam Balat'lıdır o anlatırdı, mahallelerinde müslümanı yahudisi ermenisi barikat kurmuşlar çapulculara karşı!!!! Şimdi ne oldu? Adalar dışında mozaik piç oldu, ermeniler rumlar küstürüldü, günahları kendilerini Türk görmeleriydi. Beyoğlu hala fuhuş , uyuşturucu ve rezillik batağı olmaktan kurtulamadı. Bir Fransız sokağı açıldı milletin ağzının suyu akıyor, oysa eskiden hep öyleydi Beyoğlu, eski İstanbul beyefendileri ve hanımefendileri gezerdi cici cici. Babam anlatırdı yan mahallelerinde bir ermeni tüccar varmış, ilk buzdolaplarından biri ondaymış, amerika dan getirtmiş, adamın göz bebeği bir şey. Çapulcular! evet kendini müslüman ve haklı gören çapulcular bu güzel insanların evini yağmaladı, çaldı çırptı, evlere kuruldu. O buzdolabı paramparça edilmiş. O ermeni tonton tüccar da sülalesi ile gözleri yaşlı kaçmış. Birçoğu gibi. Evet alakasız gelecek ama artık anlamaya çalışın, eskiden güzeldi şimdi kötü nedenide kültürü ayırıp sürekli bölmeleri... Daha ne kadar katlanacaksınız merak ediyorum.[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 o olayların savunulacak bir yanı yok ama o olaylarda öyle basit hedeler değil :P çok boyutu var yunan boyutu-devlet boyutu v.s. ayrıca istanbuldaki gecekonduları felan düşünürsen kanunsuzluk ne yeni bişey ne de bitmiş bişe ama türkiye bugünlere nasıl geldi anlamak lazım. keyfimizden kıbrısa çıkmadık. bu günün değerleri ile geçmişi yargılayamayız neyse .[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Kıbrıs ayrı mevzu, ama kendi komşun sırf aynı etnik kökenden geliyor diye ondan hınç almak yanlış. Kıbrısta bunu yaptı Yunan kontrollü odaklar. Böyle derine inmek istemiyorum ama demek istediğim eskiden bir rüya kentiydi , şimdi neden eskinin bir parçası haline gelmesini istemeyelim ki?[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar