Bone Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Docka takılı bi harddisk var, ama windows okuyamıyor. docku çıkarıp taktığımda "sürücüsündeki diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli. Biçimlendirmek istiyor musunuz?" diye soruyor. H diskini görüyor ama okumuyor. 3TB'lık bu diskteki problemi format atıp file recovery'e gerek kalmadan nasıl halledebiliriz? süreniz başladı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 MBRsi bozulmuştur bilmemne data recovery programı vardı tanıdık onun içinde bulunuyor MRB recover diye 10 saniyede düzeltiyordu hdd yi de hatırlayamadım şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 getdataback diye bise var awsome Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 fotograf makinasının hafıza kartını görüp dosyaları görmüyodu bilgisayar. hafıza kartının sürücüsünü winrarla açıp yapmıştım. ama senin hiç okumuyor sanırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 donanım gurusu felan vardı forumda di mi, yazsın bi açıklama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Direkt olarak Recuva. http://www.piriform.com/recuva Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 recuva sadece dosya recover etmiyor mu? şimdi denedim de, harddiski gösterdiğimde the path doesn't exist diyor. yav cidden biri yardım etsin şunu çözmede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 MBR başka bişey, onunla alakası yok sorununun. NTFS formatlıysa diskin (ki muhtemelen öyle) indexi bozulmuştur. O yüzden olan dosyaya yok diyodur... Recuva falan kurtarır, ama dosya konumları falan sorunlu olacak muhtemelen. Edit bi de son yazdığını şimdi gördüm, derdin klasör mü yoksa diskin tamamı mı? Diskin tamamıysa partition table çuvallamış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Active@ Partition Recovery (Windows) Bunu kullanıyorum o tip durumlarda. MBR olmasa da dosya izlerinden kurtarmaya çalışıyor. Hangi dosyaların kurtarılabilir, hangilerinin kurtarılamayacak derecede bozulmuş olduğunu da dosya isimlerinin yanına koyduğu icon ile belirtmekte. Cidden çok işime yaramıştı. Diski scan ettir programda. Çıkan dosyaları teker teker ya da tümden kurtar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Live cd ile var olan dosyaları kurtarmayı denedin mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Mr_Hand said: derdin klasör mü yoksa diskin tamamı mı? Diskin tamamıysa partition table çuvallamış olabilir. said: Docka takılı bi harddisk var, ama windows okuyamıyor. docku çıkarıp taktığımda "sürücüsündeki diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli. Biçimlendirmek istiyor musunuz?" diye soruyor. H diskini görüyor ama okumuyor. dediğim gibi diskin kendisinde problem var, tek bi klasör veya dosyada değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
t4r1k58 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 harddiski başka bir bilgisayara takma imkanın varsa takıp chkdsk yapman lazım farklı bi bilgisayara taktığını varsayıyorum cmd yi yönetici olarak çalıştı (başlat daki armaa kutusna cmd yaz gelir) daha sonra chkdsk X: /f /r (X tarama yapılacak surucu harfi) çeklinde tarama yaptır büyük olasılıkla disk düzeltilecek ve dosyalarını gorebileceksin. sonuç alamazsan hdtune isimli programı indir kur bilgisyarına healt sekmesinden harddiskin boardi ile ilgili arıza raporlarını görebilirsin onun yanındaki sekmedende diski tarama yaptır kırmızı kare çıkarsa diskinde bad sector var demektir.bu arada hızlı tarama seçeneği var onuseçme arıza varsa bile göstermez. ayrıca okuma hızına dikkat et tarama yaparken. 3 tb harddisk en az 50 - 100 mbsn hız ile tarama yapar 3 4 5 10 mbsn hızlarla tarama yapıyosa boardda sorun var demektir zaten healt sekmesinde de crc yazan seçenek sarı yada kırmızı yanar öyle olursa. yedeklerini kurtar harddiski doğru garantiye gönder. tamir edilmez yenisi gönderilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 harddisk dockta zaten niye çıkartıp başka pc'ye takayım. vaperon said: Active@ Partition Recovery (Windows) harddisk için bi fixmbr var bi de bi de superscan. superscan nasıl kullancam, bi de mbr olmayan gpt olan diske fixmbr yapsam ne olcak ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Superscan'a tıkladıktan sonra bırak arasın. İçinde dosyaları bulduktan sonra listeleyecektir. Listeledikten sonra orta ekranda sağ tıkla recover'e tıkla. Dosyayı göndereceğin konumu seç. Sonra ok'e basman yeterli :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Bone said: harddisk için bi fixmbr var bi de bi de superscan. superscan nasıl kullancam, bi de mbr olmayan gpt olan diske fixmbr yapsam ne olcak ki? "zaten partition table'ı uçmuş bi diskin içindeki bilgiyi nasıl daha ulaşlmaz hale getiririm?" bölüm 1 ssadfdfga linuz tabanlı partition recovery aracı bulman lazım hiren'sdekiler falan gibi. ne yaptığını bilmiyosan yukarıdaki bölümü devam ettirirsin ama direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 vaperon said: Superscan'a tıkladıktan sonra bırak arasın. İçinde dosyaları bulduktan sonra listeleyecektir. Listeledikten sonra orta ekranda sağ tıkla recover'e tıkla. Dosyayı göndereceğin konumu seç. Sonra ok'e basman yeterli :P aramıyor işte. superscan'de değer felan girip add etmem gerekiyor herhalde. öte yandan topicte herkes paso recover programı öneriyor da, yav 3TB harddiskim yok ki başka. diyorum işte format atıp recover edebilirsin bunu ama onla uğraşmak istiyorum, gelen öneriler format atmadan recover etmeye yönelik oluyor sdf... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 riskli o dediğin de ondan. istiyosan dene. gpt üstüne içinde mbr kaydı vardır onda (eğer dual boot linux - windows vardıysa diskte) partition table kim bilir nasıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 çözülmeyince sıkıldım format attım. veri kurtarma programları deniyorum da, mkv dosyalarını görmüyor herhalde bunlar, unknown00001.mp3 felan gibi gözüküyor diğer dosyalar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar