Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

avrupayı gezmişler gezi planıma, schengene el atabilir mi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
baska konuya yazmistim yine ama mevzu degisti biraz, sifirdan sorayim

iki kisi avrupada gezecegiz

1.
spastik bir gorevli cikmazsa kontrollerde izin yeniletme kagidim ile gezebiliyorum schengeni, ilgili kanun da cikali 3 4 yil oldu sanırım, bilgileri vardir diye tahmin ediyorum

asıl sorun arkadasimin
schengen alacak ama ne yapacağımız konusunda iki gram fikrim yok
benim bildiğim schengeni alınca schengenin içinde dolaşılabiliyordu
ama yanlis vizeyle hapse girenlerle konuştum, bilmemne tipi vize cart curt derken yapacağımı bilemedim
tam olarak vizede ne olması gerekiyor ? C tipi benim bildiğin ama bir aciyorum yok efendim susu boyle busu boyle olacak falan filan

fransadan vize alacak en uzun kalacağı yer aynı zamanda okuduğu okulun da artısı olması sebebiyle
ama holandaya suraya buraya da gideceğiz demesi gerekir mi
derse tren/uçak otel ayarlamış olmak gerekir mi ?
yoksa almayı planladığı davet kağıdı 2 hafta kalacak dese, kafamıza gore dolaşabilir miyiz avrupayı

2.
gezi planını soracagim

paris 3 hadi 4 gun diyeli, konaklama az çok belli ne yapabileceğimiz
1 gun de amsterdam dedi arkadasim ok dedim (ot mot diyordu, satıyorlar mı halen turiste)
ama sonrasını bilemedim
isvicrede bir yerler
stokholm
var diger konudan kalan aklımda

çok detaylı muze falan gezesimiz yok, yiyip içip gezecegiz oylesine sanırım
nerelere gidip ne yapılabilir ?

konaklama icin de
amsterdama mesela gunubirlik yeter dedi bana, otel ayirmadan direk 24 saat arayla ucak/tren ayarlamayi dusunmedim degil

ama digerlerini bilemedim, direk su otelde kaldım iyidir diyebileceginiz yerlere acigim
sehir merkezi pahalli sehir disina cikin denilen yerlerde sehir disi 5 6 otobus duragi olabildigi gibi paristeki gibi 1-2 saatlik tren yolculugu da olabiliyor, o yuzden bakamiyorum adamakilli

cevaplar icin simdiden tskler
Mesaj tarihi:
1- schengeni hangi ülkeye uçacaksan o ülkenin konsolosluğundan alıyorsun. sonra kimse sana birşey sormuyor. Hatta uçtuğun ülkenin konsolosluğundan bile almana gerek yok diyenler var, ancak riske girmemek lazım

2- çok geniş bir konu. bir çok başlık bulabilirsin burada.
Mesaj tarihi:
İlk giriş yapacağınız ülkeye alın schengen'i garanti olsun. Sonrası önemli değil. Schengen'de schengen yazıyor zaten direk, tipi falan önemli değil.

Müze gezmek istemiyorsanız Avrupa çok da özel bir kıta değil gezmek için çünkü kilise ve müzeden oluşuyor şehirler. O yüzden gezeceksiniz :P

Bahsettiğin şehirlerden, Paris'e mutlaka gidin, müzeleri falan gezin, zaten girişler genellikle bedava ya da cüzzi fiyatlı ve Avrupa'daki en başarılı müzeler.

Stockholm müze gezmeseniz bile 2 gününüzü doldurabileceğiniz çok güzel bir şehir, sadece Gamlastan ve parklar 1 gününüzü çok güzel bir şekilde geçirmenizi sağlar zaten, 2. gün de şehrin kalanını ve Vasa'yı gezersiniz, zaten Vasa'nın olduğu bölge bütün müzeleri ve çok güzel bir parkı kapsıyor.

Amsterdam benim gezdiğim yerler arasında gitmesem de olurmuş dediğim tek yer oldu; kendine özgü hiç bir şey yok, fazlasıyla kalabalık, kirli. Çoğu insan red light, weed ve klüpler için geliyor;

Red light'ın olduğu sokak kazılıydı biz gittiğimizde, her yer tıka basa doluydu, weed işine girmemeyi tercih ettik, bir de çok fazla erkek vardı; sanki tüm dünyaya Amsterdam'da kızlar teklif ediyor demişler, öyle diyim. 2 tane türk erkek grubu gördük muhabbetlerini duyunca BWAHAHAHAH diye gülmemek için kendimi zor tuttum.

İsviçre'ye gitmedim, giden kimseyle de konuşmadım şimdiye kadar.
  • Yeni Oluştur...