Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 nedanko said: amerikalilarda misirla besliyolar normalde, saman veya yesillik degil. misir fiyatlari artinca patates cipsi m&m le vs. beslemeye basladilar. yalniz bizim hayvanlarda bizim gibi zayif celimsiz. tr de de samanla beslenmiyor sadece saman+yem (besi ya da süt yemi) tr de de cılız değil inekler mesela tr de en cok beslenen et ırkı simental büyüktür tr de de mısır silajıyla çok besleyen var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 simental duymadim hic peki bisi sorucam. tamam irk iri ama ben hic tr de boyle inek gormedim. (simental bu, rastgele sectim bi tane) http://www.organikhayvancilik.net/content/uploads/66/Image/simental.jpg yani cidden boyle ineklerimiz var mi (genel olarak, 3-5 degil) benim inek gormuslugum cok yoktur tabii meraktan soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 şimdi durum şundan ibaret,daha küçük görünüp,daha fazla et veren hayvanlar da var,genelde böyle şişirmek için,küspe yemi gibi şeyler yediriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 bu gavur inekleri hep tertemiz nasıl nerde besliyorlar nasıl bakıyorlarsa artık. bizde bizim hayvanlara bak olrasına burasına tezek çamur saman yapışmış kurumuş leş gibi hepsi. domuza pis hayvan diyip camurlu boklu inekleri kurban yapıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Abi allah rızası için biri şu başlığı düzeltsin, kafayı yiyecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 nedanko said: simental duymadim hic peki bisi sorucam. tamam irk iri ama ben hic tr de boyle inek gormedim. (simental bu, rastgele sectim bi tane) http://www.organikhayvancilik.net/content/uploads/66/Image/simental.jpg aga o boğa. gerçekten pek inek görmemişsin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 simental aradim o cikti. ama yani demek istedigim hep ciliz gordum bunlara oranla, veya au daki ineklere oranla. Burasi tarim ulkesi bi anlamda, en buyuk ekonomilerden biri, dunyaya et satiyor. inek cok yani. hep iri iri inekler. bizde gormedim o tip inekleri hic. dedigim gibi insanimizda ciliz ayni oranla, ona bagliyodum. bende yapili biri degilim. anglo lar iyi beslenmekten kocaman herif olmuslar. kilolu degil irilesmis herifler bu inekler gibi. inekleride kendileri gibi iyi besleniyo diyodum ona bagliyodum duz mantik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 nedanko said: simental aradim o cikti. ama yani demek istedigim hep ciliz gordum bunlara oranla, veya au daki ineklere oranla. Burasi tarim ulkesi bi anlamda, en buyuk ekonomilerden biri, dunyaya et satiyor. inek cok yani. hep iri iri inekler. bizde gormedim o tip inekleri hic. dedigim gibi insanimizda ciliz ayni oranla, ona bagliyodum. bende yapili biri degilim. anglo lar iyi beslenmekten kocaman herif olmuslar. kilolu degil irilesmis herifler bu inekler gibi. inekleride kendileri gibi iyi besleniyo diyodum ona bagliyodum duz mantik. hocam bu memleketin yarısında 4 ay 0'derecenin üstüne çıkmıyor hava sıcaklığı,ortalama 6 ay hayvan ahır'da kapalı kalıyor ve taze ot'dan tut da imkan nispetinde kaliteli yemle dahi beslenemiyor... var gerisini sen tamamla işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 köylü ineği görüyorsunuzdur siz. besiciler ya kocaman çiftliklerde ya da yaylalarda, otlaklarda yetiştiriyor hayvanlarını. götü boklu köylü ineklerini süt için besliyor gariban köylü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 besici, inegin gotunu siliyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 aquila said: besici, inegin gotunu siliyo mu? ineklerin ve sineklerin kıçına bez bağlıyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 uygun yerde, düzgün beslersen bok bulaşmıyor ineğin götüne. cevap veriyorum, hayır silmiyor besiciler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Abi ordaki bi yarışma herhalde. Tabi hayvanı götü başı boklu çıkarmazlar, yıkamışlardır. Hem inek bokundan ne olur lan, yediği ot. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 doğdum büyüdüm istanbul'da,ama köye gittiğimde tezek yapan insanları gördüğümde tiksinirdim hep. Asıl merak ettiğim şey,bir savaş v.s olsa,bu imparator neron kafasıyla,kendini yakar heralde 2 gün aç kalsa diye düşünüyorum şahsen,kendini ısıtmak için o tezeği yapmaz,donarak ölen adam olur bu memlekette ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 nedanko said: simental duymadim hic peki bisi sorucam. tamam irk iri ama ben hic tr de boyle inek gormedim. (simental bu, rastgele sectim bi tane) http://www.organikhayvancilik.net/content/uploads/66/Image/simental.jpg yani cidden boyle ineklerimiz var mi (genel olarak, 3-5 degil) benim inek gormuslugum cok yoktur tabii meraktan soruyorum. hoca böyle boğalarımız var etçi tip simental. bi 7-8 kadar müşterimde var bunlardan yanlız zamanında tarım kredi koop. aracılığıyla getirtmişler hollanda/almanya dan. Bende çalıştığım bölgede gzw si 135 üstü olan spermalar kullanıyorum simental olarak.Arileştiriyoruz yani. Bu arada bütün suçlu devlet politikası değil çiftçimiz ne yazıkki şark kurnazı olmuş... Tarım kredi koop.dan kredi alıpda yıllarca ödemeyip o krediyle traktör filan değil direk daire alıp lüx araba mı alanlar dersin. Komşusunun hayvanını kendi üstüne aldırıp kağıt üzerinde o hayvanların üzerine bankalardan kredi çekip gene daire araba alan ve sonra ödeyemeyen mi dersin. Çiftçi kültürümüzde bozuldu bu ülkede. Bu arada saman 12-15 tl arası gidip geliyor balyası. Çiftçimiz ilk önce kendi oturup düşünecek. Veteriner Hekim olarak geçen sene 300 sayfa veresiye duruyor hala nası olsa geldiği yok yakıcam direk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 nedanko said: http://www.youtube.com/watch?v=Nmkj5gq1cQU şurda focuslandıkları hayvan belçika mavisi bu arada. Diğer hayvanlardan farklı olarak double muscle filan var. Ülkemizde bu tohumu atmak yasak fatura keserek. He benim tankda var belçika mavisi o ayrı(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 önceleri ham madde satıp teknoloji alırdık şimdi ham madde satın alıyoruz işte daha ne gelişen ekonomi, avrupanın devi, demokrası yıldızı falan. inşallah yakında teknoloji de satmaya başlarız sds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Yurtdısından gelen samanı kim getiriyor incelemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar