Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ve samanda ithal ediyoruz, durmak yok yola devam...

Feamer

Öne çıkan mesajlar

nedanko said:

amerikalilarda misirla besliyolar normalde, saman veya yesillik degil. misir fiyatlari artinca patates cipsi m&m le vs. beslemeye basladilar.

yalniz bizim hayvanlarda bizim gibi zayif celimsiz.

tr de de samanla beslenmiyor sadece
saman+yem (besi ya da süt yemi)
tr de de cılız değil inekler
mesela tr de en cok beslenen et ırkı simental
büyüktür
tr de de mısır silajıyla çok besleyen var
Sosyal ağlarda paylaş

simental duymadim hic peki bisi sorucam. tamam irk iri ama ben hic tr de boyle inek gormedim. (simental bu, rastgele sectim bi tane)

http://www.organikhayvancilik.net/content/uploads/66/Image/simental.jpg

yani cidden boyle ineklerimiz var mi (genel olarak, 3-5 degil)

benim inek gormuslugum cok yoktur tabii meraktan soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

simental aradim o cikti.

ama yani demek istedigim hep ciliz gordum bunlara oranla, veya au daki ineklere oranla. Burasi tarim ulkesi bi anlamda, en buyuk ekonomilerden biri, dunyaya et satiyor. inek cok yani. hep iri iri inekler.

bizde gormedim o tip inekleri hic.

dedigim gibi insanimizda ciliz ayni oranla, ona bagliyodum. bende yapili biri degilim. anglo lar iyi beslenmekten kocaman herif olmuslar. kilolu degil irilesmis herifler bu inekler gibi.

inekleride kendileri gibi iyi besleniyo diyodum ona bagliyodum duz mantik.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

simental aradim o cikti.

ama yani demek istedigim hep ciliz gordum bunlara oranla, veya au daki ineklere oranla. Burasi tarim ulkesi bi anlamda, en buyuk ekonomilerden biri, dunyaya et satiyor. inek cok yani. hep iri iri inekler.

bizde gormedim o tip inekleri hic.

dedigim gibi insanimizda ciliz ayni oranla, ona bagliyodum. bende yapili biri degilim. anglo lar iyi beslenmekten kocaman herif olmuslar. kilolu degil irilesmis herifler bu inekler gibi.

inekleride kendileri gibi iyi besleniyo diyodum ona bagliyodum duz mantik.

hocam bu memleketin yarısında 4 ay 0'derecenin üstüne çıkmıyor hava sıcaklığı,ortalama 6 ay hayvan ahır'da kapalı kalıyor ve taze ot'dan tut da imkan nispetinde kaliteli yemle dahi beslenemiyor...

var gerisini sen tamamla işte
Sosyal ağlarda paylaş

doğdum büyüdüm istanbul'da,ama köye gittiğimde tezek yapan insanları gördüğümde tiksinirdim hep.

Asıl merak ettiğim şey,bir savaş v.s olsa,bu imparator neron kafasıyla,kendini yakar heralde 2 gün aç kalsa diye düşünüyorum şahsen,kendini ısıtmak için o tezeği yapmaz,donarak ölen adam olur bu memlekette ahahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

simental duymadim hic peki bisi sorucam. tamam irk iri ama ben hic tr de boyle inek gormedim. (simental bu, rastgele sectim bi tane)

http://www.organikhayvancilik.net/content/uploads/66/Image/simental.jpg

yani cidden boyle ineklerimiz var mi (genel olarak, 3-5 degil)

benim inek gormuslugum cok yoktur tabii meraktan soruyorum.

hoca böyle boğalarımız var etçi tip simental.
bi 7-8 kadar müşterimde var bunlardan yanlız zamanında tarım kredi koop. aracılığıyla getirtmişler hollanda/almanya dan.
Bende çalıştığım bölgede gzw si 135 üstü olan spermalar kullanıyorum simental olarak.Arileştiriyoruz yani.
Bu arada bütün suçlu devlet politikası değil çiftçimiz ne yazıkki şark kurnazı olmuş...

Tarım kredi koop.dan kredi alıpda yıllarca ödemeyip o krediyle traktör filan değil direk daire alıp lüx araba mı alanlar dersin.

Komşusunun hayvanını kendi üstüne aldırıp kağıt üzerinde o hayvanların üzerine bankalardan kredi çekip gene daire araba alan ve sonra ödeyemeyen mi dersin.

Çiftçi kültürümüzde bozuldu bu ülkede.

Bu arada saman 12-15 tl arası gidip geliyor balyası.

Çiftçimiz ilk önce kendi oturup düşünecek.
Veteriner Hekim olarak geçen sene 300 sayfa veresiye duruyor hala nası olsa geldiği yok yakıcam direk...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...