di Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Selam, Hep var olan ama ara ara biraz abarti oldugunu dusundugum bir sikinti var. Ne zaman ki ram kullanimi %80'e yaklassa, kagniya donuyor alet. Youtube'dan video actim, sacmaladi mesela. 4GB ram'im var, ekran kartim ram'den yiyor (HD3000) ve 8GB da swap alanim var. Disk SSD bu arada. Boyle kasilmasini, ram'i adam akilli kullanabilmesinin bir yolu yordami var midir acep ? edit : Bu arada memtest ile ram'lerimi uzun uzun test ettim, sorun bulunamadi.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Ben bunu soracaktım bir ara. Dizüstünde benim 2GB'lik tek bir ram var, bir tane alıp 4GB yapsam yeterli olur mu diyecektim. Olmuyormuş demek. Linux'den bilgimle söyleyebilirim ki ama ram tamamen dolmadan yavaşlama oluyorsa sorun swappiness gibi bir şey nedeniyle. Bunun Windows versiyonunu bulup değerini düşür. Linux'de standert değeri 60'dır mesele, ben genelde 20 yaparım ve 2GB ram kullanmama rağmen gözle görünür performans artışı olur. Ama Windows böyle kernel parametlerinin değişmesine izin vermiyorsa işin zora girer.
di Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Hic denk gelmedim oyle biseye garip sekilde. Bir de swap olayini tamamen kapatip denedim bir ara, ram'in fazlasiyla yetmesi lazimdi ama bu sefer de ram usage yukselince programlarimi kapatmaya basladi mal vindoz. Bu arada ram upgrade senin isini gorebilir zira ben pek insan gibi kullanmiyorum. Chrome'da bi 30 tab var, Photoshop acik, Sublime acik, calisan bi kac uygulama daha var vesaire. Chrome'u kapatinca kafadan 1GB ram rahatliyo zaten. =)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Bunu kullanarak oluyor diyorlar ama ben pek çakamadım: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366895.aspx Program program olur bununla ancak, çok kullandığın programları ayarlayabilirsin.
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyla alakasız olabilir ama ssd yi swapfile için kullanmayın diyolar. Virtual memory i kapadım ssd için hddye atadım
Öne çıkan mesajlar