Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MF öğrencisi için LYS Edebiyat ve Coğrafya

skaryl

Öne çıkan mesajlar

Galatasaray Hukuk veya Boğaziçi Ekonomi hevesim var ancak bu üniversiteler dışında iktisat ya da hukuk okumak istemiyorum.

Bunları kazanamazsam Endüstri Mühendisliği okurum diye düşünüyorum ve bu yüzden sayısal derslere de çalışmam gerekiyor.

Bu yıldan itibaren 11. sınıfım ve sizce ne yapmalıyım? MF veya TM'den birine yönelip sadece ona mı çalışayım, yoksa LYS'de edebiyat ve coğrafya fazla kasmaz mı diyorsunuz?

Sizden bir ricam da lütfen "Hukuk ve mühendislik ne alaka? Daha ne istediğini bilmiyorsun sen" tarzı yorumlar yapmayın. Haklı olabilirsiniz ama bana göre bir insan hem fiziğe hem matematiğe hem de hukuğa ilgi duyabilir benim yaşlarımda.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

hukuk nere ekonomi nere
onlari gectim endustri nere

sen bence meslege karar ver once
sonrasi halledilir

matematiğe ilgim var, finansal konular da hafiften ilgimi çekiyor. davaları vs. seviyorum hevesleniyorum. yani normalde ekonomi-hukuk arasında seçim yapmam gerekiyor ve şu an için matematiğin yanında sadece edebiyat ve coğrafya çalışmam gerekiyor.

ama diğer üniversitelerde okumak istemediğim için ve istediğim üniversiteleri de kazanmak zor olduğu için bir sigortam olsun istiyorum. en yakın alanı da kendimce endüstri mühendisliği olarak belirledim.

diyeceğim o ki meslek seçimini ben bir şekilde hallederim o problem değil. sadece daha önce edebiyat lys'ye girmiş birinden tavsiye bekliyorum. ne kadar çalışmak yeterli, diğer ağır derslerin yanında edebiyata da çalışmak zor olur mu? düzenli mi çalışmalıyım, yoksa 4-5 ayda halletmeli miyim? aslında meslek tavsiyesinden çok merak ettiklerim bunlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Galataray Hukuk bu arada ilk 100'ü alıyor, Boğaziçi de ilk 500 filan. Bunları hedefliyorsan unut iyi bir mühendislik kazanmayı. Ayrıca kişisel görüşüm Bilkent Hukuk'un hocalarıyla filan daha iyi olduğu, Ankara'da olmasının da etkileri var buna tabii ve kendi okulum olmasının. Aralarındaki puan farkı 0.6 mı ne zaten bu yıl.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Galataray Hukuk bu arada ilk 100'ü alıyor, Boğaziçi de ilk 500 filan. Bunları hedefliyorsan unut iyi bir mühendislik kazanmayı. Ayrıca kişisel görüşüm Bilkent Hukuk'un hocalarıyla filan daha iyi olduğu, Ankara'da olmasının da etkileri var buna tabii ve kendi okulum olmasının. Aralarındaki puan farkı 0.6 mı ne zaten bu yıl.

2011'de G. Hukuk ilk 200, B. Ekonomi de ilk 1700'ü almış ama 2012'yi bilmiyorum. Tabi böyle olsa bile gene zor.

Bilkent iyi bir alternatif ama Ankara'da okumayı düşünmüyorum.

Ayrıca diğer tavsiye verenlere de teşekkür ediyorum.

Eğer hiç çalışmadan ilk 9000'e girilebiliyorsa düzenli çalışarak hukuk olmasa bile ekonomiyi kazanabileceğime inanıyorum. 1.5 senem var sonuçta. Olmasa bile edebiyattaki bilginin zararı olmaz zaten. Genel kültür olarak iyi bir katkısı olur. :) Tekrardan teşekkür ediyorum.

sonradan farkettim de 3 mesajı da sen atmışsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

skaryl said:

matematiğe ilgim var, finansal konular da hafiften ilgimi çekiyor. davaları vs. seviyorum hevesleniyorum.

hayır şu akılla meslek seçeceksen 6 yaşında polis olmak isteyen çocuktan farkın kalmaz. rasyonel ol önce. bu dediklerimi de seni yermek için söylenmiş şeyler olarak algılama, 4-5 sene sonra BU ABİ BANA MESLEK KONUSUNDA HAYAL KURMAMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİĞİNDE DOĞRUYU DEMİŞ diyeceksin. davaları falan seviyorum nedir lan, tam dayaklık var ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

Sistem ve sorular ne kadar değişti bilemeyeceğim ama bugüne kadar iyi kötü kitap okuyup, kendini geliştirdiysen ikisini de zorlanmadan yaparsın.

Son sınava baktım da paragraf ve dil bilgisi soruları basit ama kitap okuma eksikliğim olduğu için yazar ve eser sorularında sıkıntı yaşadım.

Ne zamandır kitap okumayı alışkanlık haline getirmeyi düşünüyordum ama olmuyordu, bir iki kitabı 1 günde bitirip diğerlerini yarıda bırakıyordum. umarım bir fırsat olur bu sınav meselesi kitap okuma için.
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

skaryl said:

matematiğe ilgim var, finansal konular da hafiften ilgimi çekiyor. davaları vs. seviyorum hevesleniyorum.

hayır şu akılla meslek seçeceksen 6 yaşında polis olmak isteyen çocuktan farkın kalmaz. rasyonel ol önce. bu dediklerimi de seni yermek için söylenmiş şeyler olarak algılama, 4-5 sene sonra BU ABİ BANA MESLEK KONUSUNDA HAYAL KURMAMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİĞİNDE DOĞRUYU DEMİŞ diyeceksin. davaları falan seviyorum nedir lan, tam dayaklık var ya.

Valla son cümleye kadar hak verip bir özeleştiri sürecine giriyodum ki orda bi hevesim kırıldı. Neyse ki gururuma yenik düşmedim. Her neyse, daha önce de yazdığım gibi bu meslek seçimini daha sonra düşünücem zaten. 2 yılım var bunun için. Ders programlarına bakıp bana uygun mu diye kontrol etmeyi, okullara gidip görüşmeyi, bu işi yapanlarla konuşmayı ve ne gerekiyorsa sınavdan sonra yapmayı tabi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...