moriarty Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 kami istersen 4.00 ile mezun ol, bence hiç bi zaman en yükseğe çıkamayacaksın gördüğüm kadarıyla. bi garip tavırlar bi bişiler ne bu abi azıcık sakin ya azıcık sosyalleş bişey yap seni kızlar aşağı falan çekmez sen kendini çekersin bu gidişle ben diyim
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 ne demek istediğimi bile anlamamışsın ki ben senin wotuna wotla karşılık vereyim. bu tavrın zaten seni aşağı çekecek olan, ister bi daha yaz ister yazma banane.
senko Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 beğendiniz mi yaptığınızı küstürdünüz cocuğu
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 uni nin ilk doneminde bu kadar cok ders konusabiliyorsa küssün zaten, hem de bilkent.
kami Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 dreagloth said: uni nin ilk doneminde bu kadar cok ders konusabiliyorsa küssün zaten, hem de bilkent. bilkenti baya iyi biliyorsun heralde. hangi bölümdesin? ona göre güleceğim bu dediğine. doğudaki çocuk parkına dönen bölümlerden birisindesindir umarım. o zaman daha da komik olur.
senko Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 güleceğim dediğin adam koskoca patron. ahaha
kami Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Waaow koskoca patron mu! Tamam abi özür diliyorum o zaman. Ailemin sermayesiyle ben de patron olurum sıkıntı yok onda. Yine de patronmuş yani boru mu. Biz daha kıçıkırık öğrenciyiz.
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 ahaha aile sermayesi, keşke öyle olsa ne rahat olurdu ya
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Ha bu arada moriarty bu kadar haklı olabilirmiş, yeni yetme öğrencimiz, üni ye girince meme yapmış
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 said: Once a young man asked Mozart how to write a symphony. Mozart said, "Symphonies are very hard to write; start with something simpler." The young man said, "Why? You wrote symphonies when you were half my age!" Mozart replied, "Yes, but I never asked how."
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 kami said: Konu içinde yerimi yurdumu en ince ayrıntısına kadar yazdım, buna rağmen iğneliyici cevap verebiliyorsam bence özgüven açısından pek eksiğim yoktur. sen özgüveni çok yanlış anlamışsın. şimdi gördüm babacum herkesin anlatmak istediğini yazmış bile.
Akito Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 kami said: ne güzel okuldaki çoğu kişi ortazekalıydı rahat rahat takılıyordum. >implying
senko Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 bak sorunlarını kendin yazmışsın zaten şimdi.
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 ben de şimdi pişman oldum kaybettiğim zamana oğlumla oynayaydım iyiydi.
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 ginaly said: -ilk 2 sınıfta derslere git. 1. sınıftan itibaren derse gitmezsen üniversitenin ne olduğunu ne zaman anlayacan, liseli kafasından çık, profesyonel bir iş yapıyormuş gibi düşün kendini, sabah işine gidiyormuş gibi dersine git, dersi dinlemesen bile etrafı gözlemle. 4. sınıfa geldiğinde bunun ne kadar önemli olduğunu anlayacaksın. -ödevlerin yoğunluğundan şikayet etme. muhtemelen ödev yapmak için aynı sectiondaki arkadaşlarınla harıl harıl uğraşıyorsunuzdur, bu ancak senin için günü kurtarmak olur. bütün ödevleri kendi başına yap ki hangi ödevden ne kadar kendine fayda sağlayabildiğini gör. 2-3 yıl içersinde bu mantaliteye oturt kafanı, ondan sonra kendini nasıl geliştirebileceğini öğrenmiş olursun. -bilkent sana bişeyler öğretmek için kurulmuş bir üniversite değil. bilkent sana, senin öğrenme yetini geliştirmen için kurulmuş bir yer. -4. sınıfı da bitirdiğinde anlayacaksın ki okul sana aslında hiç bir şey vermemiş. üstelik, okulun başından beri böyle bir iddiası da yokmuş. 4 yılda ne aldıysan yanına kar. sen alacaksın, okul vermeyecek. -hiç bir ödeve, projeye, derse "aman ya bu ne gereksiz ders öf" diye yaklaşma. eng101'de yazdığım essayin 4 yıl sonra ielts writingde full çekmemde, hciv'de okuduğum makalelerin işe girmemde, man101'de girdiğim tek bir lab dersinde öğrendiğim şeyleri şu an her gün işyerinde kullanmamda, man301'de yaptığım bir ödevin unilever ideatrophy'i kazanmamda ve sırf arkadaşlarla vakit geçirmek için 1 kere girdiğim endüstri mühendislerine verilen talaşlı üretim dersinde öğrendiklerimin kız arkadaş edinmemde olan payını ben bile hayal edememiştim o zamanlar. özetle, türkiyenin açık ara en iyi okulundasın, maksimum düzeyde bu nimetten faydalan. ve derslere hocalara laf atmak yerine take responsibility for your own education. bunların hepsi sana saçma geldi biliyorum ama senden ricam bu postu sık kullanılanlara at ya da diskte bi yere kaydet ve mezun olduktan sonra oku. imza, eski bir bilkentli. oha emenike ben bile eski oldum lan :/ hoş bi mesaj olmuş
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 özgüven kavramındaki sorun, sosyal, mali ya da herhangi bir açıdan hayatını tatmin edici bulan insanın, kendine güvendiğini sanmasıdır. kız arkadaş bulduktan sonra kendine güveni artan yeni yetmeler gibi. tatmin edici durumları gittikten sonra kendilerinden de şüphelenmeye başlarlar, güvenlerini yitirirler. her parası olanın kendini bir şey sanması da buna örnektir. derslerine çok çalışarak her insanın başarılı olabileceği bariz bir gerçektir. bunu senin de yapabilmiş olman özgüven sahibi olduğuna referans olmaz. özgüven dediğin şey, hiçbir şeye sahip değilken kendini bilmendir ve kendinden emin olmandır. buraya gelip derslerin zorluğunu, bilmemneyi yazarak kendini tatmin etmek harici bir şey yapmıyorsun. kimseye bir şey danıştığın yok, böbürleniyorsun. kendini anlatmak sana zevk veriyor, egoistsin. paticik dışında kendini anlatabileceğin, kendini tatmin edebileceğin bir yer olmadığı için de burayı mesken edinmişsin. objektif olarak aynen böyle gözüküyorsun.
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Ben sorunu buldum da izin vermiyor maalesef paylaşmama
kami Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Bu konunun kapanması için illa okkalı bir şekilde sövmem mi gerekiyor anlamadım.
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Çok şey dönmüş, okudum bir çırpıda da; hayatındaki başarı kıstasları en iyi anadolu lisesinde okumuş olmak, öss'de fizik full'lemek, Bilkent'i burslu kazanmak, herhangi bir dersten 90 alınca üzülmek olduğunda çok başarılı ve ayrıcalıklı bir adam olmuyorsun ne yazık ki. Yanlış anlama bunu seni kötülemek, sen aptalsın demek için söylemiyorum, bunu söylememin nedeni; bundan 3-4 sene sonra muhtemelen 3.5 üstü bir ortalama, çok iyi TOEFL, GRE/GMAT vesaire sonuçlarıyla iyi bir okula phd için gittiğinde dünyadaki on binlerce "sıradan zeki" insandan birisi olduğunu farkedip üzülme diye. Şimdi çevrendeki muhtemelen senden daha az zeki ya da doğrudan aptal insanların, ailenin vs. etkisiyle kendini çok özel bir insan sanıyorsun ama değilsin. İnsanlarla tartışırken de bunları göz önünde bulundurarak tartış. Özellikle paticik gibi içerisinde en az senin kadar zeki ve konumları bakımından daha başarılı ve görmüş geçirmiş insanların bulunduğu mecralarda. Forumun çekirdek kitlesinin yaş ortalaması nispeten yüksek, çoğu insan iyi okullarda okumuş; kariyerleri gayet iyi insanlar. Sana nasihat veren insanların içinde senin hayallerini gerçekleştirmiş, daha ileri taşımış adamlar da var. Özetle olduğunu düşündüğün konumda değilsin, forumda her gün türeyen, laf soktuğunu, havalı olduğunu sanan, sonra bir kaç kişi ağzına lafları tıkıştırınca kalbi kırılıp bir daha uğramayan ya da küfredip banlanan "sıradan" adamlardan pek bir farkın yok yazdığın sayfalar itibariyle. Eğer insanların saygısını kazanmak istiyorsan, söylediklerinle dalga geçilmemesini diliyorsan şu okulu bitirdim, şu dersten bu notu aldım, en zeki benim diye yaklaşmak yerine; gerçekten zeki olduğunu göstermen gerek. Bunu da sağa sola alev püskürterek yapamazsın, zaten yapamıyorsun da. Uzun uzun yazdım böyle, çünkü hayata bakışının ve kendini algılama biçiminin yanlış olduğunu düşünüyorum. Henüz fazlasıyla gençsin ve kendini tanıma fırsatın elinde, bu fırsatı kullan. Çünkü bazı şeyler yalnızca yüksek notlarla, referanslarla, makalelerle olmuyor. Kişiliğin ve karşındakine kendini anlatabilme yeteneklerinle oluyor. Her konuda başarılar dilerim.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 isteyen varsa yeni bilkent konusu açsın edit: hakaret içeren mesajları sildim (son 5sayfanın 5de 4üne tekabül ediyor). Ergen gibi "ergensin işte, hayır değilim" tartışması yapmayın (yazar burda kendiyle çelişti).
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 buarada özbaya baktım adam hem 5 çocuk babası hem de makale basımevi olmuş resmen. cyborg olduğundan şüphelendim.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 bir daha kavga çıkarıcı mesaj atan olursa mesajını editleyip bikinili kız resmi koyarım fizban da 1 ay forum banı verir hiç acımadan
senko Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 40 yılın başında iş yaptın işte fena mı oldu
Öne çıkan mesajlar