senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Seele said: banada gitar kursu ver. e-gitar aldim öyle duruyor. bende yazilim ögretirim. Robert martin gibi kodlarsin yeminle. Robert Martin benim gibi kodluyor cnms Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2014 Ahaha olur lan muzik dersi dert degil valla. Skype'tan toplu ders verrim ikinize, hala nerden baslasam iyi olur bi yol göstermediniz ama zalimlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Bilmeyen insanlar o dilleri farkli saniyorlar galiba, konustugumuz diller biri functional, biri pure OOP, biri procedural degil ki. Farkli dil gormek istiyorsaniz caml light, prolog falan yazin:) Hic farketmez, birinde .length() dersin birinde .length dersin birinde len() dersin bunlarin. Bunu zaten Google'a soruyorsun. Herhangi birinde baslayip bisey yapmaya calis. Once strongly typed bi dilde baslamakta yarar var tabi, ama sonralari icinse script dillerine gecersin. Azimliyim demissin zaten, azim is what it takes. Insanlarin 99.9%unda bu olmadigi icin isin rahat. Visual studio express indirip C#.NET yazmani oneririm, cok daha user friendly, hic java falan dusunme. Hatta javayi nerde gorsen kac. Her dili muhtemelen cogu sey icin kullanabilirsin, hele ki mainstream dilleri, matlable internet sitesi yazan var! Sonrasi icinse muhtemelen internette 1000 tane tutorial vardir, ne desem bos. Tamamini okumadim ama 0dan mi basliyorsun? Spherei biraz okumak disinda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Akademik bi programlama altyapim yok, kendi capimda iste zamaninda biseyler yaptim sphere ile falan. Genel mantaliteyi biliyorum hani, if dönguleri vs. tamamen fransiz degilim mevzuya ama dedigim gibi teknik bi altyapim yok, amacta bunu edinip enazindan azda olsa biseyler ögrenmek okuldan önce, ki okul basladiginda rahat ediyim, az da olsa bi altyapim olsun istiyorum. Buarada java dusunme demissin netekim java ile baslamis bulundum bi arkadasin tavsiyesi ustune, keyifli de aslinda, sphere'dan kalanlar canlandi kafamda enazindan anliyorum basic seviyede suan. Eclipse indirdim, Su herifin videolarini izliyorum, guzel anlatmis baya aptala anlatir gibi. Dökumanlari ediniyorum, ufaktan onlari da okumaya baslicam bu hafta. Keyifli gidiyo simdilik. Bilmedigim nokta iste, hangi dil ile baslarsam ne gibi bi avantaj elde ederim kismi. Veyahut hangisi daha cok isime yarar ilerde. Mobile applications olayina da yönelmek istiyorum ilerde mesela. Aslinda muzikle ve produksiyon kismiyla cok ugrastigim icin su zamana kadar, egitimle falan bi asamaya geldikten sonra belki muzik programlari falan gibi olaylara daha cok yönelebilirim. Sirf memur olup muhasebe programlari yazip satmak icin programlama ögrenmek istemiyorum, illaki unik biseyler uretebilmek amacim ilerde. "Su dili ögren, bu konularda en cok bu isine yarar" gibi bi tavsiye lazim aslinda iste. Veyahut "temelin su olsun, daha cok rahat edersin, sununla basladim ileriye dönuk rahat ettim" gibi tavsiyeler lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 coursera'ya bir bak bence. orda güzel dersler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 coursera da açılan eski kursların videolarına vs. ulaşmanın yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 selam, kendi projelerim için javaya sardıydım hem androidde programlarım falan diye. Güzel aslında, işin kötüsü başka dile geçmeye üşeniyorum şu anda ama şöle bişi çıkarabilirim sanırım; c# epey yaygın bişi. Java'yla baya benzer syntaxi var, farklılıkları vardır tabi. Unity c# kullanıyor mesela. Sora ne bileyim, desktop applerde javayla aynı kafadadır dıye tahmın edıyorum. Onunda her platforma uyma seçenekleri falan var sanırım. İşlemci programlayan arkadaşlarımda c# kullanıyorlar mesela, baya baya rahatlatmışlar. Aslına baktığında, c#, next level java next level c++ gibi bişey sanırım, vaktim olsa geçivericem :p. Toparlıyorum dağıtmadan; Şimdi, unik bişiler yapıcam diyosan, c# java kaleminden daha spesifik programlara pek girmemen lazım. Yani dil alanında ne kadar uzmanlaşmaya gidiosa, o kadar az hareket alanı sağlıyor sana. Bunlarla gayet rahat çıkartırsın unik bişiler, Her ne kadar sınırları olsada çıkartıosun güzel şeyler. Tabi biraz daha kesin konuşmak lazım, müzikle uğraşmadım hiç ama, bu dillerin verdiği esneklik bazen bir yere kadar olabiliyor, o noktadan sonra external library kullanman gerekebiliyor ( örneğin javanın ftp zımbırtıları ). Müzik için mutlaka libraryler vardır. mesela http://explodingart.com/jmusic/ varmış java için, google da çıkan 2. şey. KESİN c# içinde vardır. Neyse, dili sen seçicen gene, ama c# ve java'nın daha altına inmeye c ye falan takılmaya korkuyorum ben. Daha bilinmez geliyor o sular bana. Pek gerekte yok sanırım. Bir proje çıkar kafanda, ve ona doğru yönel. İlk projen ilerde baktığında bok gibi gözükücek ama öyle öyle örenicen işte. Vidyo falan tırı vırı, ihtiyacın olan yardım stackoverflowda var zaten, gerisini zaten kendi kendine milletin sorularını okurken çözücen. Birde, burda paticikte bazen çok çok güzel öğütler verilebiliyor. Onları iyi akılda tutmak lazım, ben tuttum ve baya faydası dokundu bazı şeylerin =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2014 @Korax verdigin her turlu emek sana yol, su, elektrik olarak geri donecektir. Debug etmeyi erken zamanda ogren, cunku zamaninin 75% neden calismiyo diye bakarak gececegi icin, breakpoint koymayi izlemeyi falan ogren. Aslinda ogrenilecek cok biseyi yok ama bazi insanlar kullanmiyorlardi, direk alistir kendini yani. Yeni baslayana en temiz tavsiye bu olur sanirim :) Hangi dile dedigim gibi takilma, benim tavsiyem daha ziyade visual studionun cok daha guzel olmasindandi yoksa dilden degil, senin dusunce yapina gore java daha uygun zaten, cunku sen nihai dil diye dusunmek istiyorsun, javadan baslamissin ordan yuru. Bir nihai dil sececek olsam, sevmesem de java olurdu, yani yapamayacagin sey, veya yapsan birinin "oha salak onla mi yaptin?" diyecegi bisey olmaz. Bu da seni rahatlatir umarim :D Iyi ogrenmeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Tavsiyeler icin cok cok tesekkur ederim, bundan sonrasi nekadar ineklememle paralel artik :D sorun olursa yine buralardan basinizi agritirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Suark said: c# epey yaygın bişi. Java'yla baya benzer syntaxi var, farklılıkları vardır tabi. Unity c# kullanıyor mesela. Sora ne bileyim, desktop applerde javayla aynı kafadadır dıye tahmın edıyorum. Onunda her platforma uyma seçenekleri falan var sanırım. unity nasil C# kullanir yav. C# dedigin seyle sadece windows application yazabiliyorsun. sacma geldi. Hadi java,c++ veya javascript olsa neyse diyecemde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 SenariouS said: Suark said: c# epey yaygın bişi. Java'yla baya benzer syntaxi var, farklılıkları vardır tabi. Unity c# kullanıyor mesela. Sora ne bileyim, desktop applerde javayla aynı kafadadır dıye tahmın edıyorum. Onunda her platforma uyma seçenekleri falan var sanırım. unity nasil C# kullanir yav. C# dedigin seyle sadece windows application yazabiliyorsun. sacma geldi. Hadi java,c++ veya javascript olsa neyse diyecemde valla kullanıo, kendi dili, c# bide javascript üçünden birini tercih edebiliosun. crossplatformda yazılabiliomuş c#. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 temeli c++, ustune yazman c#mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 he tabi, unity c# kullanıo derken unity için script yazarken c# kullanabiliosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 java is the new trend Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 javascript degil unityscript aot derleme yapiyor mono icin lisans sorunlari yuzunden mono 2.6 + zibilyon tane bugfix, dolayisiyla 2014 yilinda reactive extensions kullanamamak gibi muthis seylere gebe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 o ne demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 hangisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 reactive extensions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 functional reactive programming stili cikti son donemlerde, ozellikle oyun gibi statefullugun dibine vurabilen, kullanici interaksiyonu iceren seylerde tek tek state kasmak yerine soyle bir sinyal var bu sunu tetiklesin blabla diye gidebilmek buyuk nimet .net icin bunlari saglayan standart kutuphane oluyor reactive extensions da. google'la, cok da hipster coder konusu degil epey izahat var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2014 fly o nasil oluyor bildigin observer pattern gibi bisey mi? misal user adam oldurdugunde message atiyor unity eger sen o mesajin observerina sahipsen tetikliyor gibi bisey mi sadfadsf ne salladim lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2014 yok hayir "observe" edilen seyler var ama bir patternden daha soyutu etkilesim oldugu zaman (kullanicinin inputu da olabilir, oyun icinde tetiklenen bir seyler de - "sinyal" diye bakabildigin hersey kisaca) programin nasil akmasi gerektigini yaziyorsun su obje buna tiriviri atsin su timeouta girsin hanimis bunun statei augugucugugu diye saklabanliga girmek yerine mvc mvvm vs ile de ortustugu yerler var ama kafa yapisi olarak cok farkli, birkac ornege bakip elle kurcalaman lazim obj-c kullaniyorsan reactivecocoa'ya bakabilirsin ne zorumuz var da kullaniliyoru izah eden guzel bir yazi vardi da onu bulamadim, bulursam koyarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2014 Fly said: functional reactive programming stili cikti son donemlerde, ozellikle oyun gibi statefullugun dibine vurabilen, kullanici interaksiyonu iceren seylerde tek tek state kasmak yerine soyle bir sinyal var bu sunu tetiklesin blabla diye gidebilmek buyuk nimet .net icin bunlari saglayan standart kutuphane oluyor reactive extensions da. google'la, cok da hipster coder konusu degil epey izahat var şu mesajından sonra bir haskelle dönüp baktım ki şu nedenle : Taa 2000 li yılların başında ilk uniye başladığımda her şeyden önce haskell göstermişlerdi bize. programlamadan soğumuştum. Son 2 senedir boş zaman uğraşı biraz java öğrendim biraz daha artık anlıyorum olup biteni falan birde senin bu mesajı görünce haskelle döndüm baktım (o zaman ne göstermişler de bu kadar soğumuşum diye) ve lan okula yeni başlayan adama bunu niye göstermişler oldum tekrardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2014 fly söylemek istediğini tam anlamadım sanırım ama mvc framework ile yapamadığın ekstra bir şey var mı söylediğin yöntemle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2014 performansini algilama zorlugu ve yer yer eldritch category theory magice donme durumu olmasa aslinda pamuk gibi haskell ~~ baska seyle veya hicbirini kullanmadan da yaparsin tabi ki ? amacladiklari seyler de yakin ama ifade etme sekli farkli, ondan ibaret oyunlar icin ozellikle ama mvc gibi patternler yararli degil zararli bile olabiliyor, katmanlar birbirine cok yakin zira yahut objc'de illa delege surada callback burada yapmak yerine bazi kisimlari frp olarak yapmak rahat kullanin kurcalayin karar verin iste, sihirli peri degil sonucta alt tarafi bir doktrin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar