Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama 101-

Meov

Öne çıkan mesajlar

Meov said:

anladım peki.

peki bu diller birbirine çok uzak şeyler mi?

bir türkçe ve ingilizce gibi mi, dediğin gibi gerçek dil gibi düşünürsek?

almanca bilirsen, ingilizce ogrenmen daha kolay.

diller arasinda oyle bir bag var. tabi butun diller degil, turkce ile almanca arasinda bag olmamasi gibi.

ama once bi dili tam ogren, sonra digerlerine bakarsin. tabii hepsini deneyedebilirsin basta, ama sonra birini secmen gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılım danışmanlığı yapmış ve şimdi de analyst developer olarak yoluna devam eden biri olarak tavsiye veriyorum.

ilk önce hangi konuda çalışmak istediğini belirle, daldan dala atlarsan canın çok sıkılır.

android uygulaması yazmak istediğini söylemişsin. java ile başla işe, amazon'da software mantığını java ile anlatan kitaplar bulabilirsin.

yazılım geliştireceğin platformu iyice tanı, hemen "yazılım üreteceğim holley" diye işe girme. yazılımı geliştireceğin ide'yi de iyi tanıman yararına olacaktır.

ayrıca ingilizce şart. okulunu da okumana gerek yok (en son bir amca gördüm odtü bil. müh. kendisi, business logic'i button click event'i içine koymuş, kalbim kırıldı). bilimsel düşünme ve araştırma mantığını bilmelisin. ayrıca okulunu okuyacaksan da sabancı'yı tek geçerim cs konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

demin mesaj atmaya çalıştım ip ban vardı lol.

mitnin computer programming derslerini izliyorum şuan, javayı seçmeye daha yakınım sanırım.

hepinize teşekkür ederim tavsiyelerinizden dolayı.

önce biraz ön bilgi edinmekte fayda var, şu önerdiğiniz kitabıda almayı düşünüyorum ciddi ciddi.
Sosyal ağlarda paylaş

Meov said:

ilgim mobil ve server şuan için sanırsam.

dediğim gibi bir dilden başlayıp sonra tüm dilleri öğrenmek istiyorum.

hani çok ütopik olabilir en azından 5-6 tane öğrenirim.

diğer dilleri geçişin kolay olması açısındanda düşünebilirim tabi.

c++
java
lisp
phyton

?

abi lisp kullan ilk, recursion a alışırsın işte hemen girer girmez olaya dfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

her yere aynı linki atıyorsun ama bende özelim sanmıştım :(

beginner guideları flm okuyorum mitnin derslerini dinliyorum şuan boş saatlerimde mekanikleri öğrenmek adına.

1-2 güne java starter guidelardan başlarım dili öğrenmeye :)

jdkyı flm indirdim kurulumunu yaptım işte ^^
Sosyal ağlarda paylaş

yani seni javaya falan itmislerde
tek basına ogreniceksen script dillerini ogren derim
php python falan
biri sana su söle bu böle demeden, kaybolur gidersin javada falan
sıkılırsın yani basta süper zevbkli gelir konsola bisiler yapar buton falan koyarsın akıom sanırsın ama orda kalırsın, mesela anlamadın bisi oldugunda sorucak biri yoksa yanında cidden tıkanır bayarsın gibime gelio

irc de freenode die bi server var, yeni baslayanlar girer prolarda ordadır gir atıyorum #java kanalına takıldın yerde ordakilere sormaya calıs(genelde google is ur best friend tarzı cevaplar gelir ama bazen tipin teki anlatmaya falan calısır o kanalıda zorla)

script dillerinde kimse sana bisi göstermeden ortaya is cıkartırsın tutlarla falan o seni motive eder ve baymadan devam edersin
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
python ne zevkliymiş öylee ya! C den sonra çok tatlı geldi=)
MIT nin open course wave lerini seyrediyorum,çok güzel anlatmış adam.Çok pişmanım kulaktan dolma C çalıştığım için,keşke önce bunu seyredeymişim de programlamnın mantığını anlayaymışım.
=( neyse zararın neresinden dönülse kardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...