SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Deacon öyle bir övdün ki bütün programlama bilgimi unutum SICP ile başlayasım geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 oyleyse bir de /prog/'a selam ben sicp diye baslik ac Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 SICP dediğin şeyi başta structure gibi konuları,programlamanın mantığını anlamak için yapılmış bir kitap gibi düşünmüştüm.Program mı SICP dediğin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 hayır kitap dediğin gibi dil olarak scheme denilen dili baz alıyor factorial hesaplama mantığını ilüstre edip scheme kodunu veriyor misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 once ingilizce ogren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ingilizce konusunda sıkıntım yok sadece 1-2 teknik terimde takılırım oda sorun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 hım anladım, ben de indirdim şimdi o kitaba bir bakayım,Python'a başlayacaktım ama önce bunu bir okuyam ben de, iyi oldu. Fly said: hayır kitap dediğin gibi dil olarak scheme denilen dili baz alıyor factorial hesaplama mantığını ilüstre edip scheme kodunu veriyor misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 programlama hakkinda hic bi bilgin yok mu? hello world falan yazdinmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Meov said: anladım peki. peki bu diller birbirine çok uzak şeyler mi? bir türkçe ve ingilizce gibi mi, dediğin gibi gerçek dil gibi düşünürsek? almanca bilirsen, ingilizce ogrenmen daha kolay. diller arasinda oyle bir bag var. tabi butun diller degil, turkce ile almanca arasinda bag olmamasi gibi. ama once bi dili tam ogren, sonra digerlerine bakarsin. tabii hepsini deneyedebilirsin basta, ama sonra birini secmen gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 12 yaşımda yazmıştım hello world olarak :P java ile başlayacağım sanırım daha sıcak geliyor nedense ama önce şu kitaba kasayım biraz diyorum. phytonda olabilir. yani java ya da phyton ile başlayacağım. karar vermeye çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 java ile basla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 C ile data structure basiclerini ogrenip algoritma calistikdan sonra yeteri kadar irgatlik yaptigima kanaat getirdikten sonra oop paradigmasinda calismak uzere javaya gecerdim. 3. dil olarak da bilen bi insan olarak ondan sonra neye yakinlasacaksan o iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 yazılım danışmanlığı yapmış ve şimdi de analyst developer olarak yoluna devam eden biri olarak tavsiye veriyorum. ilk önce hangi konuda çalışmak istediğini belirle, daldan dala atlarsan canın çok sıkılır. android uygulaması yazmak istediğini söylemişsin. java ile başla işe, amazon'da software mantığını java ile anlatan kitaplar bulabilirsin. yazılım geliştireceğin platformu iyice tanı, hemen "yazılım üreteceğim holley" diye işe girme. yazılımı geliştireceğin ide'yi de iyi tanıman yararına olacaktır. ayrıca ingilizce şart. okulunu da okumana gerek yok (en son bir amca gördüm odtü bil. müh. kendisi, business logic'i button click event'i içine koymuş, kalbim kırıldı). bilimsel düşünme ve araştırma mantığını bilmelisin. ayrıca okulunu okuyacaksan da sabancı'yı tek geçerim cs konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 demin mesaj atmaya çalıştım ip ban vardı lol. mitnin computer programming derslerini izliyorum şuan, javayı seçmeye daha yakınım sanırım. hepinize teşekkür ederim tavsiyelerinizden dolayı. önce biraz ön bilgi edinmekte fayda var, şu önerdiğiniz kitabıda almayı düşünüyorum ciddi ciddi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 courseradan mi izliyon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 bizede ogret agabey :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Meov said: ilgim mobil ve server şuan için sanırsam. dediğim gibi bir dilden başlayıp sonra tüm dilleri öğrenmek istiyorum. hani çok ütopik olabilir en azından 5-6 tane öğrenirim. diğer dilleri geçişin kolay olması açısındanda düşünebilirim tabi. c++ java lisp phyton ? abi lisp kullan ilk, recursion a alışırsın işte hemen girer girmez olaya dfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 aquila said: courseradan mi izliyon? evet, arada algorithm derslerinide izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Java veya C ile programlamaya baslamak dunyanin en cirkin seylerinden biri galiba ya. Dedigim gib dil degil kitap oneriyorum direk. /prog/'da basligim da oldu zamaninda tabii ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 okulunu okumadan en iyi web işi yapılır bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 http://techcrunch.com/2012/08/21/5-ways-to-learn-code-from-the-comfort-of-your-own-browser/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 her yere aynı linki atıyorsun ama bende özelim sanmıştım :( beginner guideları flm okuyorum mitnin derslerini dinliyorum şuan boş saatlerimde mekanikleri öğrenmek adına. 1-2 güne java starter guidelardan başlarım dili öğrenmeye :) jdkyı flm indirdim kurulumunu yaptım işte ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 yani seni javaya falan itmislerde tek basına ogreniceksen script dillerini ogren derim php python falan biri sana su söle bu böle demeden, kaybolur gidersin javada falan sıkılırsın yani basta süper zevbkli gelir konsola bisiler yapar buton falan koyarsın akıom sanırsın ama orda kalırsın, mesela anlamadın bisi oldugunda sorucak biri yoksa yanında cidden tıkanır bayarsın gibime gelio irc de freenode die bi server var, yeni baslayanlar girer prolarda ordadır gir atıyorum #java kanalına takıldın yerde ordakilere sormaya calıs(genelde google is ur best friend tarzı cevaplar gelir ama bazen tipin teki anlatmaya falan calısır o kanalıda zorla) script dillerinde kimse sana bisi göstermeden ortaya is cıkartırsın tutlarla falan o seni motive eder ve baymadan devam edersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2012 Disari cik Bir hava al, disardaki normal insanlarin ne kadar mutlu huzurlu oldugunu gor. Sonra aklini basina getir, daha insani yollardan meslek edinme karari al, birak bu hevesleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 python ne zevkliymiş öylee ya! C den sonra çok tatlı geldi=) MIT nin open course wave lerini seyrediyorum,çok güzel anlatmış adam.Çok pişmanım kulaktan dolma C çalıştığım için,keşke önce bunu seyredeymişim de programlamnın mantığını anlayaymışım. =( neyse zararın neresinden dönülse kardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar