Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şemdinli mevzusu-2 ve Aygün'ün kaçırılması


cetoritto

Öne çıkan mesajlar

Mümkün olduğu kadar kısaltarak ifade etmeye çalışacağım düşüncelerimi ancak bazıları için biraz uzun olabilir, o yüzden ilgilenmeyen okumasın.

3 sene önce aldığım bir kitabı henüz okumaya başladım. Mustafa Yıldırım'ın SİVİL ÖRÜMCEĞİN AĞINDA (PROJECT DEMOCRACY) isimli kitabı gerçekten ibretle okunacak bir kitap. Türkiye'de ve dünya genelinde 90 küsür ülkede aynı anda nasıl insanların sivil toplum kuruluşları(NGO) çatısı altında toplanıp Amerika'nın ve batılı devletlerin pişirdiği senaryo ve politikaların nasıl o her bir ülkenin kendi politikaları haline getirildiğini baştan sona ve hem de herkesin kolayca bulabildiği belgelerle açıklıyor.



Türkiye'de daha eski zamanlara kadar gitmeye gerek yok. Ama şu son 25 seneyi bile bir göz önüne getirirseniz her şey çok anlamlı:

-PKK terör eylemlerine başlıyor.
Kürtleri öldürüyor, kadın-çocuk-yaşlı demeden.

-Irak Kuveyt'e karşı gaza getiriliyor; tıpkı daha önce İran'a karşı gaza getirilip saldırtıldığı gibi.

-Irak'ın Kuveyt'i işgali üzerine ABD önderliğinde batı devletleri bir araya gelip Irak'ın tepesine çullanıyorlar. Baba Bush her nasılsa Sadam'ı yok edebilecekken anlaşma imzalanıyor Irak'la. Belli ki o zaman şartların > olgunlaşmadığını düşünmüş olacaklar ki KÖTÜ ADAM, DİKTATÖR, GADDAR, DEMOKRASİ DÜŞMANI SADDAM'ı öldürmüyorlar. Görevinin başında kalmasına izin veriyorlar. Ancak Kuzey Irak UÇUŞA YASAK BÖLGE ilan ediliyor. Böylece Kürt Devleti'nin temeli atılıyor.

-Özal'ın baba Bush'tan gelen emri kabul etmesi üzerine Çekiç Güç Türkiye'ye konuşlanıyor ve Kürt Devleti'ni her türlü tehlikeye karşı koruyor.

-Özal'ın izlediği ekonomik politikalar o kadar kötü sonuçlar veriyor ki hesap dışı olarak önce ANAP,DSP,DYP ve daha sonra da DSP,MHP,ANAP koalisyona geliyorlar. Onların da hataları oluyor ama Özal hükümetlerine göre daha milliyetçi politikalar izliyorlar. PKK ile topyekün mücadeleye giriliyor. PKK'ya terörist akışı kesiliyor.

-İşlerin kendi kontrolünden çıktığını gören ABD Apo'yu yakalayıp Türkiye'ye İDAM EDİLMEMEK kaydı ile teslim ediyor. Terör artık en alt seviyeye inmiş görünüyor. Apo hem mahkemede ve hem de sorgulanması sırasında her türlü devletin emrinde olduğunu defalarca söylüyor.

-Bu sırada sultanımız keşfediliyor. ABD'de daha önceden bugünler için hazırlanmış > arkadaşları ile birlikte Erbakan'dan ayrılıyorlar ve ampül partisini kuruyorlar. Dünya tarihine geçecek bir şekilde top yekün bir medya ve PR çalışması ile 8-9 ay içerisinde iktidara getiriliyor ampül.

-Sonrasını daha hızlı bir şekilde anlatayım. Önce ABD'ye tezkere kazığı atıyor ampülcüler, tutamayacakları sözler vermişlerdir çünkü iktidara gelirken. Sonra bitti denilen PKK terörü daha güçlü bir şekilde gerçekleşiyor. Bu arada 2inci Irak harekatı oğul Bush tarafından yapılıyor. Bu sefer Saddam'ı öldürüyorlar. Kuzey Irak'takiler artık iyice devlet gibi hareket ediyorlar. Irak merkezi hükümetinden farklı hareket ediyorlar. Türkiye'de rejim değişiyor. Olmaz denilen her şey bir bir > adları altında gerçekleşiyor. TSK'nin milliyetçi ve Atatürkçü subayları emekli veya muvazzaf ayırt edilmeden sağdan ve soldan çeşitli yazarlar, gazeteciler, politikacılarla birlikte aynı suçlama ile, DARBECİLİK suçlaması ile pasifize edilip cezaevlerine atılıyorlar. Cemaatler ve özellikle Fetonunki çok hem de çok güçleniyor. Amerika'daki çiftlikten Türkiye'yi yönetmeye başlıyorlar diyebiliriz. Bu sırada BOP hızla icra ediliyor. Somali, Etiyopya devletleri bölünüyor. Afganistan, Irak zaten çoktan destabilize edilmiştir. Tunus, Cezayir, Libya, Yemen, Mısır birer birer yoklanıyor. Bunlardan bazılarında > değişiklikler yapılıyor, DEMOKRASİ adına, özgürlük adına, insan hakları adına onbinlerce insan NATO uçakları ile bombalanıyor. Sonunda sıra Suriye'ye geliyor, 6-7 ay öncesine kadar can ciğer kuzu sarması olunan Esad ailesi oluyor ESED ailesi. Ve birden iddia odur ki Apo meğer sıkça İmralı'dan alınıp MİT'in misafirhanelerinde kalarak ABDli, Kuzey Iraklı Kürt ve diğer yerli yabancı kişilerle görüşüyormuş. Öyle ki camı birkaç santim küçültüldü diye güneydoğuyu yakıp yıkan terör örgütü 1 senedir Apo'ya görüş izni verilmemesine rağmen duruma ses çıkartmıyor. Suriye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı ortaya çıkıyor ki Kuzey Suriye'de Kuzey Irak'la birlikte Kürt devleti alanının daha da genişletilmesi planlanıyor ve birden terör örgütü taktik değiştiriyor. Artık görünürde de olsa > politikasından vazgeçiyorlar. BAYRAK DİKME politikasına başlıyorlar. Şemdinli'de 2 haftadan uzun bir süre devletle çatışıyorlar.

Gelinen nokta budur...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

cetoritto said:


-PKK terör eylemlerine başlıyor.
Kürtleri öldürüyor, kadın-çocuk-yaşlı demeden.


deme yahu

bunu özellikle böyle yazdım çünkü bugün anlı şanlı demokrat kalemler, politikacılar, yazarlar PKK'nın Kürtlerin özgürlük savaşçıları olduklarını dile getiriyorlar. İşin başlangıcını unutturmaya çalışıyorlar, eruh, şemdinli, ortabağ katliamlarını çünkü genç vatandaşlar zaten hatırlamazlar, bilmezler, zaten bunlardan bahseden tv veya gazetede pek yok. sanki pkk, türkiye'de kürtlerin özgürlüğü için mücadele ediyormuş imajını özellikle bizim bilgisiz-cahil ve hem de ÜNİVERSİTELİ gençlerimizin beyinlerine başarı ile kazıdılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açık açık konuş oğlum. bıktım senin gibi adamlardan. neyi savunuyorsun? düşüncen ne? yazdıklarımın yanlış olduğunu düşünüyorsan neden yanlış yazdığımı yazıver lütfen. nelere katılmıyorsan belirtiver bir zahmet. anlaşılır cümlelerle kendini ifade etmeye çalış. çok şey söylüyormuş gibi laf kalabalığı yapıp anlaşılmaz olma. dürüst ol, delikanlı ol, neysen o ol. bu ne lan böyle? yazdıklarımın tamamını okumadığına da adım gibi eminim.
edit: doğuda oturan kürt vatandaş olmaya ihtiyaç mı var, Türkiye'de yaşamıyor musun sen? terörün etkilerinin farkında değil misin? ayrıca adıyamanlıyım, kendi şehrimdeki değişimi bile belirli aralıklarla gidip gelerek gözlemliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bişeyi savunmuyorum bişey veya bişeyci de değilim senle de bu yüzden anlaşamayız heralde

ben senin bir sürü mesajını okudum bugüne dek
artık özet geçiyorum anahtar kelimeleri okuyup bırakıyorum
önceden dediğin şeyler yüzünden de bundan sonra dediklerinin çok kuvvetle muhtemel gerçek olamayacağını düşünüyorum.

ortada kocaman yalan mekanizmaları var sen de onlardan birine kanaraktan hayatını rahat geçirenlerden birisin alt tarafı
ben de değilim ya da olmamaya çalışıyorum diyelim
diyeceklerim bu kadar çetin bey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vayyy, o kadar saygısız ve seviyesiz yazılar ve tarzdan sonra <> diye hitap edince ÇETİN BEY oluverdim. Eyvallah.

Bildiklerini yazmayı polemiklere girmeye tercih edersen daha iyi olur diye düşünüyorum.

Yazdıklarımın da <> değil aksine <<öğretilmeyenler, gösterilmeyenler ve inanmamız gerekenler>> olduğuna inanıyorum. Çünkü pek çoklarının okuduğu gazeteleri okuyarak, izledikleri tvları izleyerek, okudukları yazarları okuyarak fikir sahibi olmuyorum YAV BEY. Yurt gazetesi, Yeniçağ gazetesi, Sözcü gazetesi, Aydınlık gazetesi girer benim evime. NTV ve CNN Türk sadece <> izlenir benim evimde sayın YAV BEY.

Sonuç: Memleketin durumu kötü, daha da kötü olacak diyorum. Bunun için Kürt olmak, doğu-güneydoğuda yaşamak neden gereksin diye de soruyorum YAV BEY.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Isin ilginci cetoritto gibi ulusalci kamalistler boluculerle bir olup tayyeape karsi voltrani olustutdular nasilmi? Gunduz gozu m.vekili twit atio tuncelide otobus duragindayim alin veya bdplilerin olayi gibi sdssds sonrada kamalist ulusalci tayfa ya vurduruyorlar.iyi polis kotu polis

Bide cetin abi rica ediyorum aydinlik vakit zaman gibi gazeteleri koymayin kaynak olarak,fogruda olsa inandiriciligi kalmiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

terbiyesiz herif?!?! bölücülerle sen birlikte olursun. sen beni-bizi(kimsek artık) ne kadar tanıyorsun da bölücülerle birlikte olduğumu-olduğumuzu iddia ediyorsun?
ben sana söyleyeyim senin ve senin gibilerin ne-kim olduğunuzu ?!?!
işinize gelince kaçırılan AYGÜN Alevi-Kürt milletvekilidir. İşinize gelince de ULUSALCI-KEMALİST-CHPli milletvekilidir! Omurgasızsınız, hainsiniz, satılmış ruhlara sahipsiniz, karaktersizsiniz, din adına insanların en masum duygularını sömürüyorsunuz, yalancısınız, ahlaksızsınız, her türlü rezilliği DEMOKRASİ adına, İNSAN HAKLARI adına yaptığınızı iddia eder, kendi söylediğinize de kendiniz inanırsınız.

editledim...bence fazlasını hak ediyorsun da, neyse...
edit 2: ne demek aydınlık gibi gazeteleri kaynak olarak koymayalım? eğer o haberi sadece o gazete yazıyorsa ve doğruluğundan da eminsem bunu elbette ki paylaşacağım. aydınlık'ın yazdığı haberler kaynak olamaz şeklinde bir düşünce hakimse birilerine terk etsin o düşünceleri. en iyi habercilik yapan gazete şu an aydınlık. sözcü, yeniçağ ve yurt gazeteleri de onunla yarışmaya çalışıyor. doğruya doğru.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çetin ağabey,

şu http://forum.paticik.com/read.php?13,6430079,6430079#msg-6430126 mesajını okudum ama eksiğin var. ikiz yasaları, avrupa yerel yönetimler özerklik şartı'nı ve bölgesel kalkınma ajanslarını unutmuşsun.

türkiye'nin üniter yapısını ortadan kaldırmış olan ajans ve anlaşmalardan biri olan ikiz yasalar bahçeli, ecevit, yılmaz tarafından hazırlanıp, 2003 senesinde akp hükümetince onaylanmıştır. haklkarın kendi kaderini tayin hakkına izin verir.

yerel özerklik şartı özal tarafından imzalanmıştır.

kalkınma ajansları ise kendi kaderlerini tayin hakkı olan halkların yaşadıkları bölgelere türkiye cumhuriyeti devleti haricinden bölgelere finansman sağlanması amacıyla oluşturulmuştur.

türkiye'de kimin iktidarda olduğu farketmez. küresel emperyalist odaklar senaryonun bir kısmını bir hükümete bir kısmını başka hükümete hazırlatır/imzalatır. hükümetler/koltuklar gelip geçer ancak çarklar dönmeye devam eder.

bu forumda batı tipi büyük organizasyonlarda çalışmış insanlar varsa beni onaylayacaklardır. koltuğu kimin işgal ettiği hiçbir zaman önemli değildir. asıl olan koltuğu işgal edenin işini yapması ve sonraki dönem yerini bir başkasına bırakmasıdır. böylece kimseyi suçlayamaz, kimseyi hedef gösteremezsiniz ama işler nedense hep ters gitmektedir.

edit: kalkinma ajanslarinin kuruluşu, koordinasyonu ve görevleri hakkinda kanun'un kabul ediliş tarihini unutmuştum. 2006 senesinde kabul olmuş.

edit 2: bu yukarıda yazdıklarım neticesinde türkiye cumhuriyeti anayasası'nın üçüncü maddesinde yazdığı üzere

"MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır."

DEĞİLDİR!

türk devleti bir takım idari ve kredi verilebilecek bölgelere ayrılmış ve bu bölgelerde yaşayan insanlara kendi kaderlerini tayin hakkı, anadilde eğitim hakkı vesaire verilmiştir.

Bu iş kağıt üzerinde çoktan bitti. Geriye uygulanması (!) kaldı sadece. türk milletinin üzerine düşen görev bunu uygulatmamaktır. Daha da özetlemem gerekirse... Sevr kabul olunmuştur ancak uygulayacak hükümet henüz iş başına gelmemiştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cetoritto senin gibilerle bu ulkede yasayip agababalirinizin ocalanla cektirdigi resimleri hala savunan zihniyeti tercih etmektense kurtlere federasyon verip icte bagimsiz dista turkiye ye bagli eyaletler sistemi olusturmak daha mantikli.

Sizde k.kore ye gidin peynir ekmek yiyip birbirinize saldirin.azinliksiniz istenmiyorsunuz bu ulkedeahahaha NURI ALCO WIN

LAn ulke elden giderken imla kilavuzu gorevi gormeyin.tipinize mictirmayin aksam aksam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok canım, haklısın, unutmadım onları; mecburen özetin özetini yazmak zorunda olduğum için çok şeyi yazmadım. mesela aslında taa reagan tarafından hazırlanan ve adına PROJECT DEMOCRACY adı verilen, daha sonra önce BOP ve sonra GOP denilen projenin İkiz Kuleler saldırısı ile tam gaz hızlandırıldığından, SOROS'un CIA ve NED'in nasıl tetikçiliğini yaptığından, SSCB'nin önce Gorbaçov ve sonra da Yeltsin'in vatan hainlikleri ile nasıl ülkelerini böldürüp Amerikan yörüngesine soktuklarından, Polonya'nın Lech Walesa desteklenerek kurdurulan Dayanışma Sendikası ile nasıl Doğu Bloku'ndan kopartılıp Amerikan uydusu haline getirildiğinden, Çekoslavakya'nın <<özgürlük ve demokrasi kahramanı>> Vaclav Havel tarafından nasıl Çek C. ve Slovakya olarak ikiye bölündüğünden (aynı millet, Azeriler ve Türkler gibi), Türkiye'de ki Açık Toplum Enstitüsü ve onun açık ya da örtülü yüzlerce faaliyetinden bahsetmedim. Daha da buraya yazmadığım ama aslında bu günlere gelmemizde senin yazdıkların gibi önemli olan ne olaylar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sakirabi said:

Cetoritto senin gibilerle bu ulkede yasayip agababalirinizin ocalanla cektirdigi resimleri hala savunan zihniyeti tercih etmektense kurtlere federasyon verip icte bagimsiz dista turkiye ye bagli eyaletler sistemi olusturmak daha mantikli.

Sizde k.kore ye gidin peynir ekmek yiyip birbirinize saldirin.azinliksiniz istenmiyorsunuz bu ulkedeahahaha NURI ALCO WIN

LAn ulke elden giderken imla kilavuzu gorevi gormeyin.tipinize mictirmayin aksam aksam

benim ağababam yok, babam var çok şükür. önderim de Atatürk...
Ağababam olduğunu iddia ettiğin Doğu Perinçek o fotoğrafları çektirdiğini kimseden saklamadı, hemen o haftanın sonunda bastığı dergisinde yayınladı. Bu röportaj ve fotoğraflar nedeniyle yargılandı ve suçsuz bulundu.
Senin ağababan oldukları belli olan kişiler ise terörist koltuğa otururken ayaklarının dibinde dizini kırıp oturdu. Devletin pkk ile görüşme yapmasını sağladı, önce bu olayı reddetti, bunu söyleyenler şerefsizdir dedi; sonra biz görüşmedik devlet görüştü dedi; en sonunda da pkk ile görüşen arkadaşı bven gönderdim, sıkıntısı olan bana gelsin dedi.
bir diğer ağababan ise yıllardır amerikan conilerinin kollarına ve kucaklarına sığınmış vaziyette amerika'da bilmem kaç dönümlük çiftlikte yaşarken yarattığı altın neslin başarıları ile duygulanıyor ağlıyor da ağlıyor, ağlıyor da ağlıyor. kelime-i şehadetten peygamber muhammed'i çıkartıyor, yandaş medyada tıs yok.

neyse, kaliten zaten ortada. notunu da zaten çoktan verdim.

edit: oğlum, evladım, bak başka başlıklarda arkadaşlarda fotoğrafları eklemiş, ben de ekledim. pkklılar güpegündüz meclisin milletvekilleri ile Şemdinli'de yolda fotoğraf üzerine fotoğraf çektirmişler. doğu perinçek'e gelince 30 senedir fotoğraflar anlatılır da anlatılır, yazılır da yazılır...yahu siz işte bu fotoğrafları yorumlayın, bunlarla ilgili konuşun. doğu perinçek gitti türkiye dışında adamların kamplarında görüştü; bu fotoğraflar ise türkiye cumhuriyeti sınırları içinde oluyor, güpe gündüz hemde...başbakan da ne benim, ne perinçek...iktidardaki partide ne chp, ne ip, ne de başka parti...sahi yahu, bu ülkeyi kim yönetiyor? B)- 11 senedir adamlar hala kendilerini muhalefette gibi göstermeyi ve sanmayı ne kadar da güzel beceriyorlar tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cetoritto;bu ulkenin icine en cok siz ettiniz.otekilestirerek,kurt,turbanli,dinci,gomuniz,fasist diye diye devletci bir siz kaldiniz ve sayiniz %1 ,1turk 100 haine bedeldir diyeceksin de nah bedel cetoritto sadece ben degil 100/99 halk kitlesi caniniz cehenneme diyor.bak o cok guvendiginiz ordu bile basbakanla iftar yapiyor.1 aya kalmaz suriye ye de girecek,bari soyliyeyim de en onden sizi sursunlerde bi totaliter kafalar yok olsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...