erucalavera Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 annem sağolsun yeşil pasaportum var, eylülde amsterdama gidicez. arkadaşlarım vize derdinde şu an fakat ben vizeye ihtiyaç duyup duymayacağım konusunda emin değilim. sigortalı bir işte çalışıldığında yeşil pasaportun geçersiz hale geldiğini biliyorum. ben şu an staj yapıyorum, okul da sigorta çıkarttı fakat ben bu stajdan para falan kazanmıyorum. kaza sigortası tarzı bir şey çıkarttılar diye tahmin ediyorum ama emin değilim de. bu durumda benim yeşil pasaport hakkım gitmiş mi oluyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 okulun yaptığı sigorta staj günün kadar günlük 50kuruş-1tl arası değişiyor onu iş yeri istiyor sadece bi iş yerinde çalışınca saan yatan sigorta parasıyla çok alaksı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 25 yaşını geçmediğin sürece çalışıyor olsan da yeşille gidersin. kanuna göre sigortan yatmaya başladığı anda yeşil biter ama gerçekte böyle olmuyor çalışırken de yeşilin aktif, gümrükte ssk'nı kontrol etmiyorlar. gönül rahatlığı ile gidebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Şuan neredesin? Türkiyeden hollandaya gideceksen kalacağın yere rezervasyon yaptır(sorduklarında belgesiyle ispatlayabil) ya da elçiliği bilgilendir sonra sıkıntı olabiliyor. Ben bi kere tutuklandım 15 dakika falan oradan biliyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Şu kafayla gidersen ve yakalanırsan ülkeye girişte paketlenip geri gönderilir, bi 5-10 sene de schengen alanına giremezsin bi daha. Haberin olsun. senko said: 25 yaşını geçmediğin sürece çalışıyor olsan da yeşille gidersin. kanuna göre sigortan yatmaya başladığı anda yeşil biter ama gerçekte böyle olmuyor çalışırken de yeşilin aktif, gümrükte ssk'nı kontrol etmiyorlar. gönül rahatlığı ile gidebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 yakalanmazsın. bakmıyorlar ssk'na fln. menü yok öyle programda sddsfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 şu an istanbuldayım da hollandaya gitmeden önce tabi rezervasyon falan yaptırıcaz, onlar bulunur her halükarda yanımda. ben en iyisi şu sigortamın detaylarını öğreneyim bi, sonra emniyete sorayım, roketin dediği gibi bir şey olursa ağlarım valla asdf bi de diyelim ki yeşil hakkımı kaybetmişim, daha önceden almış olduğum 6 aylık bir schengen vizesi var erasmus için, vize başvurularında bir yararı olur herhalde di mi bunun çabuk çıkması konusunda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 lan?!?! yeşili alıyorlar mı şimdi 2-3 ay sigortalı işte çalıştık diye? abvvvv cidden var mı böyle bir şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 var da uygulamada nasıl kimse bilmiyor herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 evet var öyle bir şey. şimdi gidip konuştum, ik'daki görevli dedi ki, daha önce de bunu soran olmuş, benim sigortamın tamamını okul yaptığı için sağlık sigortası tarzı bir şey yapıyormuş, dolayısıyla bir sıkıntı olmaz dedi. eğer firma sigortayı yapmış olsaydı normal maaşlı çalışana yapılanın aynısı yapılırdı o zaman hakkını kaybederdin dedi. biraz rahatladım ama emniyete sorcam yine de sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2012 :( şurda ağız tadıyla üniversite hayatımızı hem çalışıp hem gezerek dolu dolu geçiremeyecek miyiz yani bişey olursa ben bilmiyodum saylanmaz deriz olmaz mı (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iwasawamp Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 ben de merak ediyorum , pasaportumun üzerinde 2014 senesine kadar geçerli yazıyor, öğrenciliğim bitti sigorta girişim de var. bir arkadaşımın aynı durumda yurt dışına çıktığını biliyorum. tek merak ettiğim bu pasaportlar pasifleştirilebiliniyor mu bir sistemden. elimde uçak biletiyle kalmayayım sonra havalimanında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
engineerrr Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Arkadaşlar. Ben bu yaz almanya mercedes firmasına staja gidicem. üniversite öğrencisiyim babamdan dolayı yeşil pasaport hakkım var. fakat firma bana aylık 950 euro staj ücreti vericek bir nevi maaş. sigortam orada mı olucak burada mı bilmiyorum yeşil pasaport sıkıntı olur mu yoksa bordo mu çıkartmam gerekir ????????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 yesil pasaportun ben sikinti oalcagini sanmiyorum, sigortanda oradan olacaktir bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
engineerrr Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 zgrw said: yesil pasaportun ben sikinti oalcagini sanmiyorum, sigortanda oradan olacaktir bence yalnız şöyle bir durum var yeşil pasaporttan yararlanma şartım 25 yaşı doldurmamam ve hiç bir yerde çalışıyor gözükmemem. Şayet almanya sigortayı çalışıyormuşum gibi yaparsa ki aylık vereceklerinden dolayı öyle olacak gibi, bu durumda oradaki sigortada sıkıntı çıkıyormuş ama net bilgi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar