Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeşil pasaport ve staj sigortası durumu


erucalavera

Öne çıkan mesajlar

annem sağolsun yeşil pasaportum var, eylülde amsterdama gidicez. arkadaşlarım vize derdinde şu an fakat ben vizeye ihtiyaç duyup duymayacağım konusunda emin değilim. sigortalı bir işte çalışıldığında yeşil pasaportun geçersiz hale geldiğini biliyorum. ben şu an staj yapıyorum, okul da sigorta çıkarttı fakat ben bu stajdan para falan kazanmıyorum. kaza sigortası tarzı bir şey çıkarttılar diye tahmin ediyorum ama emin değilim de. bu durumda benim yeşil pasaport hakkım gitmiş mi oluyor ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu kafayla gidersen ve yakalanırsan ülkeye girişte paketlenip geri gönderilir, bi 5-10 sene de schengen alanına giremezsin bi daha. Haberin olsun.

senko said:

25 yaşını geçmediğin sürece çalışıyor olsan da yeşille gidersin.
kanuna göre sigortan yatmaya başladığı anda yeşil biter ama gerçekte böyle olmuyor
çalışırken de yeşilin aktif, gümrükte ssk'nı kontrol etmiyorlar.

gönül rahatlığı ile gidebilirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu an istanbuldayım da hollandaya gitmeden önce tabi rezervasyon falan yaptırıcaz, onlar bulunur her halükarda yanımda. ben en iyisi şu sigortamın detaylarını öğreneyim bi, sonra emniyete sorayım, roketin dediği gibi bir şey olursa ağlarım valla asdf

bi de diyelim ki yeşil hakkımı kaybetmişim, daha önceden almış olduğum 6 aylık bir schengen vizesi var erasmus için, vize başvurularında bir yararı olur herhalde di mi bunun çabuk çıkması konusunda ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet var öyle bir şey.

şimdi gidip konuştum, ik'daki görevli dedi ki, daha önce de bunu soran olmuş, benim sigortamın tamamını okul yaptığı için sağlık sigortası tarzı bir şey yapıyormuş, dolayısıyla bir sıkıntı olmaz dedi. eğer firma sigortayı yapmış olsaydı normal maaşlı çalışana yapılanın aynısı yapılırdı o zaman hakkını kaybederdin dedi.

biraz rahatladım ama emniyete sorcam yine de sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de merak ediyorum , pasaportumun üzerinde 2014 senesine kadar geçerli yazıyor, öğrenciliğim bitti sigorta girişim de var. bir arkadaşımın aynı durumda yurt dışına çıktığını biliyorum. tek merak ettiğim bu pasaportlar pasifleştirilebiliniyor mu bir sistemden. elimde uçak biletiyle kalmayayım sonra havalimanında :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
Arkadaşlar. Ben bu yaz almanya mercedes firmasına staja gidicem. üniversite öğrencisiyim babamdan dolayı yeşil pasaport hakkım var. fakat firma bana aylık 950 euro staj ücreti vericek bir nevi maaş. sigortam orada mı olucak burada mı bilmiyorum yeşil pasaport sıkıntı olur mu yoksa bordo mu çıkartmam gerekir ?????????
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:

yesil pasaportun ben sikinti oalcagini sanmiyorum, sigortanda oradan olacaktir bence

yalnız şöyle bir durum var yeşil pasaporttan yararlanma şartım 25 yaşı doldurmamam ve hiç bir yerde çalışıyor gözükmemem. Şayet almanya sigortayı çalışıyormuşum gibi yaparsa ki aylık vereceklerinden dolayı öyle olacak gibi, bu durumda oradaki sigortada sıkıntı çıkıyormuş ama net bilgi değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...