Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 liseli olduğumu belli etme pahasına üniversitede seçeceğim şehir konusunda yardımınıza ihtiyacım var. serin, tercihen soğuk ( en önemli nokta bu ) 1+1 ev seçenekleri olan yoksa tek başıma kalacağımdan en azından kiraları uçuk olmamalı. dincisi az ing. öğrt. okuyan birinin alanıyla ilgili bir işte çalışabileceği (bu konuda hiç bir bilgim yok) mümkünse küçük olan bir şehir arıyorum. izm. ist. ank. direk eledim mesela. gitmek istediğim bölüm bu şehirlerde var ( ing. öğrt. ) ilk 6 sırasıyla uygun gördüklerim, diğerleri "GİTMEZSEN ÖL DAHA İYİ" tarzı tavsiyelerle ilk 6 içerisine alabileceğim şeyler. onları tercih etmem daha zor yani. ve hangisini tercih edersem kolaylıkla girecem. Samsun Antalya Çanakkale Balıkesir Muğla Kocaeli ____ Kayseri Sakarya Burdur Malatya Erzurum Bolu ps. eğitim bölümündese burasını daha uygun gördüm çünkü odağımız şehir.
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 bunların arasından antalya tabiki
imamizer Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Samsun Antalya Çanakkale Balıkesir Muğla Kocaeli ____ Kayseri Sakarya Burdur Malatya Erzurum Bolu ilk 6 listen gayet güzel. alttaki 6 dan sakaryayı çıkar bence dinci bolca var orada. kayseri büyük şehirdir, öğrenci için yaşanılır şehirdir tavsiye ederim. çanakkale ise fazla küçük gelebilir. keza balıkesir de kışın çekilecek yer değil bence.
Ren Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 forumda çanakkaleyi öven arkadaşlar vardı. onun dışında bence balıkesir ve burduru çıkart. bolu ve kocaeli de kuzeyde. olabilir.
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 konu herkesin tecrübelerine açıktır ve ne kadar detay verirseniz o kadar iyi. değerlendirmeye alacam hepsini ona göre seçecem. seneye benim sınav ama seçimi tabii ki önceden yapmakta yarar var.
fixmen Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Erzurum'a git gör soğuğu. Antalya için bir +1'de benden.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2012 arkadaş mevsimine göre ünivesite mi seçeceksin sen ben mi yanlış anladım? sağlıkla ilgili bir problemin mi var? ciddi soruyorum merak ettim. antalya denir bu soruya da soğuk olması kriterse de denmez ki çanakkale diyelim öyleyse biz de. İstanbul'a yakın hem derslerin çok ağır olmazsa son sınıflarda belki gidip gelirsin çalışmaya, meselayani. ama antalya iyidir ya çok şahane evler var çok ucuza oturuyor insanlar siteli havuzlu evlerde çünkü hayvan gibi inşaat yaptılar son 10-20 yılda ama tabi adam yok ki eğitim konusunda da antalya çok hassas diye düşünüyorum vardır bi ton dersane kurum mutlaka.
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 d.bakırda yaşıyorum şuan. eskişehirde yaşadığım süre zarfında sabahki o ayazdan bile keyif aldım ama sıcak şehirde gram okuma, araştırma, çalışma hevesi olmuyor. ayrıca vücuda etkisi bile kötü. ama genel anlamda eğitimime olacak etkisi için soğuk, serin bir yer istiyorum. herkesi bu kadar etkiler mi bilmiyorum yalnız benim üzerimdeki etkisi çok üst seviyelerde. 40 derece ile 10 derece arasında performansım %70 falan farkediyor öyle diyim. overclock mu yapıyor vücudum ne yapıyorsa artık. şey de var mesela, nemli bir ile gittiğimde ilk 2-3 gün baş dönmesi oluyor ve çakır keyf mişim gibi geziyorum. ama sonrası iyi.
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 e.şehir harika biyer ama en fazla 5 sene çekiliyo sonrasında bayıyo insan
yav Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 istanbul hariç her yer öyledir zaten muhtemelen diyeceğim ama ona bile emin olamıyorum 5 sene uzun bi süre lakin :p
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 valla ben 5 sene kaldım sonra gitmeye karar verdim fln...artık istanbuldayım:D
yav Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 hoşgeldin istanbul'da tr'nin diğer tüm şehirlerinden 3'er 5'er tane var gibi ya
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 valla daha gelmedim ya.eylülde yerleşcem işte.olmuyo ya küçük şehir çekilmiyo bi süre sonra
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 çanakkale hakkında yazayım biraz iklimi çok değişken durup dururken yağmur filan yağıyor bazen çoğu zaman serin rüzgarlı oluyor,nisan sonu mayıs ortalarına kadar genel olarak serin diyebiliriz.ikinci dönem finallerine doğru yaz moduna geçiş yapar ufaktan gönül yayları gevşer. kış ve sonbahar aylarını hiç söylemiyorum bile aşırı soğuk ve berbat rüzgarı,ayazı oluyor. 1+1 ev seçenekleri var hemde evlerin çoğu yeni,öğrencilerin artmasıyla bir sürü öğrenciye uygun evler yapılıyor fiyatları da uygun şu an net rakam veremiycem ama 350 liraya güzel 1+1 evi olan arkadaşım vardı.3+1 evler 400-500tl arası zaten. şehir küçük,her yere ulaşım kolay tek otobüsle baştan başa gidebilirsin,okula yetişmek için 1 saat + erken uyanmana gerek olmaz genelde.örneğin benim ev merkeze yürüyerek 15dk mesafede derse yarım saat varken kalkıp hazırlanıp otobüsle(öğrenci 90krş-bu sene 1tl olabilir:) ) okula yetişebiliyorum.gerçi senin bölüm şehir içindeki kampüste,yürüyüş mesafesinde bir sürü evler var o civarda fiyatlarını tam bilmiyorum ama güzel mahalleler hemde kordona çok yakın. dinci yok,ülkücü çok az.cemaatçiler var ama onlar orta yaş altında.sanırım yeni yeni kadrolaşmaya çalışıyorlar,bol bol solcu var. iş alanı konusunda bişey diyemiycem fakat mart ayından sonra anzaklar vs derken turist patlaması oluyor araştırırsan belki rehberlik,çevirmenlik filan bişeyler kaparsın. başka soru yoktu galiba.
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 samsunu aşağılara çekiyorum. antalya 1 çanakkale 2. tercih şuan için asdf. öğrencilik döneminde boş durmayıp meslek sahibi oluncaya kadar 20 bin kadar bir para toplayabilirsem çok hoş olacak. 5 sene sonra sonuçları yazarım. rehberliği de araştırdm odalara falan bağlamışlar. üniversitede o bölümü okuyanlar yapabiliyormuş sadece yasal olarak. belki açığı falan vardır ama adamın diplomalı yaptığı işe çinli çalışan gibi girip fiyat kırmayı da pek yediremem kendime. bakcaz. olmadı özel ders piyasasını monopolize ederim.
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 la liseli soğuk ilk tercih demişin liste başı Antalya. Burası rahat memleket de soğuk, serin istiyorsan sen o listeden sil antalyayı.
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 serin sayılır en azından buraya göre asdfasf. diğer özellikleri de bayağı ağır bastı ama daha tercih kesin değil tabi. çok değişken var. olmadı en son kendim gidip gezerim ilk 2-3 tercihimi falan ona göre karar veririm. pek zorlamaz ama şimdiden bir iki yeri hedefleyip ona göre hazırlanmak hoş. beynim eridi sıcaklardan hem teselli ederim kendimi.
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 dincisi az diyip kayseri yazmışsın o kadar yobaz bi şehir olamaz iğrenç ötesi bir yer. orda 4 sene kalacağıma ölürüm daha iyi, 1 hafta zor dayanmıştım.
moncici Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 orası neresi kenya mı? çanakkale iyidir. hatunları sağlamdır. erkekler genelde hanzodur. arkadaş bulmakta zorlanabilirsin. yükselen bi ülkücülük gözlemlenmiştir. ayrıca çok semi-entel var. şehir küçük olduğundan bir süre sonra sıkabilir. bir hobi şart. müzik kültürü vardır. 18 martta konservatuvar olması avantaj. makul fiyata bir kurs alabilirsin. (arkadaşım var sağlam gitarcıdır 50 liraya ders veriyodu en son.) hatunlar... bitane ayarlarsın, assos kaz dağları falan dolaşırsınız. sonra başka bitane ayarlarsın. öyledir yani. açık fikirlilerdir. one-night-stand olayının en çok yaşandığı il olabilir çanakkale.
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 abi çanakkale fln ne ya..istanbul izmir e.sehir antalya.bunlara git yada gitme yaşama.ankara leş buarada orası neden yok diyenler olur fln.bence one night stand konusunda e.şehir yada antalya tektir
oldun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 antalyayı o listeden cıkar sıcak konusunda aynı seyleri yasayan bir ınsanım direk golem oluyorum sıcaklar basladıgı zamn antalya turkiyede sıcak konusunda en tehlikeli il heralde
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 çanakkale yükselebilir o zaman sıralamada bakalım bir iki gün daha yorumlar gelsin de kapsamlı bi karşılaştırma yaparım. yardımlarınız için teşekkürler.
Öne çıkan mesajlar