xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Resimde görülen sda 1 de win7 var boot onda gözüküyor sda 2 ne bilmiyorum bile sda 5-6 windows ntfs parçaları sda 3 ne bilmiyorum yapmak istediğim sadece sda 7 ve 8 kalsın swap aynı olcak sda 7 tek parça halinde tüm hdd olsun. Boot u bozmadan sisteme ve dosyalara zarar vermeden format attırmadan nasıl yaparım? Bu arada mesela sda 5 i delete etmek istediğimde bana sda 5 ten daha üst numaralı sda ları unmount etmen gerekiyor diyor e sistem açıkkende olmuyor şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 sda2 5,6,7 ve 8'in içinde durduğu bölüm. Normal diskler en fazla 4 bölüme ayrılır genelde, böyle yaparak ayırıyorlar. sda3'ün ne olduğu belli değil zaten. sil gitsin diyebilirim ama içinde önemli bir şey de olabilir hardware üreticinin koyduğu notebook filansa alet. LiveUSB tak bir tane, oradan yaparsın. Sonra extend disk ile bodoslama girersin. Saatler sürer ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 saatler sürmesi önemli değil de yine olmadı ama birleştirmeme izin vermiyor program liveusb den. Yani ntfs lerden gelen bölüm ü şuanki linux partition a ilave edemiyorum. ayrıda olmasını istemiyorum. Peki bişey daha sorcam böyle dursa linux partiiton yine aynı yerde dursa performans olarak bi kaybım olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Önce sda2'yi büyüteceksin, sonra alt bölümü. bölümlerin yeri önemli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 GERGE said: Önce sda2'yi büyüteceksin, sonra alt bölümü. bölümlerin yeri önemli değil. eyvallah aklıma gelmemişti şimdi baktım da sda 1 silinmicek mi? yani öyle duruyor orda 1mb olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 5'le 6 zaten 2'nin içinde. Büyütmen gerekmiyor ki. Senin 5'le 6'yı silmen lazım. Sonra 7'yi büyütmen lazım. Ama bunları yapman için Gerge'nin dediği gibi liveusb veya livecd ile açman gerekli. Oradan unmount edip istediğin gibi oynarsın. Eskiden bu programlar çok iyi değillerdi. İki partition arasına 10MB boşluk bırakılırdı. O sda3 bundan dolayıdır. Sana çok bir zararı yoktur heralde 16MB'nin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 1'i kaldıracaksa önce 2'yi büyütecek işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Benim kafam karıştı. İlk mesajta boot sda1'de gözüküyor. Boot bozulmadan demiş. O zaman sda1'i silmemeli... Ayrıca 1MB değil ki o 100GB. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 eleman karıştırmış orada. gparted boot için sda7'yi gösteriyor. /boot orada yüklü anladığım, içinde de grub2 filan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 yok boot sda 1 deydi orda yanlis gostrerdi islem bitince zaten linux acilmadi no partition falan dedi de live cd ile grub u tekrar yukledim duzeldi fakat simdide win 7 olmadigi halde acilista boot ekraninda soruyor hala linux u mu win 7 i mi aciyim die ve win 7 nin yaninda da hala sda 1 yaziyor olmadigi halde oyle bir sda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Onu düzeltmek kolay. Grub'un ayarlarına gir. /boot/grub altında. Dağıtımının dökümanlarından bak, hiddenmenu yaz bir yerine, windows entrisini de sil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 riglous said: Benim kafam karıştı. İlk mesajta boot sda1'de gözüküyor. Boot bozulmadan demiş. O zaman sda1'i silmemeli... Ayrıca 1MB değil ki o 100GB. silince 1mb olarak kaliyordu devamli gpartedi live cd ile calistirmayinca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 windows silindi ama bu sefer yine menu çıkıyor tek işletim sistemi olmasına rağmen illa görecek miyim bunu ben diğerleri için (memtest,recovery falan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 hiddenmenu yazman gerek grub ayar dosyasına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 tamam onuda hallettim çok saolun yardımlarınız için son bir konu daha var onada bi el atarasnız sevinirim şimdi yeni konu açmayayım ubuntu da wireless hızında bir gariplik vardı zaten enbaştan beride çok dikkat etmedim sonra bugün şans eseri gördüm bug gibi bişeymiş bütün yolları denedim ama çözemedim aslında sıkıntı ping le alakalı download hıızında bir sıkıntı yok mesela speedtest lerde de ping yüksek ama hız normal çıkıyor bide bu ss var bu arada wlan0 da iwconfig den girmeye çalıştığımda no such a device uyarısı alıyorum ama wireless dan giriyorum internete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 networking benim bildiğim bir alan değil; bağlan, çık, ip al gibi komutlara hakimim sadece. ubuntu forumlarına sor onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 kesin cevabı wlan 0 power off komutu işte de o gözükmüyor nedense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar