DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Yakin tarihte bahsi gecen "ramazan ayını protesto etmek için domuz eti pişirip bira içen gencin videosu" konulu baslikta yer alan ataist arkadasimizi biraz inceledim birde ne goreyim ne kadar faydali birsey yapiliyormus ve bizde bunun konusu hic gecmemis(ya da arama motoru bozuk). Olayimiz soyleki ufak bir program vasitasi ile dunya uzerinde yapilan bilimsel arastirmalara bilgisiyariniz vasitasi ile yardimda bulunabiliyorsunuz nasil mi? Boinc uygulamasini http://yaz.ma/tctyn buradan uygulamayi bilgisayara indirmeniz yeterli oluyor. Sonrasinda bir hesap acip destekleyeceginiz projeyi seciyoruz ve artik o proje ekibi bilgisayrinizin CPU kaynagindan ufak bir miktarda faydalanmaya basliyor boylece milyon ghz gucunde calisan islemci ile proje daha hizli gelisiyor. Sistem gereksinimleri Windows Operating system Windows 2000 SP5 or XP SP2 or later Hardware Pentium 233 MHz (Recommended: Pentium 500 MHz or greater) 64 MB RAM (Recommended: 128 MB RAM or greater) 20 MB disk space Permissions You must have administrator privileges to install BOINC. Nvidia Support You must have driver version 185.85 or better installed in order to use your GPU. ATI Support You must have driver version 8.12 or better installed in order to use your GPU. Mac Operating system Mac OS X 10.4.0 and later Hardware Macintosh computer with an Intel x86 or PowerPC G3, G4, or G5 processor 128 MB RAM (Recommended: 256 MB RAM or greater) 200 MB disk space Linux Operating system Linux kernel 2.2.14 or higher glibc 2.3.2 or higher BOINC uses file locking. If you run BOINC in an NFS-mounted directory, make sure the NFS lock daemon is working. For BOINC Manager: XFree86-3.3.6 or higher gtk+2.0 or higher For application graphics: Accelerated OpenGL support in your X server (version of OpenGL and graphics hardware required depends on the project). Hardware Pentium 500 MHz or greater 64 MB RAM 50 MB disk space Bi-arch (32+64) distro notes If you attach to a project with only 32-bit Linux applications, BOINC will try to run them. For application graphics to work, you may need to install the 32-bit libglut library (or copy from elsewhere) into the 32-bit library directory, usually /usr/lib, but depending on distribution may also be /usr/lib32. If the applications still get errors, find the executable in the projects directory and run ldd on it to see which libraries are missing. Debian/Ubuntu BOINC applications will fail if you do not have the “ia32” package and dependent packages installed. These packages are included with some Linux64 distributions but not others; for example, they are not installed by default with Ubuntu 6.10 and 7.04 (but can be installed manually). openSUSE Each 32-bit library is in its own package. Installing glibc-32bit will probably suffice for (non-graphical) programs. For programs with graphical output with or without GLUT, install freeglut-32bit; necessary GL and X.org dependencies will be pulled in by the package manager, altogether satisfying the program's dependencies. Run ldd on the program for details about missing libraries and post-install them. Birkac Boinc projesi http://yaz.ma/4x6ug http://www.youtube.com/watch?v=8zR_K5iuFcY Bizde bir Pati team kurup neden bilime destek olmayalim ki? Aslinda Bilim & Teknik kismina acmayi dusunuyordum ancak buranin hiti daha fazla. Biraz daha ciddi dilde anlatim (Alinti) Boinc nedir? Bilgisayarınızın boş zamanını, hastalıkları iyileştirmek, küresel ısınmayı araştırmak, elektromanyetik yıldızları keşfetmek ve çok daha farklı tipte bilimsel araştırmalar için kullanın. Bu tehlikesiz, güvenilir ve basittir. Nasıl çalışır? Bilimsel araştırmalarda, örneğin ölümcül hastalıkların tedavisinde gerekli proteinlerin üç boyutlu biçimlerini tanımlamakta kullanılan ya da Samanyolu Galaksisi'ni modelleyen simülasyonlar oldukça yüksek işlemci gücü gerektiriyorlar ve bu da çok yüksek bir maliyet anlamına geliyor. BOINC yazılımıyla dünya üzerindeki milyonlarca gönüllü, bilgisayarlarını boşta duran işlemci güçlerinden yararlanılması için bu araştırmacıların hizmetine sunarak, hesaplamaların çok daha büyük hızlarla yapılmasını sağlıyorlar. Yani BOINC'i dev bir süper bilgisayar ağı gibi düşünebiliriz. Niye takımlar ve puanlama var? Takımlar işin kullanıcılar için daha cazip hale gelmesini sağlayan bir tür motivasyon. Herhangi bir gruba dahil olarak, topladığınız kredilerle grubunuzu BOINC istatistiklerinde yukarılara taşıyabiliyorsunuz.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 vardı çoook eskiden pati grubu da vardı hatta
yav Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 DareJedi said: Yakin tarihte bahsi gecen "ramazan ayını protesto etmek için domuz eti pişirip bira içen gencin videosu" konulu baslikta yer alan ataist arkadasimizi biraz inceledim birde ne goreyim ne kadar faydali birsey yapiliyormus ve bizde bunun konusu hic gecmemis(ya da arama motoru bozuk). ahah aynısı birerbir başımdan geçti ama ben sonra üşendim uğraşmadım tabi
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Bana cok hos geldi dh de bile o kadar puan varken bizim durmamiz ayip dedim kendi kendime kendi kendime dusunme dusunmee kim anlamiski sen anlayasin soyle :P birden aklima geldi sarki.
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 bilgisayardan bol ne var yapsınlar bir internet cafe
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 olm bu konu neden bende? donanım yazılım falan bu bence. atıyorum oraya. eğer ki bu program günde 100kez "allah yoktur" yahut "kurandan ayetler" falan gibi bişi yazıyor olsaydı tartışırdık da şimdi ne yapıcağımı da bilemedim. yolluyorum. sevgilerle.
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Bunun aids ve kanser araştırmaları versiyonu da var. Sonuç olmayınca, insan bir noktadan sonra bırakıyor. Bunun ötesinde bu tür şeylerin altında ne yattığını çok da bilemiyorsun. "Gel benim bilgisayarımı kullan" dediğin adam ne yapıyor ne ediyor ne bilgi topluyor... falan filan..
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 O kadar buyuk kuruluslar var bence kotu birsey olsa destekleyeni olmazdi. Bknz Sabanci.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Ben katılmam, Zombi pcler yaratır böyle uzaktan erişim
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Bir projeye katıldım şimdi. Milkyway galaksisinin 3D modellemesini yapan bir proje. 8 işlem açtı. %100 işlemci kullanıyor. i7 makinede 2 saat iş süresi gösteriyor şimdi. İlginç. Bir de ne için yardımcı olduğumuzu da detaylı görebilseydik... :P
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 O projelerin detaylarina ulasilabiliyor aslinda googleda fln yazinca cikiyor. Zaten amac siz kullanmiyor iken pcnizden faydalanmak.
Öne çıkan mesajlar