SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Belki daha önce alan vardır diye açıyorum. Şimdi konsolosluğun sitesinde şöyle bir madde var Türkiye`de üniversite eğitimi gören ve Almanya`da staj yapmak isteyen öğrencilerin İş Bulma Biriminden (ZAV) onay almaları gerekir. İş bulma Birimindan (ZAV) gerekli onay çin Almanya`daki işveren başvuruda bulunması gerekir (bkz: İş Bulma Birimi hakkında bilgi notu http://www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/A04-Vermittlung/A046-ArGV/Publikation/pdf/Info-AG-Studienfachbezogene-Praktika.pdf). Tamam güzel Almanyadaki firma başvurdu izin için fakat ben vizeye başvururken bu izin belgesinin kopyası veya orijinaline ihtiyacım var mı o hiçbir yerde yazmıyor. 2 gündür arıyorum kimse açmıyo şaka gibi. Bugün gittim göztepeden taksime sırf şunun için 4buçuğa kadar açık olmasına rağmen 3buçukta kapatmışlar. 13 ağustosta başlıyo stajım ve daha vize randevum bile yok o yüzden biran önce öğrenmem lazım şu belge lazım mı değil mi ona göre yollatayım şirkete. Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NiccoloMachiavelli Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 istanbul, antalya, izmir konsolosluklarının hiçbiri telefonlarını açmıyor mu yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 abi sen hayatta yetiştiremezsin bence. 13 ağustosta stajın var, daha randevu bile almamışsın, bu nası iştir anlamadım. acilen randevu al, randevu sırasında sorarsın hiç olmadı fotokopisini verirsin, gerekirse sonradan göndertirim dersin. bence orjinali gerekiyordur gerçi. bir de zav izni de 2-3 ay sürüyor diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam, kolay gelsin diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 teyzem merkel yardımcı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Ya 2 hafta önce falan aramıştım başka bişey sormak için, o zaman açmışlardı ve ertesi gün sabaha verebiliyorlardı randevu, biraz da ona güveniyorum yani. Ve evet Ankara da İstanbul da açmıyor. Hatta bugün gittiğimde kapıda başka bi kadın daha vardı güvenliğe şikayet ediyordu kimse telefonlara bakmıyor mu diye, bi gariplik var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NiccoloMachiavelli Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 resmi tatil falan mı? sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Yoo resmi tatil değil, telefonlar sabah 10'a kadar mı ne çalışıyor. Sabah araman lazım. Bir de niye bu kadar kastırıyorsun ki? Adamlar eğer izni aldılarsa scanleyip/fakslayıp yollasınlar sana, sen de scanini ver. Zaten orjinali lazım olsa en hızlı postayla 3 iş gününde Türkiye'ye geliyor belge. Vize de eğer hiç sıkıntı olmazsa 1-2 günde çıkar. 13'üne belki yetişemezsin ama 20'si gibi falan gidersin hızlı davranırsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Abi eğer ZAV dediğin gibi bişeyse direk bittim. Daha bugün başvurdular ZAV'a. Nedense hep 1 günde çıkıcak bişeymiş gibi düşünmüştüm ben onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 deadwoll said: Yoo resmi tatil değil, telefonlar sabah 10'a kadar mı ne çalışıyor. Sabah araman lazım. Bir de niye bu kadar kastırıyorsun ki? Adamlar eğer izni aldılarsa scanleyip/fakslayıp yollasınlar sana, sen de scanini ver. Zaten orjinali lazım olsa en hızlı postayla 3 iş gününde Türkiye'ye geliyor belge. Vize de eğer hiç sıkıntı olmazsa 1-2 günde çıkar. 13'üne belki yetişemezsin ama 20'si gibi falan gidersin hızlı davranırsan. Belgelerin olduğu pdf sayfasının başında koskocaman Aşağıda belirtilen belgelerin hem asıllarının hem fotokopilerinin ibraz edilmesi gereklidir: yazıyor. Ayrıca adamların bana yolladığı sözleşme de staj başlangıç tarihi olarak 13 Ağustos yazıyor, geç kalırsam firma için sorun olmaz da konsolosluk sorun çıkarabilir gibi. Bide eğer ZAV'a başvurdukları belgelerde biyerde staj başlangıç tarihi olarak 13 Ağustos yazıyorsa firma için de sorun olabilir gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Abi esnek düşünün biraz, aslı yerine fotokopisini götürsen ne kaybedersin orjinal belge eline ulaşamıyorsa? İyi de konsolosluktan kaynaklanıyor senin geç kalmış olman adamlar vizeni çıkartmazlarsa. Hiç bir problem olmaz kimse için. Bir sürü insan saçma sapan nedenlerle verdikleri tarihlerden daha geç gidiyorlar okullara/stajlara vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NiccoloMachiavelli Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 UPS express critical amerikadan tr'ye 2. güne getiriyor zarfı (eline geçmesi dahil) almanyadan 1 gün en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 UPS ertesi sabaha ulaştırmak için 120dolar istiyor, DHL ertesi gün için 50 euro, ben burdan belge yollarken PTT'nin PTS diye bir şeyi var yurtdışına acele belge göndermek için, 38 lira verdim ertesi gün ulaştı yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 deadwoll said: Abi esnek düşünün biraz, aslı yerine fotokopisini götürsen ne kaybedersin orjinal belge eline ulaşamıyorsa? İyi de konsolosluktan kaynaklanıyor senin geç kalmış olman adamlar vizeni çıkartmazlarsa. Hiç bir problem olmaz kimse için. Bir sürü insan saçma sapan nedenlerle verdikleri tarihlerden daha geç gidiyorlar okullara/stajlara vs. Peki diyelimki ben görüşmeye gittim bütün belgelerle salı günü falan. Belgelerde staj başlangıç tarihi 13 Ağustos yazıyor fakat konsolosluk bunu yetiştiremedi. Direk vize vermemezlik yaparlar mı nasıl olsa başlangıç tarihine yetişemedi diye yoksa atıyorum 15'inde elime ulaşıcak olsa bile pasaportum vize verirler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Ordakilerin keyfine kalmış bir karardır muhtemelen. Ama eğer belgelerin düzgünse ve seni reddetmelerini ya da incelemelerini gerektirecek bir sebep bulamazlarsa ve çok yoğun değillerse 13'ünden öncesine verirler vizeni. Benim vizemin çıkması 12 saat falan sürmemişti sanırım sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 SpiderS_DangeR said: Bugün gittim göztepeden taksime sırf şunun için 4buçuğa kadar açık olmasına rağmen 3buçukta kapatmışlar. 13 ağustosta başlıyo stajım ve daha vize randevum bile yok o yüzden biran önce öğrenmem lazım şu belge lazım mı değil mi ona göre yollatayım şirkete. Teşekkürler Pasaportun hazir mi? vize icin randevu aldin mi? ya konsolosluk vize icin randevunu 3 hafta sonraya verirlerse yogunluktan dolayi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 pasaport var, randevu almadım işte daha ama 2 hafta önce aradığımda 1 gün sonraya veriyolardı ona güveniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 randevuyu al acil oldugunu söyle gerekirse ben ararım burdan adamları açana kadar da ısrar ederim dfgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Bu arada yarına randevu veriyorlar diye rahatlama. O saatte randevu alan olmamıştır, o yüzden veriyorlardır. Bir sonraki boş vakit ertesi hafta falan çıkar görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Yok abi zaten istediğin saat/güne randevu alamıyorsun, en yakın boş tarihe otomatik olarak veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar