Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

objektif tavsiyeleri lutfen ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
direk konuya girelim konuya giris sekli bulamadim cunku.

gece cekimi ve ayrica insan-model cekimi icin iki ayri objektif alma derdim var.

tabii oncelik en iyi goruntuyu almak istegim. gece cekimleri bir mekan ya da disarida cekimler olacak sekilde ve bi gece klubunde ya da arkadaslarla yururken ederken hangi objektiften daha cok verim alabiliriz?

bir de gece ve gunduz olarak bi objektif lazim model-insan cekimi icin. 50mm dar kaliyor mesela daha genis ve zoom a sahip bi objektif daha islevli olacaktir.

f degerleriyle birlikte sony e uygunlugu olan lens modelleri soyler misiniz lutfen ?

tskler.
Mesaj tarihi:
a-580 alfa

edit : modeli bu makinenin. butce olarak zannedersem kredi cekicem. rusya da oldugumdan daha karli olacagina inaniyorum. ya da bir hong kong seyahati olursa oradan. bana tavsiyelerinizi sunarsaniz mutlu olurum.

ne inceyim.
  • Admin
Mesaj tarihi:
sony'den pek anlamam ama ihtiyacina gore dusunerek sony lenslere bakip

SAL-35F14G
35mm F1.4 G lens

http://www.sony.co.uk/product/ddl-sony-g-lenses/sal-35f14g

diyorum. bir tek bu lens yeterli. hem portre hem gece cekimlerde isini gorur.
Mesaj tarihi:
tabii gidip bi dokunup anlamak gerek bakarak.. ama 35mm ve f 1.4 olunca is guzellesir diye dusunuyorum. :)

peki var mi baska genisten zoom a dogru misal 17-35mm ama f/2.8 olarak buldum. ya da daha baska ?
Mesaj tarihi:
sony e uyumluluk saglayan cok marka olmadigindan dolayi adamlar bilerek kaktiriyorlar fiyati etikete. hong kong tayken bakmistim ayni yani direk gecirmece yapmislar hep.

eee tavsiye ? :( uhuhuh
  • Yeni Oluştur...