Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marmara eczacılık mı yoksa itü kimya mühendisliği mi

spurdo

Öne çıkan mesajlar

Direk yukarıdaki post.

İşin komiği Türkiye Almanya gibi epic ülkelerin eczacılık (sanırım tam bizdeki eczacılık bölümleri gibi değiller) fakültelerinin verdiği diplomaları da tanımıyor. Arkadaşımın abisi Türkiye'ye geldi, denklik alamadı diplomasına, sonra geri döndü. Muhtemelen onlar da bizimkini tanımıyordur zaten.

Bir de Marmara eczacılığın kampüsü Haydarpaşa'da, yeri güzel vesaire ama Marmara kısmı batırıyor işi. Marmara kadar bürokrasiye boğulmuş, hocaları kendini gezegendeki en önemli bilim adamları sanan, insanı okuduğu okuldan soğutan başka bir yer daha var mı gerçekten bilmiyorum. Ben Marmara'da okudum, daha okulunu severek anlatan bir Marmara mezunuyla tanışmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

BlackLabelSociety said:

yurtdışında yaşamak istiyorsan eczacılık fayda etmeyebilir çünkü amerika ve çoğu avrupa ülkesinde ilaçlar marketlerde satılır.

kimya mühendisliği daha geçerli olabilir diye düşünüyorum.

yanlisin var.Marketlerde sadece over the counter denen recetesiz ilaclar satilir, agri kesici, mantar kremi, vitamin vs.

receteli ilaclar (ki avrupa ve amerikada hemen hemen hersey receteli) eczanelerde veya marketlerin eczane bolumlerinde satiliyor.

Turkiyeden aldigin eczacilik diplomasi avrupada ne kadar gecerli olur bilmiyorum. Kaldi ki adam neden Marmara eczacilik mezununu alsin onu da bilmiyorum.

ilac sirketleri kimyager ve kimya muhendisi alir. Eczaci da aliniyordur elbette fakat esas konu ilac uretimi oldugu icin bu noktada kimyagerler devreye giriyor.

Kimya muhendisi olursan sadece ilac sektorunde calismak zorunda da degilsin bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

BlackLabelSociety said:

yurtdışında yaşamak istiyorsan eczacılık fayda etmeyebilir çünkü amerika ve çoğu avrupa ülkesinde ilaçlar marketlerde satılır.

kimya mühendisliği daha geçerli olabilir diye düşünüyorum.

yanlisin var.Marketlerde sadece over the counter denen recetesiz ilaclar satilir, agri kesici, mantar kremi, vitamin vs.

receteli ilaclar (ki avrupa ve amerikada hemen hemen hersey receteli) eczanelerde veya marketlerin eczane bolumlerinde satiliyor.

Turkiyeden aldigin eczacilik diplomasi avrupada ne kadar gecerli olur bilmiyorum. Kaldi ki adam neden Marmara eczacilik mezununu alsin onu da bilmiyorum.

ilac sirketleri kimyager ve kimya muhendisi alir. Eczaci da aliniyordur elbette fakat esas konu ilac uretimi oldugu icin bu noktada kimyagerler devreye giriyor.

Kimya muhendisi olursan sadece ilac sektorunde calismak zorunda da degilsin bu arada.

valla ben amerikada eczaneye gittim ki içerisi aynı zamanda marketti ecza kısmına gittiğimde içerisi alabildiğine ilaç doluydu. dedim arkadaşımın sorunu bu nasıl bir ilaç önerirsiniz(cidden çok önemli bir rahatsızlık değildi) bilmemki bi doktora görünün isterseniz demişti eczacılık yerlerdeydi anlayacağın. avrupada da pek çok kez tanık oldum özellikle almanyadaki marketlerin ilaç reyonları bir hayli dolgundu.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer bir eczacı balık ısırması sonucu oluşan kızarıklığı gidermek için krem yazamıyorsa hepsini geçtim teşhis dahi koyamıyorsa evet yerlerde. mount sinai(miami) hastanesine gittik adam 10 dakika baktı 1037 dolar hesap çıkardı tabi sigortalı olduğu için ödemedik. verdiği krem benim türkiyeden yanımda nolur nolmaz diye taşıdığım ilaçlar arasındaydı. amerikayı ne sanıyorsunuz bilmiyorum ancak pek akıllı adam yok ortalarda kolay kolay bulamıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

NiccoloMachiavelli said:

BlackLabelSociety said:

eczacılık yerlerdeydi anlayacağın.

amerikada eczacılık yerlerde olduğu için mi bu adamlar ortalama yılda $100k kazanıyorlar?

ayrıca amerikada yıllık 100k çok büyük bir meblağ olarak mı gözüküyor sizin için? adamlar 6 ay bartenderlık yapıyorlardı çalıştığım yerde 6 ayda sırf tipten 45k kazanıyolardı sallama değil ispatlayabilirim. bu adamların saatlik ücreti de 11.5dolardı. sen bunu bilsen eczacı iyi kazanıyor der misin?
Sosyal ağlarda paylaş

BlackLabelSociety said:

ayrıca amerikada yıllık 100k çok büyük bir meblağ olarak mı gözüküyor sizin için? adamlar 6 ay bartenderlık yapıyorlardı çalıştığım yerde 6 ayda sırf tipten 45k kazanıyolardı sallama değil ispatlayabilirim. bu adamların saatlik ücreti de 11.5dolardı. sen bunu bilsen eczacı iyi kazanıyor der misin?

kötü mü kazanıyor?

başka bir meslekteki birinin kazancını söyleyerek neyi anlatmak istedin anlamadım şimdi? fahişeler günde $1k kazanıyorsa, eczacılar açlıktan ölüyor demek gibi bir şey bu.

edit: eczacı ilaç yazamıyor, teşhis koyamıyor diye eczacılığı kötülemek ne ya. sdf
Sosyal ağlarda paylaş

BlackLabelSociety said:

NiccoloMachiavelli said:

BlackLabelSociety said:

eczacılık yerlerdeydi anlayacağın.

amerikada eczacılık yerlerde olduğu için mi bu adamlar ortalama yılda $100k kazanıyorlar?

7

amerikada senede 100k cidden cok buyuk rakam
ogretmenler aylık 2k gibi yane senelik 25 k civarı para kazanıyo
senelik 100 k demek aylık 8k dolar demek ki korkunc buyuk rakam

hane maasları bilmesem he babam he dogru dicemde
bilgisayar muhendisi arkadasım var amerikada o kadar kazanmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

bide ben eczacıları asagılamak için yazmadım o mesajı
cok garip bi meslek su anda eczacılık
diploma alıyosun
bakkallık yapıyosun
depo yada envanter bile tutmana gerek yok
bilgisayar hepsini yapıyo
sen sadece azalan ilaçtan sipariş veriyosun o bile otomatik olabilir
ssklıların işlerini yapıyosun tahsilat yapıyosun

yane ecza ilaç hiç bisi yok
aynı sekilde omomatikte satabilirsin yane
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

bir mühendis daha doğuyor...

eczacılık kalsın bence aşağıda bi yerde.

kolay para kazanıyorlar havası hakim bende.

makine de senin ırzına geçecekler mesela. okulu 5-6senede bitirebilirsin. var yani bu ihtimal.

ama eczacılık 4senede bitecek.

eczacılık 5 sene abi fix
oldum olası ya ilaç ya sağlık sektörüne ilgim var
ama şu ülkeden kaçsam yeter,mühendiste olurum,cinsiyet değiştirip camgirl de olurum yeter gideyim şuradan
Sosyal ağlarda paylaş

abi counter üstünden ilaç verecek yamak tutmak için 5sene çokmuş gerçekten.

bu ülkeden gideceksen yalnız gemi inşaat falan da yazabilirsin. eczacı arkadaşım yok hiç ama gemi inşaattan kim varsa hollanda, almanya'ya yerleştiler.

ytü'dendiler, yükseklisansı büyük kısmı almanyada yaptı. sonra biri hollanda'ya yerleşti, ikisi almanyada. 1tanesi alakasız bişiler yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Abi mühendislik kafa yapısıdır biraz soliyim. Yane o yaklaşıma uzaksan çok bezersin. Eczacılık istiyosan eczacılık oku abicim. yurt dısında napcan ama onu bilmioyurm.

kafa daha teorige yatkın pratikten
ilaç teorisi falan zart zurt klinik farmakoloji onları severim diye eczacılık yazacaktım. mühendislik uygulamalı bilmiyorum nasıl yaparım ama göreceğiz,teorik bişey de yokki para kazandıran veya yurtdışına gidebilecek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...