Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şunu 32-bit Windows için derleyebilir misiniz?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://grapefruitchess.sourceforge.net/

Engine Tournament yapardım hep bilgisayarımda, oturup saatlerce izlemek turnuvayı GM'lerin oyununu izlemek kadar zevkli en azından, sonra da analizini yapıp uzun uzun incelemek. Her engine farklı bir karakterde oynuyor, analizlerde farklı sonuçlar veriyor. Özellikle benim satranç için kısıtlı işlemcimde engine'ler arasındaki fark işlem gücünden çok programlama ve tarz oluyor, daha da hoş oluyor izlemesi; hangisinin yeneceği pek belli olmuyor 16-core makinelerle çıktıkları maksimum ELO'larına ulaşamadıkları için. Epeydir ara vermiştim ama yeni aldığım Universal Chess Interface GUI'si ile tekrar içimdeki ateş parladı =) Üstelik otomatik turnuva yapma özelliği de var, kağıt kalem uğraşmaya gerek yok.

Bu derlemenizi rica ettiğim Grapefruit de epey ünlü ve güçlü, ama hiç karşısında oynamadığım ya da Shredder gibi favori engine'lerimden birine karşı oyununu görmediğim bir tanesi. Açık kaynak haliyle Rybka ya da Shredder gibi ticari devlere karşı ne yapacağını merak ediyorum. Linux olsa derler kullanırım ama 32-bit olarak Windows altında çalışacak şekilde derlenmesi gerek ve Windows altında bırak derleme yapmasını, PowerShell'de klasör değiştirmeyi bile bilmiyorum. Hangi bağımlılığı nasıl yüklemek gerek filan sıfır yani.

Yardım edebilecek olan var mı? Bu bilgisayar satrancı garip bir olay, bir kere sevince bir daha bırakamıyorsun ama hiç uğraşmamış olana epey şaçma geliyor. Kendi açılış kitaplarını düzenlemek, parametrelerle oynamak, engine'leri özelleştirmek... Hoş uğraş aslında. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...