Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C#.NET sorularim (Takildikca eklenecek)

di

Öne çıkan mesajlar

Java topiki cok hit alinca basligini caliverdim. hehe

Simdi C# neyim bilmem ben normalde lakin visual dillerle azicik asinaligim oldugundna giristim bir seyler deniyorum. Aratip da bulamadigim, emin olamdigim bir kac sey var.

1 - Veritabani yerine XML kullandim zira verilerim cok az ama XML yaratmak ve duzenlemek icin en rahati ne bilemedim. XmlDocument kullandim ama daha rahati vardi sanki ? Ne tavsiye edersiniz ?

2 - Ustunde calistigim tool boyle vindoz formu gibi gorunmesin, custom skin'e sahip olsun istiyorum ama google'dan buldugum sonuclar genelde 2010 ya da oncesi tarihli ve 3rd party bir tool ile yapmami oneriyor. En guncel yolu yordami nedir bunun ?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Java topiki cok hit alinca basligini caliverdim. hehe

Simdi C# neyim bilmem ben normalde lakin visual dillerle azicik asinaligim oldugundna giristim bir seyler deniyorum. Aratip da bulamadigim, emin olamdigim bir kac sey var.

1 - Veritabani yerine XML kullandim zira verilerim cok az ama XML yaratmak ve duzenlemek icin en rahati ne bilemedim. XmlDocument kullandim ama daha rahati vardi sanki ? Ne tavsiye edersiniz ?

evet en kolayi bu; zaten bulmussundur bu example i ama
http://paulsiu.wordpress.com/2007/04/04/creating-a-xml-document-from-scratch-without-using-a-file-in-c/

2 - Ustunde calistigim tool boyle vindoz formu gibi gorunmesin, custom skin'e sahip olsun istiyorum ama google'dan buldugum sonuclar genelde 2010 ya da oncesi tarihli ve 3rd party bir tool ile yapmami oneriyor. En guncel yolu yordami nedir bunun ?

simdi yaptigin sey windows forms diye geciyo o yuzden
google ne aratirsan "windows forms bla bla bla..." diye aratirsan nokta atisi bulursun aradigini :)

http://channel9.msdn.com/Forums/TechOff/119802-how-do-i-hide-titlebar-in-a-windows-form--i-am-programming-in-c
Sosyal ağlarda paylaş

wpf ile sıkı customization yapabilirsin di. 3rd party bir şey kullanmadan da.. ama işin visual tarafına gireceksen, xaml üzerine kasman ve blend kullanman da gerekecek. tek derdin pencere yapısından kurtulmaksa, 4-5 property ile çözülebiliyor wpf'te.

birinci sorunu cevaplamışlar zaten; "linq to xml crud operations" diye aratırsan, sanırım tam aradığın şeyleri bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...