PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 msi r7850 ekran kartim var. logitech x540 hoparlorum var. gpu kullanimi %70in falan ustune ciktiginda on hoparlorden ses gelmeye basliyor. boyle ssss diye statik bi ses. yuksek degil ama gece sinir ediyor insani. eski kartta (4890) boyle bi sey olmuyordu. neden olur bu?
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 ya ya kotu ground, ya ground loop ya da psu duzgun guc filtreleyemiyor. setup i detaylandirsana biraz
Artariel Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 PrudenT said: msi r7850 ekran kartim var. logitech x540 hoparlorum var. gpu kullanimi %70in falan ustune ciktiginda on hoparlorden ses gelmeye basliyor. boyle ssss diye statik bi ses. yuksek degil ama gece sinir ediyor insani. eski kartta (4890) boyle bi sey olmuyordu. neden olur bu? ahah aynen işte ya aynı probleme sahibiz. bi gün bi opengl projesini açayım dedim böyle gpuyu kastıracak ufuklara falan baktıkça malum seste biraz artma oluyor falan.
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Black_Hand said: var mı ki öylew bir ilişki? varmis demek ki sdfg KHaRoN said: ya ya kotu ground, ya ground loop ya da psu duzgun guc filtreleyemiyor. setup i detaylandirsana biraz ecs a785gm-m anakart amd x4 955be cpu msi r7850 gpu team elite 8gb ram iki hdd var 1tb ve 320gb xilence 600w psu kasa feel bisi ama tam bilemedim karti degistirmeden once yoktu.
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 abi yardim edin. duydukca daha da sinir ediyor :(
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2012 PrudenT said: abi yardim edin. duydukca daha da sinir ediyor :( konuyu unutmusum tamamen asdf. hic bir fikrim yok acikcasi, beraber troubleshoot edelim. 1. kulaklikla denedin mi? 2. o/b ses kartiysa baska line out portlar ile deneyip sikintinin port ile alakasini eledin mi? 3. x540 in kablolarini kontrol ettin mi? baska kaynakla denedin mi? 4. gurultunun sekli nasil? surekli buzz mi? periyodik static mi? random static mi? load arttikca pitch artiyor mu? herhangi bir pattern var mi? hoparlor volume u actiginda gurultu artiyor mu? bilgisayardan OS volume actiginda gurultu artiyor mu? 5. ekran kartinin iyice oturdugundan emin misin? 5a oturmussa pcie guc kablolarinin oturdugundan emin misin? bu kablonun board a giren diger 12v ve 5v kablolara degmemesini saglayacak sekilde cable management yapabilir misin kasa icinde? (interferance i yok etmek amacli) 5b baska pcie varsa slot degistirmeyi denedin mi/ 6. mikrofon line out, line in vb gibi kullanilmayan seyleri kontrol panelden kapatmayi denedin mi?
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 heh sağolasın yazayım. 1. kulaklık takınca hiç ses gelmiyor. hoparlörde geliyor sadece. 2. o/b evet realtek, denedim farketmiyor. 3. kablolara baktım bi sorun gözükmüyor, gözle ne kadar anlaşılırsa tabi, ama bi kırıklık durumu falan yok. başka bir kaynakta denemedim. 4. load %50yi geçmeye başladığında duyulmaya başlıyor. devamlı buzz çok yüksek bi frekansta, duyum eşiğine baya yakındır yani :P load arttığında değişmiyor ses sabit. hoparlörün sesini kıstığımda kısılıyor. os'tan ses ayarı değiştirince farketmiyor aynen devam ediyor. 5-5a. bunu düşünüp çıkarıp tekrar taktım. oturmasında bi sorun sıkıntı yok. kablolar birbirine değmiyor şu an, çok uzak olamıyolar tabi yine de. 5b. maalesef tek slot var. 6. evet denedim onlar kapali. 7.yi de ben ekleyeyim :D şimdi şöyle bi şey, load altındayken kapağı açıp kartı dinledim, aynı ses kartın kendisinden de geliyor, ama çok daha düşük bi volümde, duyulmuyor yani kasayı açıp kafayı yaklaştırmayınca. hoparlör resmen o sesi alıp boostlayıp tekrar veriyor.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 KHaRoN said: ya ya kotu ground, ya ground loop ya da psu duzgun guc filtreleyemiyor. Budur.
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 load arttikca ses artsaydi voltaj regulatorleri diyecektim. sabit pitch de ses arttirinca buzz da arttigi icin problemin psu veya o/b sc den oldugunu dusunuyorum. gpu sadece tetiklemis. xilence disinda psu ya erisimin var mi? baska ses karti var mi yakinlarinda falan? ayrica kulaklikdan gelmemesi de ilginc, line level da boyle bi gurultu yok, amplify ediyor gibi gozukuyor. kartin ustunden duydugun ses regulatorlerden gelen ses bu arada.
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2012 baska bir psu ile denerim bikac gun icinde. ses karti da bakalim denk gelirse, once bi psu deneyeyim. haber vericem, tesekkurler
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 psu degistirmek ise yaramadi. sesle yasamaya alistim artik duymuyorum sfdsdf
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Benim calisma odamdaki powered bookshelf ler izole elektrik hatti, akim koruma, ferrit cekirdekler ve yine izole kablolamaya ragmen inanilmaz bir static yapiyordu. Hoparlorler kucagimda oda oda dolandim, fuse degistirdim, kaynak degistirdim, baska evde denedim vs derken her zamanki yerinde static sesi gelmedigini farkettim. Tek degisen sey bi arkadasin telefon sarj etmek icin sarj cihazini telsiz telefon adaptorunu cikarip sarj etmesiydi. Lanet olasi panasonic telsiz telefonun adaptoru ve sarjli pilleri evdeki tum hoparlorleri etkiliyordu. Uzerinde ziplamak suretiyle kirdim, yenisini aldim. Bu da boyle bi animdir. 50-60hz frekans araliginda calismayan, eski, noname adaptor vb varsa cikart. Oyle dene bi. Evin elektriklemesini yapan schneider dakilerin falan sessiz kaldigi bi mevzuydu bu.
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 abi konuyu baltalamak gibi olmasın ama aklıma bu geldi konuyu görünce affına sığınarak paylaşıyorum.
jagd Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Telsiz telefonların en önemli mağdurlarından biride adsl hatları olabiliyor ,adslin ilk zamanlarında epey yaygın bir sorundu ,şimdi pek rastlamıyorum forumlarda. KHaRoN said: Lanet olasi panasonic telsiz telefonun adaptoru ve sarjli pilleri evdeki tum hoparlorleri etkiliyordu. Uzerinde ziplamak suretiyle kirdim, yenisini aldim. Bu da boyle bi animdir.
Esh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 sene 2012 hala ev telefonu kullananlar varsa intihar etsin abi. oksijen azaldı malum =P
Öne çıkan mesajlar