Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss tercih konusunda yardıma ihtiyacım var.

Deathblade

Öne çıkan mesajlar

şehir bölge planlamayı okumak çok zahmetlidir. sürekli proje yapmak gerekir, bu da sürekli çalışma istiyor. proje notların dönem içi çalışmaların dikkate alınarak verilir. arazi çalışması, anket çalışması, pafta boyaması çizmesi gerçekten adamı bezdiren şeyler. kardeşinde sorumluluk duygusu çok gelişmiş değilse, tembelse uzatır okulu. aynı şeyler aşağı yukarı mimarlık için de geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

benim ablam şehir ve bölge planlama mezunu, iyte'de lisans odtü'de yl yaptı etti. yl yaparken kendi odasında çalışıyodu (meslek odasında yani) sonra geldi memleketine şimdi çiğli belediyesi imar departmanında memurluk yapıyor 2.5k falan da geliri var devlet babadan.

mezun olduktan hemen sonra 4 arkadaş şirket kurmuşlardı ama sürdüremeyip kapatmışlardı 1 yıl içerisinde. vesairevesaire.

bölüm olarak bence harikulade bir bölüm disiplinler arası olması sebebiyle bir ucu müthiş bir tekniğe dayanıyor diğer ucu ise sosyal bilimlerin hepisine. ama tabi burası türkiye olduğu içün...
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ablaminki son'dan cok tercih oldu İzmir'e yerlesebilmek icin. Ankara'da kalsa oda'da devam edecekti, daha bunun istanbuldaki ozel piyasasi, anadolu'daki universite kadrosu susu busu var :p

Bir autocad'i yalayip yutuyosun bir kere, proje yapabiliyor onaylayabiliyorsun cart curt (imza yetkisinin elden alinmasi konusundan haberim yok). Bunlar iyi yetkinlikler daha da ustune bir suru sey katabilinir.

Diger ablam da kimya muhendisi hatta gene hacettepe lisans, odtu yuksek lisansli. O da izmir'de bir ilac sirketinde calisiyodu ama memur ablamdan daha fazla kazanamadi mesela.

Sonuc olarak İzmir'den cacik olmaz, sehir bolge planlama guzel bolum ama mimarlik vs kazanamayanlar gittiginden mezunlar da daha silik olabiliyor -sanirim-. Bunu hesaba katip bikac soru eksik cozdum diye ezige oynamak yerine universite zamanini iyi degerlendirmek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...