Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss tercih konusunda yardıma ihtiyacım var.


Deathblade

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var az.

Kız kardeşim bu sene öss'e 2.kez girdi, başarı sıralaması ;

MF3 - 23000
MF4 - 25000 civarlarında.

İlk olarak bugüne kadar kendisi hep hacettepe, marmara beslenme diyetetik ve fizyoterapi gibi bölümler düşündü. Yeteri kadarda çalıştı fakat bazı sağlık sorunları nedeniyle son aylarda tam verimli çalışamayınca istediği sıralamayı alamadı. Bu sene kesinlikle gitmek istiyor ve düşündüğü bölümler dışında bir bölüm seçmek zorunda kalıcak.

İyi bir üniversitede okumak istiyor. Şu anda incelediği bölümler endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, gıda mühendisliği, şehir bölge planlama gibi bölümler. Şöyle ki itü kimya mühendisliği 24000, gelebilirde gelmeyebilirde. Ondan sonra ytü'yü düşündük ama arada puan olarak uçurum var, kendi okulum olduğu içinde bizim okulda makine ve diğer birkaç mühendislik bölümü dışındaki bölümlerin eğitimine güvenmiyorum.

Gıda mühendisliği ve şehir bölge planlama olarak odtü, itü kesin olarak tutuyor fakat şöyle bir araştırma sonucu gıda mühendislerinin iş bulamadıklarını, şehir bölge planlamanında %90 'ının sektör dışında çalıştıklarını öğrendim.

Birde makine mühendisliği okuduğum için ona önerebilceğim bölümleri anlatıyorum. YTÜ'de gene endüstri mühendisliği okumasını isterim fakat tutmama ihtimali var 22500 sıralamsı. Bizim okuldan sonra 9 eylülde okuyabilir endüstri fakat oranın eğitiminden de pek ümitli değilim.

Gene benden olan tecrübesiyle şehir dışında, sanayi ortamındada pek çalışmaya sıcak bakmıyor ki gidebileceği çoğu bölüm Kimya, endüstri, gıda, malzeme böyle bir ortam içeriyor.

O halde önerebileceğim tek bölüm, bugüne kadar hiç düşünmediği (bilgisayarla pek alakası yoktur the sims dışında) Bilgisayar Mühendisliği var. Ege Üniversitesi büyük ihtimal tutar diyebiliriz. Eğitiminin iyi olduğunu biliyorum. Ona yardımcı olabilecek ben varım. 3. sınıfın sonuna kadar ben götürebilirim ondan sonra da destek olabilecek akrabalar var bilgisayar mühendisi olan.

Ne dersiniz böyle bir şey tavsiye eder misiniz ? Ya da başka bir tavsiyeniz olursa söylerseniz gerçekten çok sevirinim. Çünkü dediğim gibi bu sene artık gitmek istiyor ve ciddi şekilde fikir yardımı lazım hiç düşünmemişti diğer meslekleri.

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana kalsa makine yazdırıcam, ittirdim zaten araya bir kaç tane. Bu sene işe başlayınca 4-5 seneye direk işe aldırırımda, hani okurken anlattığım için biliyor çalışma ortamını, okul ortamını :)

Endüstri dediğinde kızgın sular döküldü zaten. Sus seni kardeşlikten reddediyorum diyecektim, diyemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

YOUR SISTER IS HOT MAAAAN!!!!!

geyiği bi kenara koyarsak , şehir planlama için Rasmon'la konuşman lazım.

endüstrici gırla var burada. abi kim okuyorsa okulunu anlatsın işte. yarına kadar cevap gelmezse dürtükleriz her birini hatta.

hangi bölümd okuyorsunuz gibi bi başlık vardı, kutsal kaynak kıvamında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şehir ve bölge planlama iyidir şiddetle tavsiye ederim, iş sıkıntısı olmaz. bunun yanında mimarlığı da düşünsün eğer ilgisi varsa. fakat şehir ve bölge planlama için odtü yü tavsiye etmem. ağırlıklı olarak teorik eğitim verir. uygulamaya yönelik zayıf plancı yetiştirir, en basit imar planı yapma becerisinden yoksun plancılar yetiştirdiği olmuştur ama bunlardan çok iyi akademisyen olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Endüstri iyi güzel zaten okusun tabi, makina okusada ona önerebileceğim çalışırken satın almaya girmesi olucak. Eziyet çekmesin bare.

Olabilecek endüstri için (9eylül ve sonrası garanti) ;
Ytü 2.öğretim
İstanbul Üni
9 Eylül
Gazi
........

açıkcası istanbul ve 9eylül'e pek sıcak bakmıyorum ama işte okuyan bilen varsa yorum yaparsa daha iyi olur tabi :/

Gıda mühendisliğini de dün akşam araştırdım biraz, 200 tl'e diploma satanlar, bizim işimizi kimya mühendisleri yapıyor diye yakaranlar, evde yardımcı olurum diye gıda mühendisliği okuyanlar. Gıda yerine kimya yazsın sektör genişler en azından diye düşündüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Makinada okuyan kızın psikolojisi bozuluyor, evde kalıyor inan bana. 80-100kg'lık kızların veya sakallı bıyıklı kızların bile peşinde 3-4 kişi oluyor en az, hayata küsmüş bir kız bile makinada 1-2 senede Miss World sanıyor kendini.
Ha güzel olursa bu seferde her ay başka bir evlilik teklifi alıyorlar, o da ayrı bir bomba etki yapıyor bünyede, uğruna kavgalar gruplaşmalar falan sdf

Velhasıl kelam kızlara makina-inşaat uygun değil, gitsin endüstri okusun işte mühendislik sayılmasa da bankaya girer yükselir falan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hani çok akıl vermek gibi olmasın ama öncelikle;
1-kardeşin neyi hedefliyor özel sektör mü kamu mu? Çünkü hemen hemen her meslek için iki çalışma alanında oldukça farklı işler yapılıyor. ben yarın evlenip evine çocuklarına daha çok vakit ayırabilmesi, bolca izninin olması, özele göre yorucu olmaması nedeniyle kız kardeşin için kamuyu hedeflemesini tavsiye ederdim.
2-melsek seçerken özellikle kamuyu hedefliyorsa üniversiteye çok takılmasın. sonuçta mühendissen mühendissindir. nereden mezun olduğunu kimse umursamaz. özel de ise ilk işe girişte, başlarda buna dikkat ediliyor. sonrasında 3-5 yıl sonra herkes iş deneyimlerine bakar. o yüzden okumak istediği şehir varsa oradaki bölümü yazsın derim.

bunları kafasında şekillendirdikten sonrası daha kolay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

2-melsek seçerken özellikle kamuyu hedefliyorsa üniversiteye çok takılmasın. sonuçta mühendissen mühendissindir. nereden mezun olduğunu kimse umursamaz.

Öyle olmuyor işte her zaman, torpilin yoksa direk okul adı lazım.

Şöyle ki ben okula girerken ford otosan ilanlarında direk,
boğaziçi, odtü, itü, ytü makine müh. sıralamasıyla ilanlar dönüyordu. baktım şimdi bulamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben olsam koşa koşa odtü şehir planlama'ya giderdim valla
çok cici bölüm
hoş neden fen'den alıyor, fenbilimleri enstitüsünden sayılıyor bilmem.
mimarlıktan çok sosyolojiyle iktisatla alakası var aslında.
bi de autocad çizimmizim öğreniyorlar tabi


bugün bölüm veya fakültelerin mezunlarının zaten %bilmem kaçı sektör dışı(?) çalışmıyor mu ki bu arada?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...