Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

deniz akvaryumu ve clownfish..


thelegbra

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, çok param yok, evde ufak bir akvaryumum var, ufak dediğim.. litresini bilmiyorum ama 30x30x100cm gibi birşey..
clownfish beslemek istiyorum, deniz akvaryumu isteyen canlıların en az hassası oymuş zaten..
yapacağım en az minimum masraf nedir? besleyenler ne yapıyor? eh yazın birşeyler :)[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Fıstık [PatiPet Resimler] / The Willow
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
o kadar boyutta bir deniz akvaryumu olmaz. çok az param var diyorsun, deniz akvaryumları çok pahalı vede çok masraflıdır.
deniz suyunun litresi bile para ile satılıyor düşün yani :)[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 38)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün sorduğumuz bir yerde, ufacık bir akvaryum bile palyaço balığı yetiştirmek için yeterli, yeterki biyolojik filtreniz olsun bir tek o para ediyor demişlerdi.. ayrıca suyu konusuna gelince, sadece özel tuzlarını alıp mayalanmaya bırakıyorsunuz demişlerdi..
sorduğum yer bayağı kazık bir yerdi ve 150-200 milyonu geçmez evinizde ufak bir akvaryum varsa demişlerdi..
onun için gelip sorayım demiştim..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Fıstık [PatiPet Resimler] / The Willow
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

clownfish dediğin palyaço balığı aslında çok hassas değildir.
deniz akvaryumunda bi palyaço balığı beslemek istiyosan 100(boy)*70(h)*40(en)cm den küçük bi akvaryum olmamalı.eğer akdeniz,ege kıyılarında bir yerde oturuyorsan bu söylediğime herkes inanmayacak denizden getirdiğin su ile bir deniz akvaryumu kurabilirsin ancak bu çok uzun bi süreçten sonra palyaço balığına uygun hale gelecektir.
protein skimmer aletleri 500-600 milyon lira civarlarında.yaptıracağın akvaryum taşırma sistemli olması lazım. benim verdiğim min. boyutlardaki bi akvaryum sadece cam ve taşırma sistemi ile 100-130milyon liraya mal olacaktır.sehpası hariç. ya ben uzun uzun anlatırım ama anlatılmışı var istersen bi incele.
deniz akvaryumu kurmak en adi ve kalitesiz malzemeleri kullansan bile 400milyon dan aşağı kuramazsın. ki benim tatlı su akvaryumum var maliyetinden dolayı hiç düşünmüyorum bile deniz akvaryumunu sadece hayal ediyorum. ki ben kendi akvaryumuma 400 milyondan fazla harcadım tatlısu olmasına ragmen. dediğim site şu belki görmüşsündür bi araştır. www.bilyap.com.tr[signature][hline]i love this game!
tractor pulling
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
işte fistan bu ya :-p
ciddi ciddi fistan akvaryum konusunda bayağı iyidir..[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 40)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elinde bulunan o akvaryumu deniz akvaryumuna cevirebilmen için baya masraf yapmalısın. Deniz akvaryumlarında su degerlerini dengede tutmak tatlı su akvaryumları kadar kolay degildir. Ama illaki ben deneyecegim ve sadece Clown besleyeceğim diyorsan aşağıdaki yazacaklarımı uygulayarak clown fish sahibi olabilirsin.

Clown Perculalar eş tutan balıklardır, bu yüzden akvaryumda maximum 2 tane olmalıdır. Küçükken alacagın 2 den fazla clown,ileride buyuduklerinde birbirleri ile kavga etmeye başlarlar. Yemleme konusunda problemli değillerdir. Kuru yemi severek yerler. Haftada 1 Donmuş karides parçaları ile dietlerini destekleyebilirsin.

Mevcut akvaryumunu deniz akvaryumuna çevirebilmen için;
(Sadece 2 balık, daha fazlasında yazacağım yol yetersiz kalacaktır.)

1 adet akvaryum içine asacagın hava taşı ile çalışan diğer bir adı ile Berlin Air lift Protein Skimmer (Uzakdogudan gelen modelleri 40 milyon gibi bir fiyata alabilirsin)
1 adet şelale filtre
1 adet Protein Skimmer için hava motoru
Deniz tuzu (Akvaryumun litresine göre alınacak...Deniz balıkları için tuz oranı 1.023 tür. Bunu ölçebilmen için Salinity meter almalısın...Piyasada 15 milyon gibi edinebilirsin bu aleti. Akvaryum ölçülerinin 100*30*30 oldugunu varsayarsak, tankın
90 litre su alıyor demektir. Tuz oranını yakalayabilmen için yaklaşık 1 litreye 30-33 gr deniz tuzu gerekir. Buna göre senin akvaryumuna 2.7kg civarında tuz gerekir. Bu tuz sofra tuzu değildir sakın deneme. Akvaryumcularda 4 kg lik paketler halinde satılanları senin işini görecektir.

Başka birşeye gerek yok. Su olarak piyasada bulunan turkuaz su ile doldurabilirsen akvaryumunu cok cok iyi olur ama o kadar veremem dersen Çeşme suyuda işini görecektir ancak ileride meydana gelecek olan yosunlaşmayı çeşme suyu oldugu için yoketmen zor olacaktır. En azından damacana sulardan kullanman daha iyi bir sonuç verir.

Suyun tuz ayarlarını yaptıktan sonra en az 15 gün kadar beklemelisin balıkları koymadan önce. Sakın ha aynı gün balık koyma yaşatamazsın...

Bir daha söylüyorum yukarıda yazdıgım sistem ile 2 yada en çok 3 balık bakabilirsin o akvaryumda...Nasıl olsa bunlar yaşıyor diyip başka balıklar almaya kalkarsan sistemin kaldırmaz ve balıkların ölür.

Bu benim akvaryumum ...Eger sanada yardımcı olabildiysem ne ala...Başka soruların olursa seve seve yardımcı olmak isterim...



[Bu mesaj blower tarafından 01 Kasım 2004 02:45 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel akvaryum. ama clownlar için bi tane anemon yada canlı bi kaya, ne bilim resif falan koysaydın. çiçek açanlardan falan :) deniz akvaryumu bitkileri hakkında bi fikrim yok ama dalga dalga sallanan mercanmı artık ne onları çok seviyo palyaço balıkları.
görüyorum ki benim tatlısu akvaryumumda yaşanan bi sorun sendede var :P akvaryumun arkasına yapıştırdıgın arka planın arasına su kaçmış. aynısı bendede oluyor sinir oluyorum.[signature][hline]i love this game!
tractor pulling
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Clown fishler Anemon diye adlandırılan hayvanla beraber yaşarlar bu dogru ama illaki koyacaksınız diye bir durumda yok. Benim deniz akvaryumum sadece 4 aylık bu yüzden biraz beklemedeyim. Ayrıca anemonlar çok fazla ışık isterler ve özel lambaları vardır. Floresan ampullerle onların istedigi ışığı verebilmek cok zordur. Deniz akvaryumlarında gördüğün o renkli yaratıkların hepsi birer hayvandır. Bitki değillerdir. Deniz bitkisi sadece yosundur :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...