Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rainbow Projesi = Philedelphia Deneyi.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1943 Haziran'ı. Philedelphia Limanı'nda sıradan bir donanma destroyeri Eldridge'e hiç de öyle sıradan olmayan kargolar yükleniyor. Tonlarca elektronik malzeme ve 75 KVA'lik iki devasa jeneratör, 4 manyetik kule ve sadece yapanların ne olduğunu bildiği bir sürü cihaz. USS Eldridge adeta yüzen bir trafo merkezi gibi bu yüklerle. Ve tabi başlarına gelecek olaylardan habersiz mürettebat. Emir geliyor: Şalteri açın. Kurulan düzenekler gemiyi yapay bir yıldırım sağanağının içine alıyor. Dev kulelerden yayılan elektromanyetik alan gemiyi kuşatıyor. Gemi yavaş yavaş yeşil bir sisin altında yitip gidiyor şaşkın bakışlar arasında.

Ve çok kuvvetli mavi bir ışık beliriyor geminin olduğu yerde. Yaratılacak elektromanyetik zırhla radar dalgalarına karşı görünmez olmak isteyen ABD donanması için bu bekleneni aşan bir durum. Düşman radarları gemiyi göremez artık ama çıplak gözle de görünmüyor gemi. Koca gemi saydamlaşıyor sanki. Akım kesiliyor. Ve Eldridge görünmeye başlıyor yeniden. Deneyi planlayanların bile kafası karışıyor. Bu kadarını kimse beklemiyor. Hatta Gökkuşağı Projesi olarak adlandırılan projenin beyni Morris K. Jessup bile şaşıyor bu işe. Şaşmayan tek kişi ise deneyle ilgili en ince detaylara kadar her türlü bilgiyi Morris'e veren Carl Allen. Tam bir bilmece adam. Deney kadar esrarengiz bir adam. Deneyden sonra gemide çok büyük bir değişiklik görünmüyor. Ama tayfalar için aynı şeyi söylemek güç. Midesi bulananlar, başı dönenler, aklını kaçıranlar hiç de önemli değil diğerlerinin yanında. Bazı tayfalar yarı görünmez, bazıları duvarlardan geçebiliyor, bazıları kendiliğinden alev alıp yanıyor ama en ilgici 5 tanesinin T1000 misali geminin metaliyle kaynaşmış olması. 28 Ekim 1943' te final deneyi yapılıyor. Bu kez hayvanlar da kobay. Akım veriliyor jeneratörlere. Jeneratörler yükselticilerle kat kat arttırılan enerjiyi kulelere gönderiyor. Kulelerse yekpare bir elektromanyetik alanla geminin kuşatılmasını sağlıyorlar. Gemi yine optik görünmez oluyor. Ve efsane başlıyor; Eldridge Norfolk'ta, Eldridge Virginia Limanında, ve Eldridge dünyanın bir çok limanında görünüp kaybolan bir hayalet gemi. Deney başladıktan 5 dk sonra Philedelphia Efsanesi'ni başlatan destroyer 630 mil uzaktaki Norfolk limanına ulaşıyor. Oluşturulan 10larca yıldırımın gücüne eşit enerji alanı gemiye yeni bir boyutun kapısını açıyor ve gemi zamanda, mekanda seyahat etmeye başlıyor. Karadelikler ve Karadelik Buharlaşmaları gibi bilgiler bu denli birikmeseydi bu deney tümüyle muallakta kalırdı. Ama Karadeliklerin, teorik fizikcilerle el ele verip gündeme getirdiği WORM HOLE (kurt deliği,solucan deliği,horn hole) zaman ve mekan yolculuğunu rahatlıkla açıklıyor. Böylece deneyin olmazlığı kalmıyor. Çok aşırı elektromanyetik alanlar,tıpkı karadeliklerde aşırı çekimin ve spinin (dönmenin) yarattığı etkiyi gösteriyorlar. Zaman ve mekanda yolculuğa izin veriyorlar. Zaten Karl Allien'e göre de olay bu kadar basitti:Çok aşırı manyetik alan WORM HOLE yaratacak, oraya giren herşey de (enerji de dahil) tünelin içinden uzay-zamanın başka bir yerine gidecekti. Boyutlar arası bir kapının elektromanyetik şokla aralanmasıydı basitçe. Bu konuda virgülleri koyan Stephen Hawking, Beyaz Saray'da Bill Clinton'a zamanda yolculuğu ve zaman makinesini anlatarak son noktayı koydu. Bütün kitaplarını okuyanlar, zamanla Hawking'in görüşlerinin nasıl zamanda yolculuk lehine dönüştüğünü görürler. O da bu fenomenleri WORM HOLE lara bağlıyor. İnsanın ufkunu açıyor demiyoruz, bir manyetik alanla boyutlar arası kapı açıp kurt deliğine atıyor. (Message filmi de bugüne kadar WORM HOLE kavramını en iyi işleyen film) Gökkuşağı Projesine çok büyük fon ayıran Amerikan Donanması Ekim'deki Philedephia deneyinden sonra durduruyor projeyi. Ben deneyle ilgili söylenen bir sözü aktarayım deneylerin durdurulma nedenini siz bulun. "Bütün bilim-kurgu yazarları bir araya gelip hayal güçlerini sonuna kadar zorlasaydı,yine de deneye katılan insan ve hayvanların başına gelenleri tasavvur edemezlerdi." Gelelim deneyin patronu Morris'e. Karl Allien'den bir yolunu bulup UFO motorlarının ayrıntılı çizimlerini aldı. UFO'ların esrarı adlı kitabına bu çok detaylı çizimleri koymaya kalkınca MIB tarafından temizlendi. Kitap bu ayrıntılı UFO teknik resimlerinden arınmış olarak yayınlandı. Bu deneyle ilgili çok iyi bir kitap mevcut. Kısaca bu kitaptan bahsetmek istiyorum.
Kitabın Adı: A'dan Z'ye Phi Deneyi
Yazar: Andrew Hochheimer & (Rick Andersen)
Sayfa: 290
Proje Adı:Rainbow Project Yazar Charles Berlitz and William Moore'un Görünmezlik Projesi adlı kitabını okuduktan sonra. Gökkuşağı Projesini araştırmaya koyulmuş. (Berlitz Bermuda Şeytan Üçgeninin de yazarı) İlk önce işe en yakın halk kütüphanesinden başlamış. Daha sonra konuyla ilgili bulduğu tüm dokümanları toplamaya başlamış. Ve sonunda adı geçenleri insanları bulmaya, ilk elden deneyi öğrenmeye çalışmış. Göründüğü kadarıyla bu kitap Phi Deneyi ile ilgili yazılmış en iyi ve en yeni kitap.Daha önce yayınlanmış her türlü makale, yazı, kitap inc
Mesaj tarihi:
Manyetik alan yaratarak dünyanın çekim gücünden kurtarmış olabilir kendini bir şekilde ve dünya geminin altında kayıp gitmiş olabilir dicem ama o zamanda su ile inannılmaz boyutta bir sürtünme olmalı ve gemi parçalanmalıydı. Tabi bu sürtünme kısmıda manyetik alan sayesinde gemiye ulaşamamış olabilir. İlk kez duyduğum bir proje. İlginç. Hemen google :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
bilim kjurgu kitabı mı bu?
alıp okiim ben ilgimi çekti[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Mesaj tarihi:
said:
Blind, 19 Mayıs 2004 14:39 tarihinde demiş ki:
gerçekmiymiş bu olay ya bana biraz kolpa gibi geldi böle bişey bilemiyorum..

Kolpa değil canım birçok yerde geçiyor ama bildiğim kadarıyla resmi belgelerde tam olarak kanıtlanamamış :) ama bende ilk okuduğumda dumur olmuştum.[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Mesaj tarihi:
ben bunu neden daha önceden bliyodum:)[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Mesaj tarihi:
Çok uzun zamandır konuşulan bi olay bu ne kadar gerçek ya da ne kadar yalan bilmiyorum ama çok farklı kaynaklarda çok detaylı olarak aynı şeyin anlatıldığını görmüştüm. (Ayno provokasyonun kolpası da olabilir tabi bilemiyorum).
Ya ayrıca herşeye kolpa lafı da yanlış olabiliyor bazen. Çok fazla önyargılı yaklaşmadan araştırın bence...
Mesaj tarihi:
evet bunun filmi de vardı philedelphia isminde.

*!olta atar*[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-

[Bu mesaj Zed tarafından 19 Mayıs 2004 20:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Cidden ilginç.. Pek inanılası gelmiyor. Kahrolsun amerika.. yayınlasa ya şunun görüntülerini.[signature][hline]fedaykin, 12 Mayıs 2004 22:28 tarihinde demiş ki:
Unity ile bu şekilde inadım inat olduğu konuları tartışmamak gerekiyor. Zira damarı tuttuğunda unity'nin yazdıklarını aynen yaz onu da quotelayarak itiraz eder.
Mesaj tarihi:
saadettin teksoy abimize gore bir iş bence.[signature][hline]unity100, 09 Mayıs 2004 21:55 tarihinde birilerine demiş ki:
tamam ben seni tehlikeli goruyorum seni ortadan kaldirtmaya karar verdim. 3-4 tane cember sakalli ninja yollayip kestirticem bi arka sokakta.

• Yeni Oluştur...