Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grafik çizen bi şeyler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Elimde Cc ve Cs adında iki katsayı var, Cc [0, 1.5] aralığında, Cs [0.6, 1.5] aralığında, bunun da bi fonksiyonu var x = sqrt(Cc^2 + Cs^2) şeklinde, ben bunu çizdirmek istiyorum ama Cs ve Cc'yi X ve Y eksenleri yerine koysun istiyorum.

Napıcam, illa y=f(x) şekline mi çevirmem gerekiyo? Wolfram'ın bi tane online plotterı vardı ama onun için sanırım yine y=f(x) haline getirmem lazım.
Mesaj tarihi:
Yani aslında x=sqrt(Cc^2 + Cs^2) fonksiyonundaki x değeri bilinmeyen oluyo, ben Cc ve Cs x'i nasıl etkilendiğini görmek istiyorum, minimumunu maksimumunu göreyim falan sdfsd.
Mesaj tarihi:
bir dakika

x degiskenin var
klasik olarak belirli bir aralikta ilerleyisini plotluyorsun

sonra iki sabitin var

ve sen sabitlerle oynadikca deger nasil degisiri gormek istiyorsun

dogru mu anladim
Mesaj tarihi:
iyide hacıt bu zaten f(x)=y halinde şu an.
msexcel de bile çizersin. üssü 1/2 yap geç.
biz 3 değişkenli, 3 boyutlu grafik çiziyoruz sikindirik 3 parametre için ama bi denklemi var 2 satır koyuyorsun excel e küt veriyor. raad ol yani.
Mesaj tarihi:
Evet öyleydi de sonradan düşününce bu bi grafikten çok bi alan belirtir diye aklıma geldi, şurdan çizdirdim çok da güzel oldu çok güzel iyi oldu taam mı

http://mathdl.maa.org/images/upload_library/4/vol6/Rogness/LiveJS.html
Mesaj tarihi:
tek bir plot olacak dersen dort boyutlu bisey oluyor yalniz, en fazla sabitlerden biri ucuncu boyut olacak sekilde cizdirebilirsin

tipik olarak birkac sabit degeri icin sudur budur seklinde klasik x-y duzlemine birden fazla grafik cizdir iste ?
Mesaj tarihi:
Evet dökümana koyarken öyle yapcam artık.
Ya çok ciddi bi şey diil aslında da, maksat bi şeyler olsun dökümanda. Arkadaşlar arasında dönecek bi şey işte
  • Yeni Oluştur...