Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Elimde Cc ve Cs adında iki katsayı var, Cc [0, 1.5] aralığında, Cs [0.6, 1.5] aralığında, bunun da bi fonksiyonu var x = sqrt(Cc^2 + Cs^2) şeklinde, ben bunu çizdirmek istiyorum ama Cs ve Cc'yi X ve Y eksenleri yerine koysun istiyorum. Napıcam, illa y=f(x) şekline mi çevirmem gerekiyo? Wolfram'ın bi tane online plotterı vardı ama onun için sanırım yine y=f(x) haline getirmem lazım.
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Yani aslında x=sqrt(Cc^2 + Cs^2) fonksiyonundaki x değeri bilinmeyen oluyo, ben Cc ve Cs x'i nasıl etkilendiğini görmek istiyorum, minimumunu maksimumunu göreyim falan sdfsd.
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Ulan şimdi düşünüyorum da eninde sonunda y=sqrt(x) formatında bi şeye dönüşcek gibi grafik. Ben başka bi şeyler düşünim
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 bir dakika x degiskenin var klasik olarak belirli bir aralikta ilerleyisini plotluyorsun sonra iki sabitin var ve sen sabitlerle oynadikca deger nasil degisiri gormek istiyorsun dogru mu anladim
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 iyide hacıt bu zaten f(x)=y halinde şu an. msexcel de bile çizersin. üssü 1/2 yap geç. biz 3 değişkenli, 3 boyutlu grafik çiziyoruz sikindirik 3 parametre için ama bi denklemi var 2 satır koyuyorsun excel e küt veriyor. raad ol yani.
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Evet öyleydi de sonradan düşününce bu bi grafikten çok bi alan belirtir diye aklıma geldi, şurdan çizdirdim çok da güzel oldu çok güzel iyi oldu taam mı http://mathdl.maa.org/images/upload_library/4/vol6/Rogness/LiveJS.html
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 tek bir plot olacak dersen dort boyutlu bisey oluyor yalniz, en fazla sabitlerden biri ucuncu boyut olacak sekilde cizdirebilirsin tipik olarak birkac sabit degeri icin sudur budur seklinde klasik x-y duzlemine birden fazla grafik cizdir iste ?
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Evet dökümana koyarken öyle yapcam artık. Ya çok ciddi bi şey diil aslında da, maksat bi şeyler olsun dökümanda. Arkadaşlar arasında dönecek bi şey işte
Öne çıkan mesajlar