javatar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 javada math pow kullanmadan üst alan programı nasıl yazabilirm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 public static double pow(double input, int power) { if(power == 0) return 1.0; double ret = input; if(power < 0) { for(int i = 0; i > power; --i) ret /= input; } if(power > 0) { for(int i = 0; i < power; ++i) ret *= input; } return ret; } oldu galiba bilmiyorum artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 ufak fix public static double pow(double input, int power) { if(power < 0) { return 1.0/pow(input,-power); } if(power == 0) return 1.0; double ret = input; if(power > 0) { for(int i = 0; i < power; ++i) ret *= input; } return ret; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Enee daha güzel oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 ya bu javada niye bütün fonksiyonlar public static tanımlanıyor, cidden tamamen java bilmediğim için soruyorum sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 static olmasının sebebi, main methodu static tanımlanıyor. static olmayan bi methodu çağıramama durumu var, ha illa çağırcaksan classın constructorundan cagırıosun. publicte açık demek orda private de yapabilir. yamuluyosam düzeltin panpalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
javatar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 olmadı hata veriyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Java pure OOP olduğu için. New project dediğinde adam sana bi class üretip içine Main diye static bi metod atıyo, OOP'un gerekmediği durumlarda static metodları çaka çaka gidiyosun işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 java en az kullandigim dil de main metodunu diyorsan cunku obje yaratma vs gerekmedigi icin, programinin baslangic noktasi o ve static olan seye instance falan yaratmadan erisiyorsun direk baska metodlar icin de static = instance in kendisiyle muhattap olmayan vatandas mealinde cogunlukla ustteki pow aldigi input cart curt disinda bir classta da olsa o tipteki bir objeye dokunmuyor, gerek yok instance metodu olmasina daha guzel boyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
javatar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 benim ödevde bu =) hoca hiç üsle ilgili hazır kod istemiyo zaten pek java bilmiyom 1. sınıfım yaz okuluna kaldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 import java.io.*; public class asdf { public static void main(String[] args) { System.out.println(pow(2,3)); } public static double pow(double input, int power) { if(power < 0) { return 1.0/pow(input,-power); } if(power == 0) return 1.0; double ret = input; if(power > 0) { for(int i = 1; i < power; ++i) ret *= input; } return ret; } } $ javac asdf.java $ java asdf 8.0 $ bir de 0 degil 1'den, ^1' i zaten sonuca inputu verirken yapiyoruz cok temel oldugu icin komple postladim java disinda dil gormediysen, main metodu ile programina giris noktasi veriyorsun, c gorduysen ayni nane illa ki maini olmasi gerekmiyor bu arada bir java objesinin ama en basit sekliyle boyle calisiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 ödevse yardım etmeyin, yapsın kendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Artık çok geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 javatar said: benim ödevde bu =) hoca hiç üsle ilgili hazır kod istemiyo zaten pek java bilmiyom 1. sınıfım yaz okuluna kaldım otur çalış, burdakilerden de faydalanma böyle. Yoksa gene kalıcaksın aynı dersten, hadi geçtin diyelim oturmayacak ilerde sorun olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
javatar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 cok umrumda degil odev anlasam bana yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 evet nasil calismaz bende calisti mealinde verdim zira main vs bildigini varsaymistim, sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 javatar said: cok umrumda degil odev anlasam bana yeter öyle deme, java tanrıları çarpar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 fasulyeden ders olarak almiyorsan yetmeyecek de java dersinin ilk 20 dakikasinda falan anlatmislardi bize su olayi, nasil hocalariniz var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Bi de önceden programlama, OOP falan gösterdiler mi de direk ilk seneden Java ile girdiler işe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 objelemiyosan static oluyo iste, staticler staticleri cagirabiliyo, static degilse objeylen cagiriyosun, musaitseniz bizim variablelar size gelicekmis diye soruyosun objeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Artariel said: ya bu javada niye bütün fonksiyonlar public static tanımlanıyor, cidden tamamen java bilmediğim için soruyorum sdfs yok öyle bisi duruma göre degisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
javatar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 ilk algoritma gosterdiler sonra c gosterdiler 2. donem java gorduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 bolum ? son sene muhendislik ezik isi ben ceo olucam diyen sahane insanlardan olma da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
javatar Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 bilgisayar mühendisliği okuyorum java şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 kolay gelsin kardes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar