Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yatay Geçiş/Erasmus Sorunsalı

Dennis

Öne çıkan mesajlar

Şimdi efendim, anadoluda bir üniversitede fena olmayan bir ortalama ile 2. sınıfı bitirdim. Asıl isteğim asistan olmak, ancak şu an yeni yök yasası hazırlanıyor ve asistanların nasıl alınacağı belli değil sanırım.

Bir yandan Hacettepe ya da İstanbul Üniversitelerinden birine yatay geçiş yapayım, oldu da asistan alımlarında mülakat falan geri gelirse daha iyi referans olur diyorum. Bir yandan da yatay geçiş GNO'yu sıfırladığı için, o kadar çalıştım boşa gitmesin, bir dönem erasmusa gidip buradan devam edeyim diyorum.

Ama başka bir yönden de bakarsak, diyelim ki asistanlık olmadı, özel sektörde Hacettepe ya da İstanbul Üniversitesi mezunu olmak çok daha avantaj sağlayabilir diye düşünüyorum. Daha fazla düşünüp kafayı yememek için sevgili patilerden yardım alayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Afyon'da işletme okuyan birisiyle tanıştım ben yakın zamanda, 3.70'miş ortalaması; iyiymiş falan derken ağzından tüm derslerin vize/finallerinin test olduğunu kaçırdı.

Eğer öyle bir üniversitedeysen iyi bir üniversiteye geçiş yapmak bünyede sıkıntı yaratabilir aklında olsun.

Ama bizimkiler de hakkını veriyor, temelime ve çalışma şeklime güveniyorum ortalamam her türlü yüksek olur diyorsan hiç düşünme yatay geçiş yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok, birkaç istisnai ders hariç kolay geçme pek yok, hatta bölüm derslerine en az 35-40 kişi falan fazladan giriyoruz, zorluyor hocalarımız. Tabi kendimde geliştirilmesi gereken noktalar olduğunu düşünüyorum ve onlara çalışıyorum ama çok geride kalacağımı sanmıyorum.Geri kaldığım noktalar olsa bile kapatmak için ekstradan çalışırım.

Tabi yine yüksek not almaya çalışırım ama bu kadar yüksek olur mu bilemem. Adaptasyon şu bu derken ilk sene zor olabilir, diğer sene okul bitiyor zaten. Mevcut sisteme göre asistan olma şansımı düşürebilirim. Asistan olmak da gerçekten çok istediğim bir şey.

Bu konuda ne yapsam ne etsem diye düşünmekten kafayı yicem yakında :)
Sosyal ağlarda paylaş

yatay geç
3.sınıf'ta iyi ortalama yap
4.sınıfın ilk dönemi erasmusa git
dön 8.dönemi bitir
sonra 7.dönemden kalanları oku
okulunu 1 dönem uzatarak istediğin üniversiteye gitmiş ve erasmus tecrübesini yaşamış bir şekilde bitir.

nasıl plan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...