Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

canon 60d, Nikon d90 arasında yardim

miyaw33

Öne çıkan mesajlar

Nikond90+ 18-105vr kit buldum çok temiz, yanında çantası ile 1600 e geliyor, aynı anda canon 60d buldum, buda çok temiz yanında 50mm lensler beraber 1850 ye geliyor. Siz hangisini alırsınız. Nikonun yanına bir 50mm daha alsam benim tüm ihtiyacımız görür ve 1800 e gelir, 60d de ise bu şekilde bir kombinasyon için enaz 500 tllik blr lens daha almam lazım. 60d için bu farka degermi
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Ilk kez kurs vs islerine giriyor isen makine + kurs masraflari 4000 TL civari bir masraf ediyor 2 hafta sonra 50mm lens isteyecekler vs.

yok canım
2k'ya alın bişeyler
2k'ya da seyahat parası ayırın
daha iyi öğrenirsiniz fotoğrafı
başından ekipmana (ve kursa) 4k gömmek gereksiz
fotoğraf için değil de fotoğraf piyasası için lazım olan bişey o.

izmir'de karanlık oda fotoğraf merkezi'ni; istanbul'da galata fotoğrafhanesi'ni öneririm.
ifsak,ifod,afsad vb il dernekleri biraz farklı kafadalar ben pek hoşlanmıyorum nedenini soran olursa konuşabiliriz belki.

bence ukalalık yapmak gibi olmasın ama temel fotoğraf kursuna da gitmeyin zaten
bascek.com ile google yeterli(:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
youtube da kotanizi harcayip makinenin her tusu neye yariyor ogrendiginde zaten arkadas cevren icinde aranilan fotografci olursun. sonrasi da bol bol pratik yapmaya devam etmekten geciyor.

cok sahane bi fotografci olmak istiyorsan tabi doktora yapmayi hedef bicmis uni 1. sinif ogrencisi gibi calis babam calis yapicaksin. damardan girmek sart.
Sosyal ağlarda paylaş

Adanadayim, kurs simdilik yokmus, zaten bir aydir diyafram, enstantane, iso vb kavramlari ve makine kullanimini ogreniyordum internetten, sanirim olayi kavradim, makine ayarlarini ezbere yapabiliyorum artik. Benim istedigim bir ileri seviye kurs, altin oran, fotofa derinlik, manzara resimleri cekim teknikleri, isigin kullanimi vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Temeli ogrendiysen gerisini internetten makale,kitap okuyarak gelistirebilirsin.Altın oranı vs davalarına hemen girmeni tavsiye etmen.Yavas yavas temel bilgiler uzerine bol fotograf cekerek ve cok fazla sayıda fotograf inceleyerek kadrajı nasıl alman gerektigi konusunda bilgi sahibi olacaksındır.

İyi calısmalar :)
Sosyal ağlarda paylaş

550D-600D-60D-7D, hepsinde aynı sensör var bu da aşağı yukarı demektir ki sonuçta çıkacak fotoğraf hepsinde aynıdır. (ki işlemciler de aynı sanırım bunların, 7D'de çift işlemci var ama işte o da hızla ilgili bişi)
Ancak sizi sonuca götürecek kullanım sırasındaki konfor artar model arttıkça.

Fotoğraf kalitesi için 600D'den sonra 60D veya 7D almak yerine bence daha iyi lens almayı düşünmek daha makuldur.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi burada olay sadece sensor değil. en azından benim için değil. mesela 450d ile 50d arasında gövde olarak dağlar kadar fark var. esasen 2 haneli seri ile 3 haneli seri arasında gövde farkı çok.
şimdi teknik özelliklerine bakmaya üşeniyorum ama yukarda yazılanlar doğrudur hemen hemen aşağı yukarı aynı teknik özelliklere sahip olduğunu kabul edelim. 2 haneli seri 50d falan daha büyük ekrana sahiptir. daha heybetlidir, ele güzel oturur, milletin 450d si 500d si oyuncak gibi kalır sizin makina yanında. işte bu noktada asıl keyif veren şey....sestir abi ses.
canonun ufak makinalarında shutter sesi fazla dijital ve cılız gelir. ama bi 50d resmen klikoconok diye tok ve oturaklı ses çıkartır. şahsen bu aradaki shutter sesi farkı benim için tek başına bile body tercihi nedeni olur. hatta vaktinde nikon canon sony arasında bile seçim yapmakta zorlanırken sırf canon makinaların sesini daha çok sevdiğim için canoncu olmuşumdur.
yani arabanın beygiri, modeli falan aynı olsa bile birinin sesi diğerinden daha güçlü ve gövdesi daha heybetliyse ona yönelirsin. buda ona benziyor. en azından benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...