miyaw33 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Nikond90+ 18-105vr kit buldum çok temiz, yanında çantası ile 1600 e geliyor, aynı anda canon 60d buldum, buda çok temiz yanında 50mm lensler beraber 1850 ye geliyor. Siz hangisini alırsınız. Nikonun yanına bir 50mm daha alsam benim tüm ihtiyacımız görür ve 1800 e gelir, 60d de ise bu şekilde bir kombinasyon için enaz 500 tllik blr lens daha almam lazım. 60d için bu farka degermi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Ben nikonu tercih ederdim, kullanımı daha rahat. çift ayar tekerleği çok güzel bişey. Aralarında öyle aman aman bi fark olduğunu sanmıyorum da D90 güzel de video çekiyo bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 tesekkur ederım,şimdi aldım d90'ı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2012 Gule gule kullan. Direkt olarak raw formatta cek fotograflarini. Bilgisayara da lightroom 4 yukle. İnternette kullanmayi iyi bilmiyosan bol bol tutorial var temel olarak. İleri duzey de var gerci. =))) Bi de 50 mm 1.8 lensi mutlaka edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Gule gule kullan. Bende de Nikon D90 var. 2009'dan beri kullaniyorum yari yolda birakmadi henuz. Giris seviyesi olarak almistim ve sanirim hayatimda aldigim en iyi kararlardan birisidir. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 param yok alamiyorum. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Makina elime gecti, daha onceden canon 550 kullanmistim, baya fark var resimlerde, renkler dolgun renkli ve dogala daha yakinmis nikonda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 ben olsam 60d alırdım. : / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Gerekcesiz yonlendirmeler hurafe niteligi tasiyor ne yazikki. Hayirli olsun makinen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Sonucta profesyonel değilim,sanırım hangısını alsam benı tatmın ederdı,şimdi kendıme uygun kurs ayarlamaya cabalıyorum,yavas yavas işi öğreneyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Ilk kez kurs vs islerine giriyor isen makine + kurs masraflari 4000 TL civari bir masraf ediyor 2 hafta sonra 50mm lens isteyecekler vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 nerde arıyorsun kursu? ankara-ist-izmir? istanbulda ifsak iyidir. kurs sonrası proje yapıyorlar, foto bilgini ve deneyimini baya geliştiriyor o proje(bence). ben gittim tavsiye de ederim rahatlıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 DareJedi said: Ilk kez kurs vs islerine giriyor isen makine + kurs masraflari 4000 TL civari bir masraf ediyor 2 hafta sonra 50mm lens isteyecekler vs. yok canım 2k'ya alın bişeyler 2k'ya da seyahat parası ayırın daha iyi öğrenirsiniz fotoğrafı başından ekipmana (ve kursa) 4k gömmek gereksiz fotoğraf için değil de fotoğraf piyasası için lazım olan bişey o. izmir'de karanlık oda fotoğraf merkezi'ni; istanbul'da galata fotoğrafhanesi'ni öneririm. ifsak,ifod,afsad vb il dernekleri biraz farklı kafadalar ben pek hoşlanmıyorum nedenini soran olursa konuşabiliriz belki. bence ukalalık yapmak gibi olmasın ama temel fotoğraf kursuna da gitmeyin zaten bascek.com ile google yeterli(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Diğerlerini bilemiycem de şu son öneri gayet yerinde. Eğer ilgin varsa zaten temelini kolayca öğreniyosun internetten, temel kursun gram anlamı yok bence de. Hava atacaksan ayrı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 youtube da kotanizi harcayip makinenin her tusu neye yariyor ogrendiginde zaten arkadas cevren icinde aranilan fotografci olursun. sonrasi da bol bol pratik yapmaya devam etmekten geciyor. cok sahane bi fotografci olmak istiyorsan tabi doktora yapmayi hedef bicmis uni 1. sinif ogrencisi gibi calis babam calis yapicaksin. damardan girmek sart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Adanadayim, kurs simdilik yokmus, zaten bir aydir diyafram, enstantane, iso vb kavramlari ve makine kullanimini ogreniyordum internetten, sanirim olayi kavradim, makine ayarlarini ezbere yapabiliyorum artik. Benim istedigim bir ileri seviye kurs, altin oran, fotofa derinlik, manzara resimleri cekim teknikleri, isigin kullanimi vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Temeli ogrendiysen gerisini internetten makale,kitap okuyarak gelistirebilirsin.Altın oranı vs davalarına hemen girmeni tavsiye etmen.Yavas yavas temel bilgiler uzerine bol fotograf cekerek ve cok fazla sayıda fotograf inceleyerek kadrajı nasıl alman gerektigi konusunda bilgi sahibi olacaksındır. İyi calısmalar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 ben de konu açmadan bir şey sorayım. 600D ile 60D arasında ne kadar bir kalite farkı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Malzeme kalitesi mi yoksa görsel kalite mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Ayni sensoru kullaniyorlarmis ama 60d daha buyukmus, ele oturuyormus, malzeme kalitesi dahaiyiymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 ben de aynı seyleri okudum.ben fotograf kalitesi daha iyi olan bi makine bakınıyorum aslında. 600d nin uzerine ne alınır? 7d mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 550D-600D-60D-7D, hepsinde aynı sensör var bu da aşağı yukarı demektir ki sonuçta çıkacak fotoğraf hepsinde aynıdır. (ki işlemciler de aynı sanırım bunların, 7D'de çift işlemci var ama işte o da hızla ilgili bişi) Ancak sizi sonuca götürecek kullanım sırasındaki konfor artar model arttıkça. Fotoğraf kalitesi için 600D'den sonra 60D veya 7D almak yerine bence daha iyi lens almayı düşünmek daha makuldur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 o zaman lense yatırım yapmak daha mantıklı evet. 17-50 var, 70-300 var, 50mm var. bi tane geniş açı alabilirim belki. peki foto kalitesi konusunda upgrade olması için 5dmarklara mı yönelmek gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 şimdi burada olay sadece sensor değil. en azından benim için değil. mesela 450d ile 50d arasında gövde olarak dağlar kadar fark var. esasen 2 haneli seri ile 3 haneli seri arasında gövde farkı çok. şimdi teknik özelliklerine bakmaya üşeniyorum ama yukarda yazılanlar doğrudur hemen hemen aşağı yukarı aynı teknik özelliklere sahip olduğunu kabul edelim. 2 haneli seri 50d falan daha büyük ekrana sahiptir. daha heybetlidir, ele güzel oturur, milletin 450d si 500d si oyuncak gibi kalır sizin makina yanında. işte bu noktada asıl keyif veren şey....sestir abi ses. canonun ufak makinalarında shutter sesi fazla dijital ve cılız gelir. ama bi 50d resmen klikoconok diye tok ve oturaklı ses çıkartır. şahsen bu aradaki shutter sesi farkı benim için tek başına bile body tercihi nedeni olur. hatta vaktinde nikon canon sony arasında bile seçim yapmakta zorlanırken sırf canon makinaların sesini daha çok sevdiğim için canoncu olmuşumdur. yani arabanın beygiri, modeli falan aynı olsa bile birinin sesi diğerinden daha güçlü ve gövdesi daha heybetliyse ona yönelirsin. buda ona benziyor. en azından benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar