Law Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Tabi elde etmekden ne kasıt edildiğine bağlı. Yada kişinin ne anladığına. Sen ne anlıyorsan mesela ona göre yorumla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 mesela orada "yada" yazmışsın ya, işte tam orada da nın ayrı olmaması yüreğimi burktu... içime bir hüzün çöktü gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Bende sana üzülüyorum ama trajedi boyutunda değil, takma kafana :(. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 bak yine de bitişik! ben de olacak o ben de!!!! ağlıyorum biliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Bir pedagogla sorunlarının üstünden gelebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Adnan hoca'yı son seçenek yaptım artık, zaten başka seçenek de yok gibi görünürde. Martıları ağlatmayın abiler bu arada, iyi bakın kendinize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 abi bi türkçe öğretmeni ile konuşsan? dahi anlamına gelen de yi ayrı yazmayı öğrenmek gerçekten zor değil! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Suark said: ne kadar borç yaptın? bunu kendim için soruyorum :p pm de atabilirsin. kalem kalem, düğün nikah vs, gelinlik eşya vs ne kadara mal oldu? Ev kiralarken: 3 kira peşin(3 x 1000 Lira), 2000 Lira depozit, Evin badanası, alçıpanı, tadilatı, klozet, lavabo değişimi, vs: 10 bin Lira Beyaz eşyalar: 10 bin Lira, Yemek masası, oturma grupları, koltuk, yatak: 10 bin Lira, Düğün salonu: 5 bin Lira, Üst-baş,takılar: 10 bin Lira Diğer ıvır-zıvır: 5 bin Lira Tahmini 55 bin Lira'ya mal olmuştur bu arkadaşımızın evliliği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Ucuza kacmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 haklısın, daha da yüksek olabilir bu toplam. ben kötünün iyisi bir hesap yapmaya çalıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 dasaaa said: abi bi türkçe öğretmeni ile konuşsan? dahi anlamına gelen de yi ayrı yazmayı öğrenmek gerçekten zor değil! Çok teşekkür ederim iyiniyetin için. Pedagog tavsiyemi sende ciddiye al lütfen, emin ol senin için çok daha iyi olacak. Hem bak sayfa başı oldu :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 bak yine "de"ler bitişik. iyi niyet de bitişik! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 cacodemon said: agustos sonunda ben de evleniyorum. rahat 20-25k arası harcanıyor. dugun masrafları, takı ve yeni ev kurma muhabbeti. hatta daha fazla olabilir, oturup kalem kalem ne nereye gitti diye hesaplamadım henuz. zor bir surec. bu mevzularda cok ayrilan ciftleri duydum. hayirlisi diyelim. bol sanslar ve omur boyu mutluluklar Abi neden bu kadar çok para harcıyorsunuz? konu komşuya düğünde göbek arttırmak için bu kadar çok para harcamaya değer mi? ya da ne bileyim neden yok altın başlı yatak odası yok yandan acılır üstten kapanır mutfak seti için milyarlar dökmek zorundasınız? bunların hepsini zamanla birlikte alsanız olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Forum ruhu böyle birşey, herkes birbirimizi önemsediğimiz kadar birbirine vakit ayırabilse çok daha güzel ve yaşanılacak bir yer haline gelir Dünya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 işin kötüsü o kadar para harcıyorlar sonra daha 1 yıl geçmeden ayrılıyorlar benim kuzenim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Flassh said: Abi neden bu kadar çok para harcıyorsunuz? konu komşuya düğünde göbek arttırmak için bu kadar çok para harcamaya değer mi? ya da ne bileyim neden yok altın başlı yatak odası yok yandan acılır üstten kapanır mutfak seti için milyarlar dökmek zorundasınız? bunların hepsini zamanla birlikte alsanız olmuyor mu? evlenmeye kas da görelim abi. gerçekten o yapmadığın masraf için senelerce o kadar büyük laf yiyebilirsin ki, 1m $ vereyim de sus diyecek kıvama gelebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 :(. Tam bir yaşlı teyze hassasiyeti ile yaklaşdı konuya tebrik ederim, empati kurmak lazım tabi adam haklı, sonuna kadar katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 bu tür saçmalıkları gerekli görmeyen bir kız bulana kadar evlenmem zaten (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 hah evlenme zamanı geldiğinde içinden çıkan türk kezbanını göreceksin o halde. abi ben hep diyorum, "çok alterim, çok farklıyım, çok özgürüm! yihu!" diyen kıza abkıyorsun, adı seniha, yozgat doğumlu, babasının adı nusret, küçük esnaf, kız akşama evde kurufasulye yiyor. muhabbet kuşu var, adı maviş, en büyük hayali evlendiğinde ailesinin yakında bi yerlere oturması falan hatta.. aman ne alter, ne farklı çıktı gerçekten! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 hayallerimi yıktın dasaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=WIztFdV7jhQ&feature=fvwrel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 dasaa haklı en alter hatun bile "lol aynısın sen" çıkıyor. o yüzden, en güzeli ailesinden ayrı yaşayan çalışan bi hatun almak. Para kazanmanın zorluğunu bilsin, skimsonik bi taş parçasına 2bintl vermesin. Veriosa gitsin kendi versin lol. bu arada, evlenmeleri arttırması için hükümetin, şu kadın taraflı medeni kanunu değiştirmesi lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 hayırlı gecmis olsun topic sahibi kardes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Flassh said: Abi neden bu kadar çok para harcıyorsunuz? konu komşuya düğünde göbek arttırmak için bu kadar çok para harcamaya değer mi? ya da ne bileyim neden yok altın başlı yatak odası yok yandan acılır üstten kapanır mutfak seti için milyarlar dökmek zorundasınız? bunların hepsini zamanla birlikte alsanız olmuyor mu? Ben de işin en başında "ufak bir evimiz olsun, gerektiği kadar eşya alır yavaş yavaş doldururum" diyor, düğün vesaire için de muntazam olmak zorunda değil diye düşünüyordum. O yüzden maliyet konusunda endişelerim yoktu. Fakat işler hiç de dışardan göründüğü gibi olmuyor. Öncelikle, sıfırdan ev kuruyoruz. Yani bu eve getirebileceğim hiç eşyam yok zaten. Alışverişe başlıyorsun. 3.5K ya yemek, yatak ve oturma odası satan yerler var. Gidip bakıyorsun, beğenmiyor burun kıvırıyorsun. Araştırmaya başlıyorsun. Bir kere eşya alıyoruz sonuçta, güzel olsun seve seve kullanalım, zevkimize hitap etsin ve herşey uyumlu olsun istiyorsun. Araştırdıkça da fiyatlar artıyor. Neyse sonunda en elzem eşyaları alıyorsun ve benim gibi yatak odasina 6K, oturma odasina 3K, yemek odası icin 2K, TV ve ünitesi için 3.2K veriyorsun. Bunlar eve geliyor. Bakıyorsun hala eksikler var. Mesela beyaz eşya! Hemen araştırıyorsun. Sağlam olsun, fiyatı uygun olsun, servisi sıkıntısız olsun. Kriterler çoğaldıkça ürünler azalıyor. Sonunda en uygunlarını seçip bulaşık makinasina 1.3K, buzdolabina 1.5K, fırın ve ocak üstüne 0.6K, çamaşır makinasına 1.2K verip çıkıyorsun. Bitti mi? Hayır. Evde eşyalar var ama ne perde ne de halı var. Ucuz şeyler gibi geliyor kulağa ama araştırdığında görüyorsun, bir pencereye en az 150 TL veriyorsun. Halı desen ayrı dert. Ucuzunu bulursun fakat polyster gibi, sert, sağlık değil vs. İyisini alayım diyorsun en az 600 TL gözden çıkarmak zorundasın, ki sadece salon yok; koridor, mutfak, yatak odası ve oturma odasini hesaba katmak lazım. Neyse akşam oluyor yatacak oluyorsun, yatak odasını aldık ya hani, yatak yok! Bir insan ömrünün ortalama 3de1'ini yatakta geçiriyor. Sağlıklı olsun istiyorsun doğal olarak. Hem de uzun ömürlü. Elini cebine atıyorsun, hooop yatak, alez ve yastık derken 700TL gitmiş. Nevresimi şuyu buyu 1K ya topluyorsun. Duur daha bitmedi. Bunun mutfak eşyaları (kettle, tencere, tabak, çatal bıçak), banyo levazımları (havlu, sabunluk, raf vs), avizesi, portmantosu aman aman aman... Uzun lafın kısası bitmiyor. Hemen yukarda anlattıklarımı hesaplarsak kabaca 20K sadece ev eşyasına gidiyor. Bir de daha düğün yapacaz! Bilmem anlatabildim mi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2012 çok güzel anlatmışın yüreğine sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar