Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısırlaştırma ile ilgili bir soru (Kedi)


SuperCandalf

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba. Önce kedilerimi ve nasıl kedi babası olduğumu anlatayım ardından sorumu yönelticem izninizle.

Bakırköyde oturuyorum. Buraları bilenler varsa geniş bahçeli fazla arabanın geçmediği bir sürü parkın bulunduğu güzel bir semt. Genelde yaşlı kesimler oturur. Banada ev zaten babannemden kaldı. Burada ki insanlar herhalde istanbulda ki en muhteşem hayvanseverler. Her gün, günde 3-4 defa yaşlı teyzeler bazen de gençler parkları dolaşarak evlerinde ya da kasaplardan aldıkları artık et-kuru ekmek mama üçlemelerini kedilerin yiyebileceği yerlere bırakıyorlar. E dolayısıyla buralarda ki kedi nüfusu inanılmaz fazla. Özetle güzel bir ortam mevcut.

Genelde yıl içinde çoğu dişi kedi bir çok defa yavru doğuruyor. Bende 3 yıl önce bu şekilde bahçemde doğuran bir kedinin 2 yavrusunu evlat edindim. Anneleri terkedip gitmişti. Biri ne kadar uğraşsakta veterinerde ki arkadaşlarla yaşayamadı. Dİğeri (Caramon) hala aslanlar gibi hayatta. Ardından 2 yıl önce bir karganın öldürmek üzere olduğu diğer kedim Nerub'u kurtarıp tedavi ettirdim ve onuda evlat edindim. Evimde 2 adet kedim bulunmakta. Gün içinde dışarda dolaşıyorlar. Akşama geliyorlar evde kalıyorlar. Gayet hayatlarından memnunlar açıkcası.

Fakat, Caramon çoğu zaman yara bere içinde geliyor. Bugüne kadar 2000TL ye yakın veteriner masrafı çıakrttı bana yaraları yüzündne. Çoğu defa yaraları mikrop kaptı. Bir kere bacağını kırdı vs. Dün akşam geldiğinde yine sol ön bacağı şişmiş ve açık bir yarası var. Şerefsiz yine bana masraf çıkarttı anlaşılan. Veterinere götürücem bu akşam. Her defasında kısırlaştıralım diyorlar bende etik bulmadığım için bu fikre yanaşmıyordum.

Ama hem parasal anlamda, hem de kedilerimin şu kavgaları yüzünden bir gün ölmelerinden korktuğum için kısırlaştırmayı tekrar gündeme aldım. Sizin bu konuya bakış açınız nedir? Tavsiye ediyormusunuz? Yararları, zararları (varsa) nedir? Değerli fikirlerinizi merak ediyorum. Benim ve kedilerim için önemli bir konu. Sağolun şimdiden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 hafta önce kısırlaştırdık erkek kedimizi.
Operasyon erkekler için çok basit. 12 saat yemek vermiyorsun sonra işlem 40 dakika falan sürüyor. 2-3 gün boyunca kafasına huni takıyor o biraz sıkıntılı. Dikiş atılmıyor erkeklerde ve bizim kedide en ufak sorunyaşamadık hatta kafada huni olmasa herifler kekledi ameliyat yapmadı diyecektik. Kısırlaştırma sonra yemegine dikkat et Özel mamalardan kullanman lazım hem kilo hem de saglıgı için. Toplam maliyeti de 150TL falandı galiba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...