Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hobbitler Gercek mi?

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

"hobbit" olayını ilgi çekmek için yazmışlar herhalde.
hobbitler 10-12 yaşında çocuk gibi tasvir edilmemiş mi?
Greyfurt büyüklüğündeki kafa nerden çıktı? 10-12 yaşındaki çocukların kafası o kadar küçük mü?

Ayrıca hobbitlerin kolları çok uzun değil. Goblin desen anlarım.
Bri de ağaçlara tırmanıyorlarmış, ondan hobbit deniyormuş.
Hiç hobbit veya lotr okumasam kanacam bu olaya.
Hiç hobbit ağaca çıkar mı? Kuş mu bu? Adamlar kovuklarda yaşıyor.

Ha hobbit haberini geçersek, gene öyle ahım şahım bir haber değil. Homo sapiens'in evrimi, neandertal insanlar vs.. Kazılarda bunlardan bir sürü iskelet çıkar.

Ayrıca insanlar tek bir formda tek bir biçimde değil ki. Yolda bile görüyorsunuz. Birinin boyu 2.10, diğeri 1.40.

Geçmişten bir 2.10luk bir de 1.40 anormal insan iskeleti bulursak,
"gnome ile orc evlenirken ölmüş" gibi birşey mi diycez? "Aha gnome diye birşey varmış, kazılarda bulduk"
Eh güzel ne diyim.[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Acextar, 29 Ekim 2004 03:13 tarihinde demiş ki:

Gece rüyama girecek.. :)

Kur'an'da n'den yazmıyor peki bunlar?

Ye'cûc ve Me'cûc'ün çıkışı: Kıyâmetin vukuundan önce çıkarak "yeryüzünde bozgunculuk yapacak" (el-Kehf, 18/94) olan asılları ve soyları belirsiz iki insan topluluğudur (Muhammed Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, IV, 3288). Hz. ZülKarneyn'in önlerine yaptığı seddin yıkılarak (el-Enbiya, 21/96) açılması ile yeryüzüne dağılacaklar insanlara saldıracak, kentleri yakıp-yıkarak harabe haline getireceklerdir. Bazı rivayetlerde bu seddin Çin seddi olduğu zikredilir (Muhammed Hamdi Yazır, a.g.e., IV, 3291, 3374; Buhârı, Enbiyâ, 7; Müslim, Fiten, 1,2).[signature][hline]Zegna 7.2.2004 tarihinde bir bar cikisi demis ki
Olm adamlar ucuyor bende bisey yok
Olm ne ictiniz ki bu kadar
Biz once rakı ictik..
Eee???
Sonra ben rakı ictim....
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen saçmalık, frp dünyasının ağırlığını kaldıramayan insanların uydurmaları bunlar.. bana bi frp delisinin bilbonun günlüünün eski bir el yazması olarak bilmem hangi tarihte bulunduğunu sölesiini bile hatırlıyorum.. ahahah çok komik ya..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Sosyal ağlarda paylaş

hobbit dedigin sirincik boyle kisa boylu, sayini icen piposunu tutturen bi yaratiktir. tolkienin gtunden uydurdugu bir ırkı "bulduk la iskelet bulduk ehahahe" seklinde millete surerseniz aptal durumuna dusersiniz ahanda boyle.[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
benim pipim 5.5 kilo yaa yaaa..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila, 30 Ekim 2004 00:15 tarihinde demiş ki:
ayrica tolkien hicbiseyi gotunden sallamamis.adam hayvani arastirma gelistirme ve deistirme sonucu yeni seyler yaratmis.

sonucta o buldugu seyleri de hayal gucunu kullanarak harmanlamis ve hobbitleri yaratmis. ben kisaca gtunden sallamis dedim.[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

ben de haberde hobbit olarak geçtiği için öyle başladım söze açıklayacaktım şöyle işte 1 metre boyunda insana benzeyen bi tür bulundu diye,hobbit dememle beraber sen de amma komikleştin masal dünyasını burasıyla karıştırıosun diye lafı koymadı mı?
apışmakla kalmadım kal bile geldi :p
bi şeyi dengelemekten aciz bu kadar insan olunca,bi anda önyargılara mağruz kalınabiliniyor ne olursanız olun. şaka gibi.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

ntvmsnbc'deki amcalar demis ki:

Antropolojide devrim: Hobbitler

bir manşet yaniltici degil aciklayici olmalidir.

bir manşet vardi bilir misin "binalar puding gibi sallandi" diye. bu haftanin penguenini aç bir bak, gorursun.[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

hay allahım neden her konuda işi dine baglarızkı uzaylı konusu acılır kuranda yazıomu uzaylılara getırırız olayı yada aya cıkarlar kuranda yazmıo gunah aya cıkmak seklı nde yorum yapılır sankı kuran gelecegı ve gecmısı yazan cok kapsamlı bır kıtapmıs gıbı
kuran bır kural kıtabıdır nasıl davranman gerektıgını yazar ve eskı hıkayelerı anlatıp ders vermeye calısır gelecegı veya uzayda yasıyan her canlıyı konu almaz
alsaydı bknz kuran ı kerım e gore Unicorn diye bir canlı mevcuttur baska bır ısımle anılmıstır ama o ısmın arap mıtolojısınde unıcorn a es oldugunu goruyoruz hıkayesı ıse

Hz Nuh tufan sırasında butun canlılardan gemıye toplarken soylu unıcorn bınmeyı reddetmiş cunkı yuzerek kendı basının caresıne bakıcak kadar gucluymus ve gemıde bosu bosuna yer tutmak ıstememiş tufandan sonra canlı kalan kuslardan bırkacı unıcornun boynuzuna konmuslar ucmaktan yorulunca unicorn buna ızın vermiş vermesıne ama kuşların agırlıgı onu yormuş ama pesetmemiş en sonunda yuzemıycek duruma gelmiş ve yorgunluktan sefl olup dıbe batmış ve bogularak ölmüş

gunumuzde ıse unıcorn un fosılı veya ıvır zıvırı bulunmamıstır hatta hazretı nuh un gemısı bıle daha bulunamadı işte buda din ile bilimin çeliştigi noktadır

o aspargas photoshop dev ıskelet ilk cıktıgında herkes şaşırdı fılan dın adamalrı kuranda var ole bır kabıle dogrudur bu ıskelet fılan dedıler ne oldu photoshop cıkınca bozum bozum kaldılar[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 30 Ekim 2004 00:03 tarihinde demiş ki:
said:
Moss, 29 Ekim 2004 19:16 tarihinde demiş ki:
Ye'cûc ve Me'cûc

yecüc ve mecüc ile alakası yok sanmıyorum.
çünkü çok eski kalıntılar bunlar

!!!![signature][hline]Zegna 7.2.2004 tarihinde bir bar cikisi demis ki
Olm adamlar ucuyor bende bisey yok
Olm ne ictiniz ki bu kadar
Biz once rakı ictik..
Eee???
Sonra ben rakı ictim....
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadın sanıyorum ki !!!! koymuşsun.
daha açıklayıcı yazayım.

yecüc ve mecüc hakkında yazılmış olanlar, "yeni ırk" olarak çıkacağı.
ancak bu "hobbit" olayı ise, buldukları eski iskelet kalıntıları.
yani bahsedilen ırk, "yecüc ve mecüc" olamaz, çünkü yeni bir ırk değil.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 28 Ekim 2004 22:46 tarihinde demiş ki:
Bilim adamları soyu 12 bin yıl önce tükenmiş ve insana benzeyen yeni bir canlı türü ortaya çıkardı..

said:
Moss, 29 Ekim 2004 19:16 tarihinde demiş ki:
Ye'cûc ve Me'cûc'ün çıkışı: Kıyâmetin vukuundan önce çıkacak asılları ve soyları belirsiz iki insan topluluğudur

sanırım bu iki cümle, ne demek istediğimi çok daha iyi açıklıycak.
ancak "!!!!" yerine iki satır birşeyler yazsan çok daha mutlu olacaktım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
daverc, 30 Ekim 2004 03:03 tarihinde demiş ki:
Nasil yeni bir irk degil yani ? zaten oldugu bilinen bi irkmiydi hobbitler,veya ortadan girdim konuya ben yanlis anladim heralde.

estelin ilk yazdığı mesajda herşey gayet açıklayıcı zaten.
bir ırkı yeni keşfetmişler.
ancak yeni keşfettikleri ırk, "yeni bir ırk" değil.
12bin yıllık soyu tükenmiş bir ırk.

hani kazılar yaparlar dinozor iskeleti bulurlar ya,
dinozorların soyları tükenmiş, ancak iskeletleri kalmıştır,
bu olay da onun gibi...

yani hobbitler gerçek bir ırk değil.
ancak yeni keşfedilen ırkı gazeteciler hobbite benzetmiş, ne alaka, ben de bilmiyorum.

edit: ben yazana kadar sen anlamışsın, olsun ben dediklerimi anlamayanlara yazmış olayım o zaman...[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 30 Ekim 2004 03:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...