quixef Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Başvurduğum program: ODTÜ Muhasebe-Finans Bütünleşik Doktora Soru: Mülakat İngilizce, ne tarz sorular bekleyebilirim? Hali hazırda iyi bir işi olan bir insan olarak akademik kariyer yapacağıma inandıramayacağım için letter of intention ı dürüst bir şekilde düzenledim, şansım azalmış mıdır? Doktora mülakat süreci hakkında bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum efem. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 ODTÜ yü bilenlere bir sorum olacak: Ekşisözlük te vs. bahsedilen ders alma sırasında yaşanan kapanın elinde kalması durumu sadece yaz okulu için mi, yoksa doktora ve ondan önce bilimsel hazırlık derslerini alırken de uğraşmak mı gerekecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Diğer konuda da yazdım bizimkiler sıkıntı yaşamadı hiç ama olmaz da diyemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Teşekkürler, valla iyi olur sıkıntı olmazsa, tüm dersler ilgimi bir şekilde çektiği için sadece ODTÜ doktoraya başvuruyorum zaten, muhasebe-finans-matematik-iktisat-ekonometri vs. var; pazarlama vb. zırvalar yok ehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Doktorada her dersi rahat rahat alırsın diye düşünüyorum. En kötü hocayla konuşup eklersin dersi. Kapışma muhabbeti lisanstaki kolay seçmeli dersler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Doktora'ya kaç kişi alıyorlar ki seçmeli kapışma derdi olsun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 deadwoll said: Doktora'ya kaç kişi alıyorlar ki seçmeli kapışma derdi olsun :P Doktora yapanlar arasında değil elbette, bütünleşik doktora olduğu için başta bilimsel hazırlık programı adı altında 3 tane matematik dersi, muhasebe finans vb. alacağım, onlar doğrudan lisans dersleri; 1. sınıflarla filan beraber giricem yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2012 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Bugün bölümlerin mülakat sonuçlarını enstitüye bildirmeleri için son gün, dolayısıyla belli oluyor sonuçlar zorunlu olarak ama haftaya Çarşambayı bekleyecekmişiz, enstitünün ilan etmesi için. 15 kişi doktora mülakatına girdik 5 Temmuz'da, olacak iş değil :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2012 kontenjan var mıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2012 10 kişi filan alınacak diyorlardı bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Kabul almışım :) Accepted Program / Kabul edilen program: Business Administration / İşletme Acceptance Status / Kabul edilen statü: Post- Bachelor's Doctoral / Lisans Sonrası Doktora Program Begins / Programa başlama dönemi: Fall 2012 / Güz 2012 Program Advisor / Program danışmanı: MUĞAN FATMA NACİYE CAN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Nasıl sorular sordular peki mulakatta? Mesela yurtdışında Mühendislik mulakatına girsen hayvani kazık sorular çözmeni, bazı şeyleri anlatmanı istiyorlar. Sonra her sene başı rapor vermeni bekliyorlar ve o rapora göre seni programdan atabiliyorlar. Yurtdışında doktora işi inanılmaz stresli yani. Türkiye'de de mi acaba böyle işliyor sistem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Hayırlı olsun. Muhasebe / Finans programına mı girdin, İşletme mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Sondan başlayayım, bölüm İşletme ancak doktora düzeyinde ODTÜ nün tek programı Muhasebe/Finans zaten, dolayısıyla o programa kabul almış oldum. Sorulara gelince, alan sorusu diyebileceğimiz tarz hiç bir şey yoktu. Neden gidip bir MBA yapıp sonra doktoraya başvurmuyorsun dediler, MBA de pazarlama / yönetim - organizasyon vb. var bayıyor onlar beni, içerik benim için ekstra bir program tamamlamaktan daha önemli filan dedim. İngilizcemden biraz bahsettik, mülakat İngilizceydi bu arada, TOEFL puanım görece yüksek olduğu için (115/112) nerede öğrendin vb. geyiği oldu bir kısım. Hangi muhasebe alanıyla ilgileniyorsun, ne yapacaksın filan dediler. Şimdiki işimi desteklemekte kullanacağım ancak son bir yasa değişikliğiyle yetkilerimizi kıstılar eğer bu mevcut hükümetin bize bakışını gösteriyorsa ileride farklı kariyerleri düşünebilirim; buna akademik kariyer ve bağımsız denetim şirketlerinin "professional recruitment path" leri dahil olabilir dedim, mmmm dediler. Öyle işte. Toplam 14-16 dakika sürdü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 ben mi yanlış hatırlıorum, sen harvard law school'a gitmiyor muydun?başkası da olabilir gerçi de aklımda sen diye kalmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 odtüde okuyacağıma gider ege de okurum. hem evimin dibi. heey dur bir saniye..! zaten öyle yapıyorum hehehehe.. hehehehe.. hehehehehehehe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 ahahahaasdh bu tarzla hastaların pek sever seni , neşeli doktor iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 HLS olayı yattı ne yazık ki, LSAT vb. objektif faktörlerde sorun yoktu ancak neyse ne. GMAT a giriyorum Ağustos'ta bir Finance PhD patlatabilirim, LSAT puanını kullanarak GMAT puanını tahmin et hedesinde GMAT 760+ çıkıyor, onu alabilirsem işim bayağı kolaylaşır. One step at a time hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 lisans sonrası doktora olayını ilk defa duyuyorum mümkün olduğundan haberim yoktu çok şükür seni bir yere yazdırdık quixef :P şaka bir yana tebrik ederim bundan sonraki tecrübelerini de dört gözle bekliyor olacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
havaciva Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 quixefim, oüt'üm sayıştayım hava yapacağına burada artık evlen de mürüvetini görelim yigenim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Mümkün ama iyi bir lisans ortalaman olmalı bir de mülakatta ikna edici olmalısın falan filan... yav said: lisans sonrası doktora olayını ilk defa duyuyorum mümkün olduğundan haberim yoktu ben de tebrik ettim bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Lisans sonrası doktora yapılabiliyor gayet, zaten çoğunlukla yüksek lisans derslerini veriyorlar. Master tezi yazdırmadan doktoraya devam ediliyor. Akademik devam edeceğinize ikna ederseniz ve ortalamanız iyiyse direk bunlara başvurabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar