Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktora Mülakatı

quixef

Öne çıkan mesajlar

Başvurduğum program: ODTÜ Muhasebe-Finans Bütünleşik Doktora

Soru: Mülakat İngilizce, ne tarz sorular bekleyebilirim? Hali hazırda iyi bir işi olan bir insan olarak akademik kariyer yapacağıma inandıramayacağım için letter of intention ı dürüst bir şekilde düzenledim, şansım azalmış mıdır? Doktora mülakat süreci hakkında bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum efem. Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
deadwoll said:

Doktora'ya kaç kişi alıyorlar ki seçmeli kapışma derdi olsun :P

Doktora yapanlar arasında değil elbette, bütünleşik doktora olduğu için başta bilimsel hazırlık programı adı altında 3 tane matematik dersi, muhasebe finans vb. alacağım, onlar doğrudan lisans dersleri; 1. sınıflarla filan beraber giricem yani.
Sosyal ağlarda paylaş

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Bugün bölümlerin mülakat sonuçlarını enstitüye bildirmeleri için son gün, dolayısıyla belli oluyor sonuçlar zorunlu olarak ama haftaya Çarşambayı bekleyecekmişiz, enstitünün ilan etmesi için. 15 kişi doktora mülakatına girdik 5 Temmuz'da, olacak iş değil :(
Sosyal ağlarda paylaş

Kabul almışım :)

Accepted Program / Kabul edilen program: Business Administration / İşletme
Acceptance Status / Kabul edilen statü: Post- Bachelor's Doctoral / Lisans Sonrası Doktora
Program Begins / Programa başlama dönemi: Fall 2012 / Güz 2012
Program Advisor / Program danışmanı: MUĞAN FATMA NACİYE CAN
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl sorular sordular peki mulakatta?

Mesela yurtdışında Mühendislik mulakatına girsen hayvani kazık sorular çözmeni, bazı şeyleri anlatmanı istiyorlar. Sonra her sene başı rapor vermeni bekliyorlar ve o rapora göre seni programdan atabiliyorlar. Yurtdışında doktora işi inanılmaz stresli yani.

Türkiye'de de mi acaba böyle işliyor sistem?
Sosyal ağlarda paylaş

Sondan başlayayım, bölüm İşletme ancak doktora düzeyinde ODTÜ nün tek programı Muhasebe/Finans zaten, dolayısıyla o programa kabul almış oldum.

Sorulara gelince, alan sorusu diyebileceğimiz tarz hiç bir şey yoktu.

Neden gidip bir MBA yapıp sonra doktoraya başvurmuyorsun dediler, MBA de pazarlama / yönetim - organizasyon vb. var bayıyor onlar beni, içerik benim için ekstra bir program tamamlamaktan daha önemli filan dedim.

İngilizcemden biraz bahsettik, mülakat İngilizceydi bu arada, TOEFL puanım görece yüksek olduğu için (115/112) nerede öğrendin vb. geyiği oldu bir kısım.

Hangi muhasebe alanıyla ilgileniyorsun, ne yapacaksın filan dediler. Şimdiki işimi desteklemekte kullanacağım ancak son bir yasa değişikliğiyle yetkilerimizi kıstılar eğer bu mevcut hükümetin bize bakışını gösteriyorsa ileride farklı kariyerleri düşünebilirim; buna akademik kariyer ve bağımsız denetim şirketlerinin "professional recruitment path" leri dahil olabilir dedim, mmmm dediler.

Öyle işte. Toplam 14-16 dakika sürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

HLS olayı yattı ne yazık ki, LSAT vb. objektif faktörlerde sorun yoktu ancak neyse ne. GMAT a giriyorum Ağustos'ta bir Finance PhD patlatabilirim, LSAT puanını kullanarak GMAT puanını tahmin et hedesinde GMAT 760+ çıkıyor, onu alabilirsem işim bayağı kolaylaşır. One step at a time hesabı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...