Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SLI Sorunsalı

bingildak

Öne çıkan mesajlar

2008'den beri kullandığım bir alienware laptop'ım var, artık masaüstüne geçtiğim için bu makineyi sadece işte ve lan partlerde kullanıyorum.

diablo 3 çıktığından beri aktif olarak kullanılıyor, performans ne kadar yüksek olmasa da optimum bir şekilde düşük çözünürlükte çalışıyordu.

bundan 2 gün önce laptop ı hdmi kablo ile masaüstü monitorüme bağladım ve "flicker" diye tasvir* edilen renklerde garip bozulmalar (koyu mavi ve siyaha kaçan tonlarda, gölgeler vb.) görmeye başladım (sanki eski tvlerde olan arkadan bağlantı yapmışsınız da tam oturmamış temassızlık varmış gibi). bir anlam veremedim önceden de hiç monitor e bağlamadığım için kurcalamadım, sonra fantazi olsun diye 100 küsür inch plazmaya bağladım. Çatır çatır oynadım ve çok da hoşuma gitti.

ertesi gün laptop ı hiçbir şeye bağlamadan çalıştırdığımda o monitor bağlantısı denediğimdeki flicker başladı. biraz kurcalama sonucunda şunlara ulaşabildim:

1) sadece slı aktive edildiğinde ortaya çıkıyor
2) sadece full screen modunda ortaya çıkıyor, window veya tam ekran windowed modlarında sorun yok
3) belli bir program veya oyunda ortaya çıkmıyor, 3d bütün applicationlarda aynı problem var
4) ısınma sonucu ortaya çıkan bir durum değil, daimi olarak var
5) fiziksel olarak düşme, vurma veya darbeye maruz kalmadı (bazı forumlarda slı bridge kablosundan kaynaklandığı söylenmiş, benim durumum bu olmasına pek bir ihtimal vermedim)
6) clean uninstall ile driverlar silinip, tekrar en güncel olanı kuruldu. (eski driverları bulamadığımdan deneyemedim)

diğer bazı örneklerde ekran kartının birinin gg olduğu söylenmiş ama yıllardır kullandığım kartın stress altına bile girmeden monitor e bağlandığında gg olması fikri pek aklıma yatmadı.

bu noktada aklıma gelen tek şey, monitor veya tv'e görüntüyü adjust ederken bir şeyler sapıttı.. bu benim cahil tahminim. nasıl düzeltirim ne yaparım bilemedim. fakat windowed veya fullscreen windowed performansı gerçekten düşük.

gpu : 8700M GT x 2
cpu : dual core 2.4 ghz
ram : 4 gb

donanımdan anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum, ben içinden çıkamadım problemin.. ayrıca 8M serisi için eski driverları nereden bulabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...