Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Migren

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Abi allah aşkına işe yarar bir doğru düzgün çözümü yokmu? maltepe üniversiteninin nörologuna gittim. migren dedi anti-depresan tarzında bir ilaç verdi. hiçbir işe yaramamaya başladı. havaların ısınması ile ataklar sürkeli arttı. her gün çekmeye başladım. amerikadan bir ilaç geldi ağrıyı kesiyor ancak bunun bir çözümü yokmu yani herhangi bir tedavi gören kimse varmı? internette bakıyorum yok akapunktur yok kimyonla papatyayı karıştır koltuk altına sür terini alsın saçma sapan şeyler. doktor peşinde koşmaktan sıkıldım
Sosyal ağlarda paylaş

amerikadan bir ilaç geldi bir tanıdıgımız aracılıgıyla. direk kutunun üzerinde migraine yazıyo migren için çok ağır dozajlı bir ilaç. ancak şöyle oluyo. zaten migren ağrısının başlayacağını anlayabiliyo insan boynundan yukarıya doğru. tam o esnada ilacı alırsan 5 dakka içinde kesiyo yani o gün yaşanacak olan migren atağını kesiyor. dükkandayım şimdi akşama yazarım ismini ilacın.
Sosyal ağlarda paylaş

aslen 2 ana tip migren var hatırladığım kadarıyla. dediğin gibi öncü semptomlar geldiğinde alacağın medikasyon işe yarayabilir, tamamen kesmese de atağın süresini etkiler. daha hafif olan migren tipinde, "ortak tip" mi ne diye geçiyordu sanırım genelde semptom olmuyor.
ikisi için de dietine dikkat et diye anlatılırdı, kişiden kişiye atakları tetikleyen besinler var. ayrıca alkol, aşırı uyku, aşırı uykusuzluk da tetikleyici oluyor. hatta bayanlarda premenstruasyon, doğum kontrol hapları vs diye zamanında ezberlediğim saçma bi liste de hatırlıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bana yılda 1-2 defa çok fena baş ağırısı gelir. Önce bulanık görmeye başlarım sonra göz ağrısı sonra baş ağırısı. Migren mi emin olamıyorum. Ama geldiğinde karanlıkta uyuyorum geçiyor. Kalktıgımda zaten kafamda bir sızlama oluyor uyumasam ağlatacağı belli. Artık göz bulanık görmeye başladımı devamı gelmeden uyuyorum. Çok az oluyor migren değil heralde bu ama migren gibi ışıklı ortamda falan öldürüyor geldiğinde benziyorlar. Ama benim ki gözle ilgili heralde. Gözden kafaya sıçrıyor ağrı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...