Dei Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 EĞER Kİ; altın günü yapan anne, teyze, babaanne, kaynana değilsen, alışverişe etki ediyorsan, dolaylı yoldan, bu rmah endeksli ekonomi sisteminin bir elamanısın. yani ne yaparsan yap, rmah ın sayfasını açmasan bile, ekonomi rmah yönünde olduğu için, blizzard kazanıyor. bir diğer olay; sen diyorsun ki, blizzard ın oyun içi kapitalist düzeninin bir elemanı olsun rmah istemeyen herkes, saatlerce kassın, item düşürsün. çünkü eğer bu adam işe gidiyorsa, dışarı çıkyıorsa, eğlenmek için gelip de 2-3 saat oyun oynuyorsa, ve leş item randomization ve gereksiz stat sonucu itemlarla uğraşması senin için doğal. bu adamlar rmah dolayısıyla fırlayan item fiyatlarından, goldun değersizliğinden, elindeki bir miktar goldun da değeri düşsün, fakirleşsin, rmah kullanmadığı için de, oyunu da oynayamaz noktaya gelsin, git buradan fakir piç denilecek kıvama gelsin ve eğlendirmesi gereken bir oyundan, boynu bükük olarak çıksın gitsin istiyorsun yani bir nebze. işte bu mantık yüzünden dünya ekonomisi de kötü lan aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Oyun sektörü kötü yola giriyor endişem o feryadı da boşa. Sektör çok uzun zaman önce micro ödemelerle daha çok para sağmaya başladı. Yeni birşey değil, bu saatten sonra pek değiştirebileceğiniz birşey de değil. DLC'ler, online oyunlarda mall sistemi artık sektöre yerleşti. Bunları kabul edemiyorsanız -> indie gaming. En oyuncu dostu denen Arena.Net'i de gördük işte. Adamlar Mall koydu. Yeni düzen bu, kitle bu. Ya oynayacaksınız ya da işte eski bayramları anlatan yaşlılar gibi bizim zamanımızda sektör böylemiydi mirim diye diye hayıflanacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 ya sev ya terket kafası yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Karea said: rmah ta para harcamadan da item alırsın itemlarını rmah ta satarsın, satabiliyorsan sonra balance ı cash e çevirmez ( hayvan gibi komisyon vermez ) gene o balance la rmah tan alır item ını oynar progressini yaparsın ütopik geldi bana da ama teknik olarak doğru gibi şu direk yalan. ben item satıp rmahta 300 400$ yapıcam sonra onu tekrar rmahta item almaya mı harcıcam? kusura bakma o kadar zengin değilim satar itemlerimi emekli olurum psikolojik olarak 100m gold basmakla 100dolar basmak aynı şey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 ohyeah said: Item almadan oyunun dengesi bozuluyor demişsin de RMAH olmadan act 3 farmlayan insanlar var şu forumda. Kaldı ki ne dengesi? Oyun wow gibi değil ki. RMAH'dan item almadan raide alınmazsın gibi bir olay yok ki. abi pvp nolucak? herif 250$ saydığı fakat gold ile satılmadığı için benim alamadığım itemlerle güle oynaya beni kesince denge bozulmuş olmucak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 PVP de itemlevel olayı olucakmış merak etme. Ayrıca 100m gold basmakla 100$ basmak aynı şey kusura bakmada çok çok çok saçma bir argüman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Masquerade said: En oyuncu dostu denen Arena.Net'i de gördük işte. Adamlar Mall koydu. Yeni düzen bu, kitle bu. ya şuna değinmeden geçemeyeceğim. abi şimdi biz oyunu satın alırken, oyunun sunduğu içeriği alıyoruz. bu demek oluyor ki diablo için, diablo içindeki tüm item olasılıklarını, tüm harita olasılıklarını, yaratık olasılıklarını satın alıyoruz. bu noktadan sonra, satıp, aldığımız itemlar bizim. e ama komisyon durumu var? beleşten cebe para girme durumu var? fakat mall da böyle bi durum yok. yaptığın herşey mall a etki etmiyor, herşey arenanetin cebini doldurmuyor, fakat diablo da tam da bu şekilde. alışveriş yaptığın müddetçe blizzard kazanacak. ha, arenanet e de tepki verilir tabi ki. bu da konuşuldu, buna da tepki verildi. fakat diablo 3 ün sistemle aynı noktada değiller. üstüne de, gerçekten tutarsa blizz in sistem, diğer oyun ve şirketlere de yansıyacağı kesin. oyun sektörü hakkında endişelenmekte haklılar. arenanet in olayı zaten yıllardır var olan, ko da, sro da da var olan bişi. yeni ve tam sömürücü bir sistem değil. hala görmezden gelebileceğiniz nokta bu. rmah değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Dei said: ya sev ya terket kafası yani. Nasıl anlarsanız. Firmalar 90'lardaki amatör ruhlarıyla oyun yapmıyorlar artık. Eğlence sektöründe en önemli kalemlerden biri oldu oyunlar. Haliyle firmalar da daha `profesyonel` çalışıyor. Diablo'nun getirdiği RMAH sektörde süregelen micro ödemelerin içinde masum bile kalıyor. Full sürüm oyun içine DLC dosyaları koyup, aktif etmek için para isteyen firmaları da biliyoruz. Vaziyet bu. Sektör zaten daha çok nasıl para alırıma gireli yıllar oldu, o yolun dönüşü de yok. RMAH sektörü bozacak bahanesi de içi boş bir önerme o yüzden. Tepki koyacaksaniz oyunu almazsiniz, oynamazsiniz. Zaten bu kadar tepki gosterip oyunu aliyorsaniz kendi kendinizi curutmus olursunuz heh. Dei said: Masquerade said: En oyuncu dostu denen Arena.Net'i de gördük işte. Adamlar Mall koydu. Yeni düzen bu, kitle bu. bu noktadan sonra, satıp, aldığımız itemlar bizim. e ama komisyon durumu var? beleşten cebe para girme durumu var? EULA'yı okumadım ama WoW için söylüyorum, karakterleriniz sizin değil Blizzard'a ait, biz account'un kiracısı konumundayız. Karakterler de, itemler de sizin değil yani. O yüzden de account trading yasak. Diablo'da da aynısı geçerlidir, okumadım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Osie16 said: PVP de itemlevel olayı olucakmış merak etme. Ayrıca 100m gold basmakla 100$ basmak aynı şey kusura bakmada çok çok çok saçma bir argüman psikolojik olarak dedim, sana 100$ vermek sorun olmayabilir fakat benim için sorun. goldumu/itemimi satıp 100$ yapıp gerçek dünyada geçerli bir meblaya dönüştürdükten sonra onu tekrar bir item için harcayamam ahtan 10m golda item alırken ulan ben bunu almıyım bu goldu satar 300 lira kazanırım diye kaç kişi düşünüyor?şayet ben 'oyun bu sanal bu eğlenmek için oynuyorum' diye düşünup kaygı yapmıyorum. öyle düşünseydim ilk günden beri gold farm yapıp satışa sunardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Masquerade said: EULA'yı okumadım ama WoW için söylüyorum, karakterleriniz sizin değil Blizzard'a ait, biz account'un kiracısı konumundayız. Karakterler de, itemler de sizin değil yani. O yüzden de account trading yasak. Diablo'da da aynısı geçerlidir, okumadım ama. hah işte drm nin zararı da burada. diablo 2yi hatırlarsanız, single ı da hatırlarsanız, ya da lanı hatırlarsanız, o karakterler bizimdi. gayet büyük bir özgürlük ve eğlenceyle tradeimizi de yapıyorduk. ben olması gerekeni yazdım, bizim derken. fakat öyle değil işte drm yüzünden. çünkü drm, yok hileyi koruyayım, şunu koruyayım değil, oyuncu haklarını adam gibi koruyayım da değil, bildiğin blizz in benim oyunum, benim kurallarım, kendi kazancımı ve kendi haklarımı koruyayım gibi duruyor. araştırmadım, buradan sorayım; rmah kullanmadan, ah kullanmadan, item alışverişi yapmak yasak mı? örneğin, gayet de bu duruma tepkili adamlar toplanıp, bunun üzerine kurulmuş bir site altında, alışverişlerini güzelce yapabilecekleri bir ortam yaratılabilir. hem de blizzard komisyon bedelini, indirim olarak sunarak. peki bunu yapsan ne olur? blizzard ın ekmeğinin önüne taş koyarsın. bu yapılamayacak birşey değil. fakat o kullanıcı sözleşmesinin bir yerinde, yine bu tür taş koydurmayacak maddenin olması drmnin yine büyük bir zararı olarak gözükür bize karşı. -bilmeden teorik olarak konuşuyorum- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Dediğin alışveriş metodu yapılabilir ama kim tercih eder orayı kullanmayı? 100% güvenli RMAH varken o tip sitelerde scam riskini göze alır mı? Tepki gösteren adam reel paraya item var diye bagirmiyor mu? Niye boyle bir olusum uzerinden alisveris yapsin gfd? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 item satmak normal bi olay abi. yıllardır var. vanilla wowda da var, guildler raidlere sokuyorlardı. ko da da var. diablo 2de de vardı. uoda da vardı. satın alıp, satmak isteyen kişi bol. işte zaten tepki de buna, bunun üzerinden, komisyonculukla para kazanmasına blizzardın. tepki veren adam da satmak ister. fakat çark kurnazlığı ile zaten para kazansa dahi, bir kısmını başkasına vermek istemez. örneğin ben dairemi emlakçı üzerinden pazarlamak istemem gibi bi durum bu. e doğal olarak da, bura üzerinden adam gibi adam alışverişini yapmak isteyip, blizzard a 1 kuruş dahi vermek istemeyen, burayı tercih edebilir. başa mı döndük ne? böyle bi site kuralım/kuracam demiyorum. sadece böyle bi oluşum yapılsa, ah ve rmah kullanılmasa, blizzard ın tepkisi nasıl olur diye sordum bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Flassh said: ohyeah said: Item almadan oyunun dengesi bozuluyor demişsin de RMAH olmadan act 3 farmlayan insanlar var şu forumda. Kaldı ki ne dengesi? Oyun wow gibi değil ki. RMAH'dan item almadan raide alınmazsın gibi bir olay yok ki. abi pvp nolucak? herif 250$ saydığı fakat gold ile satılmadığı için benim alamadığım itemlerle güle oynaya beni kesince denge bozulmuş olmucak mı? Adamlar pvp de denge diye bişey yok d3 te demediler mi? Bu oyun pvp üzerine değil demediler mi peki? Sen hala bu oyunu pvp için oynuyorsan yanlış yapıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 geldi geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Rmah ile pvp nin alakası ne onu anlamadım turnuvalarmı düzenliceklerde bu kadar hırs yapıyorsunuz orda da pillar kasarsınız ahaha burda çoğu kişi ego patlaması yaşamış. Yapacak birşey yok parası olan adam senden her zaman daha iyi olucak takmayın kafanıza sonuçta bu bir yarış değil kimse 500k dps ile gezen barbarıda umursamıyor 1 snde butcheri kesenide neden bu kadar üzülüyor ve hırs yapıyorsunuz. Boşverin yeni yama ile grup oyunu daha da zevkli olucak şuan biraz kazık ve drop ratelerde az çok düzeltiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 goldları itemleri çinlilerden alıp hacklenme banlanma riskine gireceğinize adamlar sistem getirmiş aracılık yapmış onlara çemkiriyorsunuz. abi o zaman d2 hala duruyo gidin oynayın. kimse zorla her oyunu oynatmıyo ki size. begenmediğiniz oyunları nasıl sevmiyorsan oynamayabilirsin yani bu kadar basit. eve online da falan yıllardır var bu işler kimse ağlamıyo ki. sen solo oyna oyununu farmla itemini zevkini al. kimse sana rmah kullan demiyo. itemin kötü diye alınmama durumu da yok partilere falan. blizzard ne yaparsa kötü ama oynamaya gelince blizzardın oyunlarından cıkmıyoruz mübarek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 bak sevgili kardeşim çinliden item alirken,blizzard sen çinliden item alasın diye bir oyun dizayn etmemişti. şimdi blizzard kimden alirsan al ben komisyonuma bakarım. dediği için oyunun dizaynı o yönde. yani çinlilerden korumuyor seni.hatta koruyamaz da zaten hacklenirsen hacklenirsin,o ayrı hikaye. ve sevgili dostum madem solo farm yapip keyiften öleceğim,neden internet zorunlu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Farm yapmaktan keyif almıyorsan adı Diablo olan bir oyunu oynaman yanlış baştan. Infernoyu tak tak geçmek gibi bir hayalin vardıysa RMAH'ı zorunlu sanman doğal. Blizzard oyun çıkmadan infernonun haftalarca bitmeyeceğini düşünddüklerini söylemişlerdi. Adamlar infernoyu haftalarca farm yapmadan geçeme diye koydular zaten. İnsanlar zorluk istiyordu, Diablo tarzı bir oyunda zorluk da ancak böyle sağlanır. Deal with it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 oyunun dengesizliğine, zor istiyorsunuz zor yaptılar demeyin abi. ne kadar çok reskill olursan o kadar zor demek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Act'ler arasında geçişi dengeleyecekler işte bir hafta sonra. Tam da RMAH Amerika'da yeni çıkmışken, Avrupa'da daha çıkmamışken. RMAH için zor yapmış olsalar tam tersine RMAH çıkmadan zorlaştırmaları gerekmez miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShojikaTheKidCutter Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 konuyla alakasız ama; kotick benden önce ölürse (ki düşük bir ihtimal çünkü yakında annemi babamı babanemi komsularımı katledip muhtemelen kendimide keseceğim) taksim meydanında tamda o release dalgasının olduğu yerde hunharca sevinç çığlıkları atıp manyaklar gibi zıplayacağım.yazın bunu kenara. 7 yıl wow oynadık.gerizekalıydık cunku.lise gitti.kazara üniye girdik o ara nası olduysa.oda güme gitti.exp dediler aldık.o dediler aldık bu dediler aldık.evet çünkü bağımlıyız yani kabul ediyorum.kaç sevgilimden ayrıldım,kaç sınav kaçırdım hatırlamıyorum.dediler diablo3.ok dedik zamanında diablo 2 oynayamadık pek bunu oynarız wowda baydı zaten.tabi bu arada nie "gercek hayatta bisiler yap oyun oynuosun hala" demedik kendi kendimize oda ayrı mesele.annual pass dediler aldık.üstüne diablo2 aldık biraz antreman olur nedir ne deildir diye.oyun geldi 3 kere yükledik.gerzek mühendisleri yüzünden.37ler 300067 bilmemneler neyse dedik daha yeni.monk kastık.act 1 inferno dedik bitti.act 2 dedik olmadı.dedik madem olay kite wd kasalım.kastık.act 1 act 2 act 3 act 4 derken diablo kestik.aboo item yok.nerden dusuo.sitelere girdik chest farm dediler.resume game get mf blabla.%400 mf yaptık item yok.300 dps 500 dps.1 ayda topu topu 3 tane işe yarar item dustu onlarda 3m 5m tmm eywallah.upgrade etcez gearı.10m 20m.dedik farma dewam.pony level dedik girdik çiçekler tek attı yılmadık.250 saat played time.100k para.15k hp.46k dps.diablo down. BE AJSDUHSADUMONAKODUKLARIM NEDEN 300 DPS İTEM DÜŞÜYOR ACT 4TEN BANA BUNU BİRİ AÇIKLASIN. 10 saat farmın üzerine biraz sinirlendim anlaşılmamış olabilir.uyumayınca böle bi mallık oluyo ya oda var.eğer çok ilginç bi mesaj olduysa bi mod görünce siliversin.iyi sabahlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 yüzlerini yıkayıp uyuma vakti gelmiş. akşam dinç kafayla farma devam sdflkjslk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShojikaTheKidCutter Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 server beklioruz ne uykusu.yok öle bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kinslayer Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 ilk satış benden geliyor sanırım 20 eura bir bowu sattim. 16 eur paypala gönderilecek. temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 bu ne ya , oyunu online olarak alanlar neden 3 gün daha beklemek zorunda ?!!!! ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar