Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Golden Retreiver

Stream

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Golden retreiver almayı düşünüyorum ama üniversite dolayısı ile genelde sabah 8 den akşam 4 e kadar evde olamıyorum. Yavru bir golden alıp kendim eğitmek istiyorum. Belirttiğim bu saatler arasında köpek evde yanlız kalacağı için (tek başıma oturuyorum) sağlığında veya eğitiminde bir sorun yaşarmıyım ? İlk aylarında oldukça zor olur tahminimce ama o dönemi sizce kolay atlatabilir miyiz ?

Bu konuda bana fikirlerinizi iletebilirseniz sevinirim.[signature][hline]
Albert Einstein, bilinmeyen bir tarihte demiş ki:
Technological progress is like an axe in the hands of a pathological criminal.

a.k.a Dodo
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
ilk aylar çok zor olur. ayrıca 1 ay süresince, yavru iken hayvanı çok yanlız bırakacaksın. eğitmekte zorlanırsın, hayvanda yanlız kalmaktan hırçınlaşabilir..[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 15)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Kuşu öldüğü için üzgündür*

Sosyal ağlarda paylaş

Birinci dönem sonunda 1 aylık bir ara olacak okulda. Peki bu 1 aylık tatilde köpek alırsam vede tatilde elimden geldiğince özen gösterirsem 2. dönem başlağında gündüzleri evde olamamamdan dolayı köpek zorluk çeker mi ?[signature][hline]

a.k.a Dodo
Sosyal ağlarda paylaş

Yokluğuna alıştırabilirsen sorun olmaz demişsinde benim korktuğum şey ilk aylarında sürekli evde yanlız bırakırsam bana karşı daha soğuk davranma ihtimali olabilir mi ? Yani büyük ihtimalle sürekli yanında olursam bana karşı daha bir sıcak davranır diye düşünüyorum. Bana tripler atmasın sonra bu beni hergün bırakıp gidiyor diye :([signature][hline]

a.k.a Dodo
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere yanlis zamanlama!
unive baslamadan 1-2 ay once alicaksin, 3-4 aylik bir golden retriever. kaka, cis vesaire egitimi vereceksin ve bol bol evde yanliz birakma alistirmalari yapacaksin bu sure zarfinda. Bu 1-2 aylik sure icinde neyi yapip neyi ypmamasi gerektigini ogrenmesi icin disiplinli bir sekilde egitim uygulamak zorundasin, unutmaki bazi davranislari kucukken cok tatli cok sirin olabiliyor ama buyuyunce ayni sekilde olmuyor bu davranislar!Bu nedenle otoriteyi elden birakmaman gerekli. Artik 1-2 ay icinde anlasmaya basladiysaniz evde saatlerce yanliz kalmasinda birsey olmaz. Ama iyi bir egitim veremediysen bu cok tehlikeli olabilir..Bunun en acik ornegi evin altini ustune getirmesi, oraya buraya kaka cis yapmasi ve en kotusu kendine zarar verici seyler yapmasi.(ilac,deterjan,sabun yemesi, kablo isirarak elektrik carpilmasi!Bunlar hep olumle sonuclanan seylerdir)
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an hala anne altında olan 26 günlük Baggy'i almam için 19 günüm kaldı. İstanbul bahçelievlerde bir veteriner hekimin kendi secereli safkan golden retriever (hem erkek hem dişi secereli) dan dünyaya gelen 9 erkek arasından birini seçtim.

Yukarda sorduğum soruyla ilgili de iki veteriner hekimle konuştum. İkiside eve geldiğince dışkı temizlemekten bıkmayacaksan köpeğin evde yanlız kalmasında bir sorun olmaz dediler. Ama eve geldikten sonra kesin dışarı çıkartıp dolaştırman vede eğitim için süre ayırman lazım dediler.

Umarım bir sorunla karşılaşmam ve 19 gün sonra Baggy imi eve getirip bundan sonra beraber geçireceğimiz uzun yıllara merhaba diyebiliriz.

PS. Baggy i aldığım yerdeki 9 safkan goldendan 6 tanesi şimdiden satılmış durumda. Yani 45 günlük (şu an 26 günlükler) olduğu zaman sahiplerine verilecek. 500$ dan satıyorlar. Veteriner Hekimin elinde hala 3 adet var sanırım sahibi olmayan. İlgilenen varsa bana ÖM atarsa görüşmeniz üzere telefon numaralarını verebilirim.[signature][hline]

a.k.a Dodo
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
said:
UnKnownTR, 10 Ekim 2004 22:03 tarihinde demiş ki:
ha bak bu arada sunu da soyleyeyim.. golden retrieverlarin kaka yemek gibi bir kotu yani vardir.. bu konuda ozel ilgilenmek ve egitim vermek gerekir haberin olsun..

ıyk :(
tüm köpeklerde olur bu kendi dışkısını yemek, eğer hayvan aç kalırsa..[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 25)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Sosyal ağlarda paylaş

evet ilk 1-2 ay hayvan çok zorlanır yukarıda da belirtildiği gibi hırçınlaşır o yüzden iyi düşün bence[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Sosyal ağlarda paylaş

golden retriever tam aksina insanlarla cok dost hayvanlar..
golden retrieverlerin %90'i yataginda yada kulubesinde yatmaz(eger sahibinin yanina gelebiliyorsa) sahibinin dibinde uyur yada orda oturu. uysal uysal..
tabi ayakkavi ve benzeri seyleri parcalamamasi gerektigini ogretmen gerekir yoksa oyun diye boyle seyler yapabilir.. otoriter olunmasi gerekli kopek egitiminde..
Sosyal ağlarda paylaş

3 yaşına nisanda basıcak, 2 aylıkken aldığım bir golden retriever var, Ayk, bilen bilir.
ayrıca bizim mahallede 3-4 tane daha golden retriever var. hepsinin birçok değişik kişiliği var tabii ki. Biri çok uysal, ama eğitime gidemiyor, biri çok sinirli ama çok ürkek vs..
Ancak, genel özellikleri birbirine çok benziyor.

-Çok dolaşmak ve çok gezi istiyor. enerjik köpekler.
-çok dost canlısı
-emrinize her zaman itaat etmiyebiliyor, siz ipleri gevşettikçe, iyice sulu bir köpek olabiliyor.
-etraflarıyla çok ilgililer ve kokulara duyarlılar.

Ayk'da gördüğüm şu. yatak odanızın kapısından girmesini istemezseniz, (girdiğinde kızarsanız, engellerseniz vs) sözünüzü dinliyip tüm gece boyunca o odanın kapısından içeri girmiyor (annemlerin yatak odası)
ya da tüm gece boyunca sizin yatağınızın alt kısmına kıvrılıp sabaha kadar yan tarafınızda uyuyor.

Tabii, örneğin yatağa ayaklarını koymayı istediğinde izin verirseniz, bir süre sonra yatağa çıkmak istiyor, yatağa çıkmasına izin verirseniz, yerde yatmak yerine tüm gece sizin yatağın üstünde ve yanınızda yatmak istiyor.
Tabii yanınızda yatması ne kadar güzel olsa da, yatağın üstünde değil de yerde yatmasını tercih ediyordum ben :)
bu yüzden belli şeyleri yapmasını engellemelisiniz,

kendi disiplininizi kendiniz yaratıyorsunuz bir nevi.
Dediğim gibi annemlerin yatak odasına girmiyor (kapı açık olsa da)
tüm gece de benim yanımda, yerde yatıyor..
vs..

Ayrıca:

said:
Stream, 30 Eylül 2004 20:02 tarihinde demiş ki:
Yokluğuna alıştırabilirsen sorun olmaz demişsinde benim korktuğum şey ilk aylarında sürekli evde yanlız bırakırsam bana karşı daha soğuk davranma ihtimali olabilir mi ? Yani büyük ihtimalle sürekli yanında olursam bana karşı daha bir sıcak davranır diye düşünüyorum. Bana tripler atmasın sonra bu beni hergün bırakıp gidiyor diye :(

bu konuda üzülmene gerek yok.
istersen hep yanında dur, istersen sabah git akşam gel,

yine her gün sen eve geldiğin zaman, çok sevindirik oluyor üstüne atlıyor.

said:
UnKnownTR, 30 Eylül 2004 20:35 tarihinde demiş ki:
bi kere yanlis zamanlama!
unive baslamadan 1-2 ay once alicaksin, 3-4 aylik bir golden retriever. kaka, cis vesaire egitimi vereceksin

lise 3'te tam öss sınavından sonra 2 aylık bir golden retriever almıştım.
üniye başlamadan o 3 ayda çiş kaka sorununu gasteler vs ile çözüp, bir de pati verme eğitimi bile yapmıştık :)
doğru olanı zaten 2 aylıktan sonra almak, 1 aylık alıyor bazıları, anneden erken kesiyor, yanlış birşey.

said:
UnKnownTR, 30 Eylül 2004 20:35 tarihinde demiş ki:
iyi bir egitim veremediysen bu cok tehlikeli olabilir..Bunun en acik ornegi evin altini ustune getirmesi, oraya buraya kaka cis yapmasi ve en kotusu kendine zarar verici seyler yapmasi.(ilac,deterjan,sabun yemesi, kablo isirarak elektrik carpilmasi!Bunlar hep olumle sonuclanan seylerdir)

çok ciddi ve aşırı disiplinli bir eğitime gerek yok.

ilk aylarda gazete kağıdına çiş yaptırman gerekiyor. zaten köpeğin bir veterineri olması şart.
veterinerle konuşup bu ilk gazteye çiş yapma konusunda size yardım edebilir. Yaptığı bir yerin kokusunun tam üstüne tekrar yapıyor köpek çişini. Bu yüzden, çişini yaptığı gazte kağıdını atmayıp tekrar kullanırsanız bu olayı kolaylaştırır.

daha sonraki aşamada dışarıya çıkıp çiş ve kaka yaptırmaya alıştırmanız gerek. Zaten kendiliğinden alışacaktır sabah ve akşam çiş yapmaya, bu süreç sırasında evde eski bölgesine çiş/kaka yaptığında kızarsanız bu süreci hızlandırabilirsiniz.

yani çok kastırıcı bir olay değil, ancak bir süre uğraştıracaktır, sonra düzene girecektir kendiliğinden.

kablo vs konusunda ise, elbette ki kablo kemirdiğini görünce izin vermemeniz gerekir. Oyuncak alın o oyuncaklarını kemirsin.

said:
Patik, 30 Eylül 2004 21:35 tarihinde demiş ki:
kopek evde yalnız bırakılmaz bea.

çok güzel kalıyor.

said:
Stream, 02 Ekim 2004 00:04 tarihinde demiş ki:
iki veteriner hekimle konuştum. İkiside eve geldiğince dışkı temizlemekten bıkmayacaksan köpeğin evde yanlız kalmasında bir sorun olmaz dediler. Ama eve geldikten sonra kesin dışarı çıkartıp dolaştırman vede eğitim için süre ayırman lazım dediler.

1) ilk aylar konusunda konuştuysanız:

- terasta bir çit ile çevirdiğimiz alanda kalmıştı. (terasın bir bölümü kapalıydı) gazete kağıdına çişini yaptırıyorduk, kakasını atıp, o gazte kağıdını tekrar koyuyorduk. Teras yoksa bile, mermer, kalebodur veya benzeri yüzey olan evinizin herhangi bir yerini kullanabilirsiniz bu çit konusunda. Haliden silmek zor da kalebodur vs yüzeyler daha kolay temizleniyor.

- ilk aylarda kesinlikle dışarı çıkartıp dolaştırmaman gerekli, hastalık kapabilir.

2) genel olarak köpeklerden bahsetmişlerse o zaman:

- evde bıraktığında kaka çiş yapmaz. Bizimki evde kalıyor her gün, hiç biryere kaka çiş yapmadı. Düzenli olarak dışarı çıkartırsan zaten dışarı çıkmak ister kakasını yapmak için. Çıkartmadığın zaman bile tutmasını öğrenip ertesi güne k
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UnKnownTR, 11 Ekim 2004 20:20 tarihinde demiş ki:
ac olmadigi halde, kotu davranilmadigi halde, yaptigi seyin yanlis oldugunu bildigi halde genelde golden retrieverler buldugu bircok kakayi yerler.(sadece kendi kakasi degil, ki genelde kendi kakalarini yemezler!)

ıyy irenç[signature][hline]Sen ne için hazırsan oda senin için hazırdır....
Me
Sosyal ağlarda paylaş

Bonecrusher çok sağol uğraşıpta uzun uzun açıklamalarda bulunduğun için.

Son aşıları bitmeden (4.5-5 aylık olana kadar) dışarı çıkartılmayacağını biliyorum zaten genel olarak büyüdüğünde olması gerekeni yazmıştım orda.

Ayrıca evimin yarısı parke ve yarısı mermer olduğu için dert etmiyorum çiş ve kaka olayini istediği yere yapsın :)

Bu cuma alıcam buggy i annesinin yanından veteriner hekimin kendi köpeğinin yavrulari olduğundan içim çok rahat kendi kliniğinde tutuyor bütün yavruları. Cuma günü 45 günlük olmuş oluyor.[signature][hline]

a.k.a Dodo
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stream, 18 Ekim 2004 15:47 tarihinde demiş ki:
Ayrıca evimin yarısı parke ve yarısı mermer olduğu için dert etmiyorum çiş ve kaka olayini istediği yere yapsın

mermerli bir kısımda çit ile bir bölge yaparsın
o kısım onun geçici yuvası olur.
rahat edersin

ancak mutlaka terbiye vermen gerek.
çitlere çevrili alanda bir kısım yere gazte ser.
kakasını oraya yapmaya alışsın

sonra zaten çitlere sığmıycak
ayrıca dışarda tuvaletini yaptırman gerekecek.
o zaman çitleri kaldırırsınız, evin içinde dolaşır.

ama ilk bebekliği atlatıncaya kadar o çit olayı çok işe yaradı bizde... tavsiye ederim[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stream, 30 Eylül 2004 18:52 tarihinde demiş ki:
Merhaba arkadaşlar,

Golden retreiver almayı düşünüyorum ama üniversite dolayısı ile genelde sabah 8 den akşam 4 e kadar evde olamıyorum. Yavru bir golden alıp kendim eğitmek istiyorum. Belirttiğim bu saatler arasında köpek evde yanlız kalacağı için (tek başıma oturuyorum) sağlığında veya eğitiminde bir sorun yaşarmıyım ? İlk aylarında oldukça zor olur tahminimce ama o dönemi sizce kolay atlatabilir miyiz ?

Bu konuda bana fikirlerinizi iletebilirseniz sevinirim.

köpek yalnız kalacaksa asla alma,hem sana hem köpeğe eziyet olur,gider geri verirsin paranada yazık olur..[signature][hline]sert kal,taviz verme!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...