Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi arabalarin 2. eli saglam olur?

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

Letsgetthesunshine said:

cambazct said:

yok sasirmadim bilmiyorum hitlerne ne alakasi var mevzunun anlat ogrenelim ne derece sasirdigimizi

Şöyle ki;

said:
İngiltere'de farklı marka kullanma sebebi, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordusuna üretim yapması yüzünden oluşan olumsuz imajından kurtulmaktır.

Kaynak wiki, sözlükte de böyle bir yazı vardı diye hatırlıyorum.

Duzelteyim;

vauxhall 150 seneyi asan bir suredir ingilterede uretim yapan sembolik bir firma. Marka otomobil uretmeye basladikdan goreceli kisa bir sure sonra 1925 yilinda GM tarafindan satin aliniyor.

Seneler boyu GM uretim bandinda iyilestirmeler yapip uretimi arttirirken 80 lerin basinda GM harcamalari kismak uzere opel araclarini yeniden markalayarak satisa sunuyor britanyada.

Opel in oylece markete girememesinin sebebi vauxhall isminin gayet koklu olmasi ve yeni bir ismin fazla riski olmasidir. Cokca uzun bir sure astra,corsa,vectra gibi isimler dahi kullanilmayip vauxhall un kendi isimleri kullanilmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Yeni konu açmıyım :

Otomotiv sektöründe çalışmama rağmen arabalarla sektöre girene kadar içli dışlı olmamıştım hiç. Şimdi ikinci el sağlam bir araba arıyorum. Önemli olan şey güvenlik çünkü biraz dikkatsiz birisiyim ve acemiyim.

Günde nerden baksan 120 km gitmem gerekiyor. Çalıştığım yer allahın dağında olduğu için ve henüz taşınmayı planlamadığımdan(bknz : Weissach). Güvenlik ağırlıklı ekonomik olabilecek bir araç arıyorum.

Yer : Almanya
Bütçe vermiyorum, gerekirse sıfır arabada alabilirim ama acemi olduğum için arabayı haşat etmekten korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kendisi dıştan B7 kasa olup, iç dizayn açısından B6 kasa ile aynıdır. Sanırım direksiyon farkları var sadece. Bir de biraz daha zengin donanımsal oyuncaklar falan var. B6 kasada o oyuncaklara pek önem vermemişlerdi de :P

Benim için B6 kasa daha güzel.

Bir de euroncap testlerine bakmanı öneririm. Sonuçta her yeni kasa ile rijitlik ve güvenlik biraz daha artıyor olsa gerek.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gönül ister ki B8 olsun ama onlar tuzlu biraz.

Aslında A6 bakıyordum , o bütçeye 2004 model falan alınabiliyor , B6 kasa olanlar

Dedim ki bir kasa yeni olsun , 3-4 yaş daha genç olsun , A4 alayım . Doğru mu düşünmüşüm sence ?

Bir de 100-120k KM yapmış oluyor araçlar , gerçi çoğunlukla sahipleri nasıl kullandı ve baktırdı ona bağlıdır.

A4'ün hangi motor tipini tavsiye edersiniz , hep 100bg araçlar kullandım , biraz daha performanslı olsun istiyorum madem Audi kullanacağız . En azından 140 bg falan ?

Bakım masrafları ağlatır mı ?

İkinci elde yetkili servis dışında ustu bulmak lazım bi de güvenilir de , nerden bulcaz :D ?

Edit : Ne dersiniz şu tarz bir araca ?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

O kasa B7.

Açıkçası Audi'de hangi motoru önereceğimi şaşırdım. Ortalıkta 1.8T 120HP motorlar var :P

1.8T motorun 120HP'lik versiyonu dışındaki 160HP'lik olanı mantıklı olur. B6 kasa için konuşursak eğer 1.8T 193HP olan sport modeller var. CVT şanzımanlı modelleri senin tüketimde de fazla üzülmemeni sağlar ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1.8T sport 193HP multitronic şanzıman ile babam 11 litre harcıyordu ve güzergahı Göztepe-Dudullu-Göztepe idi. Sabah trafikte geliyor ve akşam da trafikte dönüyordu. Eğer yolun daha açık ise bu rakamı düşürmek elinde.

LPG taktırma, yazık etme :) Eğer tüketimi yüksek buluyorsan diesel araç bak. Masraflarıyla iyi bir LPG sana 2bin TL'e mal olacaktır zaten.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

193 HP , trafikte gidip geliş ile 11 LT yakıyorsa , ben tamamım o rakamlara , karşılayabilirim rakamları :)

Zaten en sık kullanacağım ,
İkitelli - Havalimanı
Havalimanı - Bakırköy /B.evler
İkitelli-Fatih

Maksimum 10-20 şer km lik destinasyonlar yani hep :)

Babandakinin B6 kasa olduğunu varsayıyorum ?

B7 de değişen birşey var mı , motor gücü ve sarfiyatında acaba ?

Bir de 1.8T ler 160 hp diye aklımda kalmış hep ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...