Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

powerline?!?

gleoddyn

Öne çıkan mesajlar

Powerline zımbırtısını kullanan var mı, ya da hakkında bilgisi olan? Online oyun oynarken falan performans açısından tatmin eder mi? Bir de bizim bina baya eski, keza elektrik tesisatı da. Bir de 3'lü prize taksam(bilgisayar,monitör ve bu zımbırtı olacak) performans açısından problem yaşar mıyım?

Almayı düşündüğüm ürün bu, nasıldır ya da sizin önerebileceğiniz başka bir şey var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim KHaRoN, yazında av2 standardından bahsetmişsin ama mevcut Türkiye'de bulunan ürünlerde yok sanırım. Bir de bizim bina 50 senelik bina, 15 sene boyunca hiç elektrik tesisatında değişiklik yapılmadığını biliyorum, geri kalanı hakkında yorum yapamayacağım. Açıkçası sadece internete girmek için kullanacağım, dosya transferi falan olmayacak. En büyük beklentim packet loss veya yüksek ping olmaması başka bir beklentim de yok zaten.

Evde access point ile mesh yaptım, hiç memnun değilim sürekli packet loss yaşıyorum, kablo çekmek için de çok uğraş gerekiyor. Alternatif çözümler arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

av2 , homeplug lar icin 200mbps destekleyen standart. Evin ile alakasi yok. Baktigin linksys kit de ple400 ve pls400 den olusan broadcom chipsetli av2 homepluglari.

Ev cozumleri icin konusuyorken 3 tipden bahsedebiliriz.
1. konvansiyonel kablolama (cat5,cat6)
2. wi-fi
3. homeplug

bu uc senaryoda da devre elemanlarinda ciddi bi sikinti yoksa denildigi gibi packet loss , latency problemi yasanmaz.

Homeplug in tercih edildigi alan da kablolama yapilamayacak veya verimli kablolanamayacak yerlerde , guvenlik endisesi veya cevredeki 2.4ghz ve 5ghz bandinda calisan cihaz gurultusu yuzunden performans sorunu olan yerlerdir.

Eger boyle bi durum yoksa ve butce ayirabiliorsan wifi networking derim.
Yok 150 liranin ustunu vermek istemiyorum diyorsan homeplug basarili secenek. Linkledigim yazi yazildigi tarihte yuksek performansli av2 homeplug bulmak cok zordu, ustune orta halli bir 5ghz router fiyatinin 2-3 katini goruyorlardi.(350-400tl)

Ama dairedeki kablolama ve sigorta konusunda yorum ypamam imkansiz. Deneyip gormek lazim. Iade etme sansin olabilir belki. Eger calisirsa basarili bir cozum olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...