Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Renault Megane

GreenPeace77

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, daha 3 ay önce 0 megane hb dynamique aldım. Daha alım sırasında bende fluence düşündüm fakat renault'da çalışan arkadaş bana hb'yi tavsiye etti çünkü fluence megane şasisinin üstüne kondurulmuş bir araç ve yol tutuşta hb daha güvenilir dedi. Daha öncedende fluence için iyi şeyler söylenmiyordu etrafımdan.

Fakat, daha araba yeni 3000'i geçti ki renault yine renault'luğunu yaptı sağından solundan sesler gelmeye başladı. Mesela eğer radyo açık değilse dururken frene bastığımda sağ ön disk'in sesini duyuyorum. tümseklerden geçerken sağ arka amortisor gıcırdamaya başladı. Direksiyonu hızlı tam çevirdiğinizde servo size kendi halk müziğini çalıyor. Sürücü tarafındaki cam açma düğmesi hızlı basınca bazen sapıtıyo. EDC şanzıman(söylemeyi unuttum araç otomatik) 1'den 2'ye geçtiğinde sarsılma yapıyor.

Aslına bakarsanız hani çok ufak şeyler fakat miğde bulandırıyor. Ben aracı 52k TL'ye satın aldım ve bu fiyatta böyle şeylerin olması can sıkıyor(daha önce bu sınıfta hiç araç kullanmadım).

Bunlar sonuçta arabanın mekaniği veya güvensizliğinden kaynaklanmıyor, kafama takmam diyorsan onun dışında gerçekten rahat bir araba uzun yol'a güvenle çıkabilirsin. Uzun sürede ne mekanik nede elektronik arıza çıkarıcağını düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

2010 megane hb kullanan bir tanıdık'dan tavsiyeler aldım evet 1 sene olmadan oda arabadan sesler gelmeye başlıyor dedi sanırım malzeme kalitesi ile ilgili, oda opel vectra dan megane geçiş yapmış benzer sebeplerden dolayı, ucuz etin yahnisi burda araç tan ses gelmesi olucak gibi katlanıcam artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Mazda iyi araba, ozellikle ticarileri falan iyi guzel de, dunyada oyle inanilmaz bi siralamada degil.

birde her aracin bakima ihtiyaci var, yok diye bisey yok.

Arizalanma orani dusuk diyorsak onun icin de mazdanin domine ettigi marketlerideki satislarina ve kullanim sartlarina bakmak lzm.

renault, ford, hyundai gibi neredeyse cogu ulkede filo araci olarak kullanilarak zorlanan araclarin raporlarda dusuk siralarda cikmasina sasirmiyorum mesela.

Dolayisiyla o raporlar ozellikle kronik bir problemi ve tekrarlayan sorunlari isaret etmedigi surece bence gecerli degiller.

Ve hayir, artik mazda o otomatik sanzimanlari kullanmiyor. En son ford ve getrag sanzimanlarini kullaniyorlardi. =]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...