Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

II.Dünya savaşı


HIV

Öne çıkan mesajlar

Savaşa girmeyişimiz büyük bir özveri sonucu gerçekleşmiş olduğu gerçek tabi. Eğer savaşa girmemişsek bu İsmet İnönü sayesinde olmuştur. Atatürk'ün konuyla herhangi bir alakası olmadı. Zaten olması da çok zor Atatürk hepimizin bildiği üzere 10 Kasım 1938'de ölmüştür. Bir önceki mesajımda söylediğim gibi 2.dünya savaşı 1939'da Almanların Polonya'yı işgali ile başlamıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence savaş miğfer devletleri(almanlar) tarafından kazanılabilirdi,japonlr pearlharbor'a saldırıken amerikan uçakgemilerni batırabilseydi,pearl harbor zaferinden japonlar daha hızlı hareket edip pasifik adalarını çok büyük hızda elegeçirseyedi,(hatta havaiyi bile,ki hızlı olsalar yapabilirlerdi,ki o zaman amerikalılar baya yamulurdu),zaten pasifik ele geçirilince japonlara amerika ana karasını bombalıyabilirlerdi,hitler kuvvetlerinidaha akıllıca kullanıp,rusya-afrikaya aynı anda saldırmasaydı,afrikada kesin zafere ulaşıp(rommell'e daha ii lojistik destek ile)rusyaya öyle saldırsaydı,daha başarılı olabilirdi(bunun için rusya saldırısı belki 1 yıl geçikicekti ama yinede daha başarılı labilirlerdi)

goring battleofbritainde hava kuvvetlerini daha iyi kullanıp,londraya abanmak yerine ülkenin sanayisini,hava alanlarını hedef alsa daha başarılı olabilirdi,almanlar radar'ı küçümsememeliydiler,yukardaki gibi bir savaş olsaydı savaş belki almanlar tarafından kazanılrı,yada daha kanlı ve uzun geçerdi

ah,birşey daha var,bunların heposinin dışınd norveçte 1943'de amerikan komandoları hitlerin nükleer silah ve hammadelerini geliştirdiği bir fabrikayı sabote etmişlerdi,eğer bu sabotaj olmasaydı belkide hitler 1943'de moskovayı ve londrayı atom bombsaı kullanarak yerle bir edebilirdi,kim bilir?[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sturm haklı,ben unutmuşum o bölümünü.
Rusya'ya saldırmasaydı Almanya tabii ki en büyük güçtü ama hitler'in tek amacı Rusya idi. 1925'de yazdığı Kavgam adlı eserinde bunu döne döne söylemiş zaten. Yani tüm yaptıkları Rusya'ya girebilmek içindi. Ve japonların midway savaşında uçak gemisindeki tüm uçakları gemide yakalanmasaydı,savaşın boyutu bambaşka olabilirdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Söylenenlere bi itirazım yok ama tüm yaptıkları Rusya çindi demek yanlış olur.

A.Hitlerin hayatındaki en büyük amaçlarından birisi "Barbaross" adını verdiği akıl almaz projesini gerçekleştirmekti.
Bu Proje Almanyadan Polonya ve Balkan devletleri aracılığı ile, doğudan ilk hedef Rusya ve ondan sonraki hedef Kafkas devletleri olmak üzere, ve Anadoludanda geçerek Orta Doğu petrollerine ve zenginliklerine ulaşmaktır.

Bu uğurdaki en büyük düşmanı doğal olarak Rusya olmuştur.Ve zamanla onu yıkmayı tek çare olarak görmüştür.

Tabiki yaşlandığını hissetmesi ve ölmeden bunu görmesini istemesi yüzünden acele etmiş ve o 3 general e kafa tutmuştur..

Şuda bir gerçek.Nazi ordusu Moskova ya girmiş kadar olmuştur.Moskova nın çok yakınına gelmiş ve ondan sonra zorluklarla karşılaşmıştır(3 general)...Moskova yı alsaydı Kafkaslara kadar ilerler Orta Doğuya girerdi..[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Relovine,dediklerinde haklısın fakat en büyük amacı biraz yoruma açık bence. Yani Hitler'in en büyük amacının 'Dünya'nın en büyük gücü olmak' diye özetleyebiliriz ama bu biraz kestirme bir yol oluyor. Hitler'in Rusya'ya beslediğin kin ve nefret,sadece emellerine ulaşmak için geçmesi gereken bir engele duyduğu nefretten öte bir duyguydu onun için. Hitler Rusya'dan ve onun ideolojisinden de nefret ediyordu. Barbarossa gizli adıyla başlatılan harekat sadece Rusya'nın fethini temsil ediyordu. Gizli olmasının nedeni ise Almanya'nın Polonya,Yugoslavya vs...nin topraklarına saldırırken Rusya ile saldırmazlık antlaşması imzalanmasıydı. Yani Hitler Rusya'ya saldırdığı zaman Rusya Almanlarla barış içinde yaşadığını düşünüyordu. Almanların en büyük hatası kışın ortasında yazlık kıyafetlerle kalakalmış olması. Rusların yıllarca o topraklarda yaşayıp soğuğa alışmış olmalarına,giydikleri kürklü paltolarına,icad etmiş oldukları antifrizli tanklarına rağmen Almanlar Moskova'ya sadece 22 km kala durdurulabilmiştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rusayda almanlarda biliyoduki aralarında savaş yaşanacaktı hitler rusya'ya saldırmak zorundaydı1944'den önce,ama salağım rusya'yı 2 ayda yokederim diyip kış şartlarına göre hazırlanmamıştı orduları,ayrıca 4.panzer birliği,moskovaya 25'kmde kalmışlardı,hata hem rusya hem afrikada savaşmaktı,ayrıca japonlar pearlharborda amerikan uçak gemilerinden birini bile batırmadı,batırsalardı herşey deişik olucaktı,japonlar o uçak gmilerini batırıp hızlı davransalar ne midway olurdu ne pasifik,nede filipinler savaşı,savaşın kaybedilmesinde japonların çok hatası war yani


ayrıca savaşta almanya dışında büün miğver devletler rezilliklerini sergiledi(italya,romanya,japonya)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Forumda sizler gibi tarih bilgisine sahip insanlarla konuşmak çok güzel. Anlaşılıyor ki hepimiz az çok aynı şeyleri biliyoruz. Forum sayesinde de bilmediğimiz şeyleri tamamlamış oluyoruz. Ancak benim esas merak ettiğim,savaşın günümüze yansıması. Yani sizler 2. Dünya savaşını nasıl görüyorsunuz? Ben bu savaşı Almanların dehası,diğer devletlerin çaresizliği olarak görüyorum. Hitlerin fazla zeki olduğunu,Almanların ve Rusların üstün ırklar olduğunu düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbir ırkın diğerinden üstün olduğunu sanmıyorum,2.dünya savaşı sayesinde amerika günümüdeki gücüne ulaştı,sanayisi patlama yaşadı,halkı kaynaştı(gazap üzümlerini izleyeniniz warmı orda anlatılır en iyi amerikanın 2.dünya savaşından önceki halini)bütün avrupaya inanılmaz borçlar verildi


ama 2.dünya savaşı bize almanların nekadar örnek alınası olduklarını gösterir,nüfuslarının yarısından fazlasını kaybetmiş,yıkılmamış şehirleri kalmamış,berlinde barış anlaşmasınıs imzalamak için sağlam bina bulmak bile neredeyse imkansızdı,3.katı yıkılmış bir okulda imzalanmıştır almanların teslimiyet anlaşması


japonlarında uğradıkları inanılmaz yıkımdan nasıl kalkınıp bir dünya gücü olmalırı büyük bir derstir,bu arada savaşı kendi kahramanlıklarına maleden amerikalılar,ingilizler,savaşta yanlarında sovyetrusya olmasıadı neyaparlardı bilmiyorum,2.dünya savaşı rusların fedakarlıkları ile kazanılmıştır

EN ÖNEMLİSİ 2.dünya savaşı,günümüzdeki savaş çığırtkanlarına bir ders olamlıdır,uygarlık tarihinin en büyük savaşlarından birinde bile taraf olmamayı başarmış bir türkiyeyi salak bir adamın yönettiği petrol aşığı orduların yanında savaşa sokmayı savunan aptallara ders olamlı 2.dünya savaşındaki türk politikası[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HIV, 01 August 2003 13:30 tarihinde demiş ki:
Savaşa girmeyişimiz büyük bir özveri sonucu gerçekleşmiş olduğu gerçek tabi. Eğer savaşa girmemişsek bu İsmet İnönü sayesinde olmuştur. Atatürk'ün konuyla herhangi bir alakası olmadı. Zaten olması da çok zor Atatürk hepimizin bildiği üzere 10 Kasım 1938'de ölmüştür. Bir önceki mesajımda söylediğim gibi 2.dünya savaşı 1939'da Almanların Polonya'yı işgali ile başlamıştır.

Ataturk ölmeden bi kaç sene once zaten demişti ilerde bir 2. dunya savaşı olcak biz ona katılmamalıyız diye.[hline]ALI G. MY BITCH
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani diyorsun ki 2. Dünya savaşına girmememizin tek nedeni Atatürk'ün bir varsayımının doğru çıkması üzerinedir.

Atatürk'ün bir kahin,değil mükemmel bir komutan ve devlet adamı olduğunu hatırlatırım. O zamanlar 2.Dünya savaşına katılmamızın bizim için yıkım olacağını bilmeyen zaten olamazdı,hiçbir şeyimiz yoktu çünkü. T.C'i 2.dünya savaşına girmemek için büyük acılar çekti,iki taraftandan çok ciddi tehditler geldi. Yani olaylar 'bizim atamız savaşın çıkacağını önceden bildi ve girmeyin dedi,bizde girmiyoruz şimdi 'şeklinde olmamıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

genelde almanyanın savaşı kaybetmesinin nedeni goering'in ingiltere cephesinde ve rus cephesindeki başarısızlığıdır. hava kuvvetleri o kadar iyi durumda iken, ingiltere saldırısını kişisel başarısı için hızlandıran rusya ile olan savaşda hava desteği veremeyen gene goeringdir.

ayrıca almanyanın savaşı kaybetmesinin rusya ya saldırması ile bi alakası yok, adamların nerdeyse savaşa tek girme nedenleri rusyadaki siyasi akıma karşı olup rusya üzerinden petrollere ulaşma isteğidir.[hline]divine sarcasm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne alman ne japon ne de italyanlar hep beraber bile 2. dunya savasini asla kazanamayacaklardi. savas daha baslamadan bitmisti. nasil ?

son donemde yapilan bir arastirmaya gore, abd nin toplam uretim gucu, savas durumuna gecmeden dahi o donemde ingilterenin, almanyanin, ve japonyanin toplam uretim gucunun 6 kati imis. buna insan gucu de dahil. yani ingilitere amerikaya karsi savassa idi bile durum degismeyecekti.

pearl harbora gelince, ayni arastirmaya gore japonlar pearl harborda abdye ait ucak gemileri dahil, yuzen her seyi batirmis olsa idiler dahi 1 yil kadar sonra 1942 sonunda abd elinde japonyada olan her seyden tam 4 kat fazla olacakti. en buyuk ucak gemi sinifi dahil. bunun nedeni de abd donanmasinin 1941de baskindan once yururluge koymus oldugu gemi insa planlari. ki savasa girince bu planlari katladilar. liberty sinifi kargo gemileri ornegini vererek durumu daha acik anlatalim ; abd savas boyunca 10 bini askin liberty sinifi silep yapti.

japonlar saldirirken pearl harborda buyuk zafer kazanip los angelese ilerleyerek abdnin panige kapilmasina neden olup bir sonuca ulasmayi amacliyordu. kendi cesaretinin digerlerinden daha fazla oldugu saplantisinda dayanan bu dusunce cok cahilce ve megaloman bir dusuncedir. neticede aynen yamatonun dedigi gibi, tek yaptiklari uyuyan bir aslani uyandirmak olmustur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

almanlarin yenilgisinin sebebi taktik hatalar hedeler hodolar degildir. yenilgilerinin sebebi maddi manevi savas gucunun abd ve muttefiklerine kiyasla dusuk olmasidir. uzun vadeli bir savasa dayanacak kaynaklari ve kapasiteleri yoktu. neticede amerikalilar almanlarin her bir tiger tankina karsilik 40 tane sherman koydular. normandiya cikartmasinda tecrubeli alman tankcilari 3 tankla 40 tank yok ettigi halde yine de aksama dogru kendilerini shermanlar tarafindan sarilmis buluyorlardi. muttefik teknolojisinin ve tecrubesinin gelismesiyle durum iyice aleyhlerine dondu.

rus cephesinde durum daha da korkunctu. rus ucaklarinin cogunda isaret, numara yoktur, hepsi ayni sekilde boyanmistir. bu nedenle alman pilotlari surekli rus ucagi dusuruyor, ama ruslarin sonu sanki hic gelmiyormus gibi bir izlenim birakiyor, bu da giderek alman pilotlarda demoralizasyona neden oluyordu.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Hitler belki Yahudi lere düşmandı ama Hitleri olduğu konumada Yahudiler getirmiştir.

Hitlere iktidara gelmeden veyahut geldikten sonra ve savaş sırasında en büyük ekonomik desteği Amerika daki zengin Yahudiler yapmıştır.

Hitler de bunu inkar etmemiş
"Yahudi ırkının bize sağladığı ekonomik destek olmasaydı şu anda belki bu kadar güçlü olamazdık" demiştir.[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne alaka? abf yahudi lobisi zaten amerikanın savaşa girmesindeki en büyük etken. hitlerin o lafı toplama kampına yolladığı yahudilerin mal ve mülklerine el koymasından kaynaklanıyor.

savaş öncesi de nazi anlayışı aşırı milliyetçi ve agresif bir tutumda, s.a. askerleri alman olmayan iş yerlerini yağmalıyo zaten. hitler'i destekleyen iş adamları da yahudi şirketlerinin rakipleri olanlar, yahudi filan diyiller.[hline]divine sarcasm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HIV, 01 August 2003 13:30 tarihinde demiş ki:
Savaşa girmeyişimiz büyük bir özveri sonucu gerçekleşmiş olduğu gerçek tabi. Eğer savaşa girmemişsek bu İsmet İnönü sayesinde olmuştur. Atatürk'ün konuyla herhangi bir alakası olmadı. Zaten olması da çok zor Atatürk hepimizin bildiği üzere 10 Kasım 1938'de ölmüştür. Bir önceki mesajımda söylediğim gibi 2.dünya savaşı 1939'da Almanların Polonya'yı işgali ile başlamıştır.

Ama savaş bi anda alevlenmedi bunuda hesaba kat bence. Kaç yıllık olaylar dizisinden sonra gerçekleşti. Yani bire bir yıl olması kesin değil. Ha benim konuda bilgim yok ama ww2 nin yıllarca korlanıp bi anda yandıını iyi biliyoprum.[hline]Your RPG Source - www.rpgcorner.com
Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
valla en çok kutluyoruz arkadaşı

Nooooo!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar savaşı bir yönüyle ele almayı unutmuşsunuz: IRKCILIK ! Adolf Hitler aklını kaybetmiş ve "tüm Yahudileri yakıcam" şeklinde bir eyleme girişmiştir. Bir yandanda komünizme kafa tutmuştur. Yani Hitler için petrol,güç v.s ikinci planda Komünizm düşmanlığı ve ırkçılık birinci planda olmuştu.

Peki IRKÇILIK savaşı kaybetmede nasıl etkili olmuştur? Hitler heran katlayarak sürdürdüğü ırkçılık hareketleri ile Yahudi camiasının inanılmaz derecede dehşete düşmesini ve harekete geçmesini sağlamıştır. Amerika'yı savaşa zorlayanda Yahudi lobisidir.

Komünizme kafa tutması ise apayrı bir hezimet yaşatmıştır kaçık generale. Nitekim (biliyorum bir çoğunuz daha değişik şeyler sunuyorsunuz ama) bu savaş tamamiyle bir St.Pettersburg efsanesidir. Adolf kafa tuttuğu siyasetin ne denli güçlü ve savaşa hazır olabileceğini St.Petersburg'da aldığı yenilgiyle anlamış ve kırılmaya başlamışdır.

Ha üstün ırk olayına gelince ! Böyle bir lafın edilmesi bana inanılmaz üzücü geldi, çünkü bu laf A.Htiler'in ruhunu taşıyor.(hemde fazlasıyla) Adoolf Almanlara üstün ırk denmesi için çabalayıp durdu ama başarmadı. Peki şimdi biz öyle dersek ne olur ? ÜSTÜN IRK DİYE BİRŞEY YOKTUR !

Ha bu arada Hitler'in katıksız Alman ırkı projesinden hiç bahsedemedim ama sanırım hepiniz Adolf'un bu konudaki görüşlerini biliyorsunuzdur. Hatta bu ruh Almanya'da azda olsa yaşamaktadır (Bkz. Neo-Naziler)[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...