Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 alıntıdır "...Timur, Bayezid’e ilk mektubunu burada yazdı. Mektupta özet olarak daha önceden Yıldırım’a sığınımış olan Karakoyunlu aşiretinin lideri Kara Yusuf ile Bağdat Sultanı Ahmet Celayir’in kendisine teslim edilmesini veya yakalanıp öldürülmelerini ya da sınırdışı edilmelerini talep ediyordu. Bayezid’in bu mektuba cevabında ise hiçbir diplomatik teamüle uymayan bir dil kullanılmış ve Timur’a “Ey ihtiyar köpek, tekfurdan daha şiddetli kafirsin” diyerek hakaret etmiş akabinde ordusunu Acem, Kıpçak, Irak, Horasan, Hindistan ve Mısır ordularına benzetmemesi konusunda Timur’u uyarmış ve buna ek olarak “…bu mektup eline geçtikten sonra savaş meydanına her kim ki gelmeyip kaçarsa, onun eşi üç talakla kendisinden boş olsun…”diyerek açıkça harp tehdidinde bulunmuştur. Timur bu nameyi alınca “Osman oğlu delirmiş!” diye tepki vermişti. Yıldırım’ın böyle bir mektup kaleme almasında muhtemelen oğlu Ertuğrul’u kaybetmesinin de etkisi olabilir. Timur ise bu mektuba cevaben kendi askeri yeteneklerini Yıldırımınkiyle mukayese etmek suretiyle “Bu güne kadar hangi tarafa gittiysem, kısa sürede orayı ele geçirdim. Sivas’ı da kısa zamanda elde ettim. Sen Malatya’yı muhasara ettin, dört ay elde edemedin ve geri dönmek zorunda kaldın. Sinop kalesini ne zamandan beridir elde edemedin…” demiş ve kendisinin İslam dünyasının lideri olduğunu iddia ederek özür ve aman dilemesi karşılığında kendisini affedeceğini bildirmişti. Bayezid ise cevabında Timur’un altında kalmayarak kendi askeri dehasını övmüş, kendisinin kafirle cenk ettiğini bildirmiş ve Timur’u Sivas’taki katliamından dolayı İslam’ın ırzına geçmekle suçlamıştı..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 eee. boyle mi bitiyo olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 liseli işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 yıldırım sonra seni slk şeyy yaaa şapşal demiş öpüüşüp barışmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 timur öpsene seni şapşal demiş mesele kapanmış beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2012 mucxxxoxo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FesTivaL Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Nedense pek inandırıcı gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Benim bildiğim mektuplarda daha ağır bir dil kullanmışlar ; birbirlerine etek yollamışlar filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 işler cok kızısmadaqn önce, timur'un beyazıt aslanım gönderiversene su hainleri" demesine, beyazıytın liseli gibi "kime emir veriyon leyn" diye cevap vermesi. bundan önce bi timur'ın, olm bak düzgün cocuksun, kafir dövüyon bende hanım sende hansın bak basına iş acma demeside var, ama bizimki düdük işte. anadolunun hanınsın lan daha neyin kompleksi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2012 Ondan sonra Timur'un vassalı olunca güzel mi oldu, olmadı. Ayrıca belli varsayımlar da var mesela Yıldırım'ın eşinin çadır eğlencelerinde oynatıldığına dair,bizimkiler tarihi kayıt yok diyor, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. İzmir'i ele geçiriyor, Malta şövalyelerinin eline veriyor. Bildiğiniz kendini İslam savaşçısı kabul ediyor. Semerkandı kültür başkenti yapıyor. Öyle boş adam değil boşuna Özbeklerin halk kahramanı değil bu adam. Bizde tabii astı kesti gömdürdü biçti şeklinde anlatılıyor. Sanki Padişahlar elinde gül dağıtarak sefere çıkıyordu. bu da izmir'in ele geçirilmesi. Baya bir aradım anca bunu buldum çok daha güzel bir minyatür vardı sanıyorum,bunla idare edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 mahoolmez said: Benim bildiğim mektuplarda daha ağır bir dil kullanmışlar ; birbirlerine etek yollamışlar filan o nası bi olaydır çarşı taraftarı mı bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar