nokya Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Duyduguma göre shard reklamları yasak olmuş Ha Ne İŞ durun lan ben serv açmadan bunu yapamassınız. Her neyse benım reklama ihtiyacım yok saten :) 3 5 tane copy pastle yada imzamı serv site url sini ekedikmi aynı şey :D Bu başlık altında bir soru daha sorucam arkadaşlar işin şakası bır yana Run Uo dakı binek vs tarz yaratıkları SPhereye uyarlamak mümküm mü mümkün se nasıl yapabilir biraz uzun yada zor ama işte kafama takıldı da ?
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 en azından konu başlığını da soruna göre ayarlayabilirdin... sphere ile pre-aos bir server açmak ve aos yaratıklarını kullanmak istiyorsan, verdata editlemen gerekir. [ bkz. GE-TA & Joker tutorials ] verdata edit ile çok farklı bir dünya yaratma şansın da vardır... [ arayarak aos yaratık patchlerini bulabilirsin belirli kaynak sitelerinde ] kolay gele.[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
nokya Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Evet saol bu kadaranı tahmın etmiştim ama daha detaylı bilgi arıyordum sanırım konuyu yanlış açtım ama yınede çok tşk ediyorum. bir kaç yıl uraşıcaz ufkumu genişleticem ondan sonra değişik bir serv açıcam adımı yazdırıcam zihinlere.
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 illa verdata mı editlemek gerekiyor? zaten ben aos yaratıkları koyacaksam onlar oyuncuların verdatalarında olur. direk grafik id lerinden olmuyor mu? (spherede bilgim yok, polde öyle de ondan söylüyorum. sadece yeni grafiğe yönlendirilmiş npc yaratıyosun o kadar)[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Larethian Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 sphere server version 1.0 kullanırsan hiç bir mul edit yapmana gerek kalmaz . aos destekli bir emulatordur ...[signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için... Arqas World: Zenith & Enlil. Ada.net Krisha From Lowca [SwG]
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 said: Sailor, 25 Ekim 2004 18:05 tarihinde demiş ki: illa verdata mı editlemek gerekiyor? zaten ben aos yaratıkları koyacaksam onlar oyuncuların verdatalarında olur. tabii ki olur. bu durumda sadece server tabanlı (scriptside) işlem yapman gerekir [sphere hakkında detaylı bilgi sahibi değilim, yeni npc yaratmak işte yapacağın] ama şöyle bir durum var, aos full patch yaparsan (client 4.0.0* serisinden itibaren) verdata.mul kayboluyor. dolayısıyla senin client'ın [sphere 55 serisi kullandığını varsayıyorum, 1.0 serisine göre anlatmıyorum zaten] verdata.mul bulamayacak :) bu durumda kendi verdata'nı yaratman daha sağlıklı, ne de olsa oyuncuların full patch yapabilir ve bu durunmda sorunlar ortaya çıkar. ayrıca tam destek veremediğin bir sürümü oyuncularına kullanma zorunluluğu getirmen de bir seçim meselesi tabii. herkeste AoS olmayabilir, hala renaissance ile oynayanlar var, belki onları kaybetmek istemezsin vs. vs... tabii yukarıda sphere server 1.0 dan bahsedilmiş, o konuyu bildiğini varsaydım yazılarımda. *edit: 4.0.0 değil, 4.0.4 serisi olacaktı, dalgınlığıma gelmiş. ;)[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe [Bu mesaj Ractamainus tarafından 25 Ekim 2004 22:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 hm, yeni patchlerde verdata.mul un gittiğini bilmiyordum. zaten sphere hakkında çok bilgim yok teorik olarak sordum. renessance olnalrı kaybetmek istemeyebilir dedin, fakat onlar da aos nin verdata.mul ünü çekecekler. eğer yeni bir mul yaparsan bütün oyuncular çekmek zorunda kalır. ama aos dekini yaparsan sadece renessane olanlar çeker.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Kerhuzad Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 aos de verdata mul yok ama sorunsuz çalışıyor verdata mul eklersekde bi sorun çıkmıyor yine sorunsuz çalışıyor bu benim aklımı karıştırıryor açıkcası
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 @Sailor: eğer amacın sadece aos binekleri eklemekse tabii ki dediğin mantıklı ;) aos'un .mul dosyalarını verirsin olur biter. @Kerhuzad: AoS'ta verdata yok değil. client 4.0.3b ye kadar (sanırım, belki c falan olabilir) client datastore olarak verdata.mul da kullanıyor ama ondan sonra nereye bakıyor anlamadım bende. ama sen full patch yapsanda sonradan client'ı 4.0.3 veya altında kullanırsan verdata.mul koyduğunda, ona bakar. dolayısıyla istediğin gibi verdata'yı editleyebilirsin ;)[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
Manloth Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Hiç verdata felan kullanmanıza gerek yok Sphere R4.02 versiyonunda bu destek kendiliğinden geliyor. Dikkatlice talimatları okursanız ve 4.000000 serisi client kullanırsanız binekleri de kullanabilirsiniz tabi scriptlerini yazmak koşuluyla..[signature][hline]//İki İnsanın İyi Geçinmesi Hiç Kusursuz Olmalarıyla Değil, Birbirlerinin Kusurlarını Hoş Görmeleriyle Sağlanır //İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır KENDİSİ
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 ehe bi autopatch yaptım demin 48mb.. herhalde dediğiniz verdata değişiktiği yüzündendir. ve evet verdata.mul de yok[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Öne çıkan mesajlar