Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ulan nasıl bir ülkede yaşıyoruz hayret ediyorum..

Üstümüzdeki hava uganda'daki havadan bile kirlidir ama altımızdaki pantolon Levi's'dan aşağı değildir.

Dakka başı elektrik gider, ama gprs'den laptop'umuzla internete girebilecek kadarda modernizdir.

En son model arabalar ülkemize gelir ama E5'te trafikten 30 km hızını bile aşamayıcak kadarda çaresizizdir.

128-256-512 hatta abartıp 2mbits hattı evimize çekebilecek kadar iyi bir telekomumuz var ama ugandadaki depremden yada bir admin salaklığından dolayı 3 gün 5 gün hattımızın kopabileceği ve hatta görevlinin pişkin pişkin olabülü yapamayabülü biz, nidalarına mecbur kalabileceğimiz bir ülkedeyiz..

Ulan öyle bir ülke ki burası, halen elektrik gitmeyen köylerimiz var.

Hemde öyle bir ülke ki burası, bir semtte sadece 200 metre farkla, gelir farkının 50 katı olabileceği bir ülke.

Nasıl yaşıyoruz bilmiyorum nasıl.

Bu kültür karmaşasında, yozlaşmasında..

Bu gelir adaletsizliğinde..

Bu kafayla ve bu zorluklarla halen nasıl yaşıyoruz bilmiyorum....

ps: şimdi pencereye sigara içmeye çıktım. Sisli havayı görünce doldum birden herhalde..[signature][hline]denyoyuz.biz | serikatil.com | Mail
  • Admin
Mesaj tarihi:
taşın[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Qui, 24 Ekim 2004 00:45 tarihinde demiş ki:
horasınki gerçek, o esas yılan
Wendigo, 26 Ekim 2004 00:16 tarihinde demiş ki:
kılıbık mıyım? sanırım evet ;)=
  • Admin
Mesaj tarihi:
Topic nasıl bir ülke yanlız?

almanyadasın dogal gaz yok ist bahcelievlere duş almaya mı geliyosun?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Qui, 24 Ekim 2004 00:45 tarihinde demiş ki:
horasınki gerçek, o esas yılan
Wendigo, 26 Ekim 2004 00:16 tarihinde demiş ki:
kılıbık mıyım? sanırım evet ;)=
Mesaj tarihi:
üstümüzdeki havanın kirliliği örneği olmamış.

elektrik kesintisine değinmek istiyorum, 25-30 yıldır elektriğin kesilmediği ülkeler var.bizde düzenli kesiliyor.bu devirde olmaması gereken birşey.[signature][hline]30 dakikayı geçen cevaplarda bir sonraki cevabınız bedava!
Mesaj tarihi:
said:
Troil, 26 Ekim 2004 09:01 tarihinde demiş ki:
Allah kelimesini her eleştirinize katmasanız olmuyor dimi?
Sizin kaldıramadığınız bence ilk olarak ülkenin çoğunluğunun müslüman olması...
Allah büyüktür abi hadi bakalım :hrr:
insanlar "Allah büyüktür, ahirette cezalarını alırlar" diyip hakkını aramaktan vazgeçiyorsa ve daha rahat bir yaşama daha özgür bir ülkede yaşamak istiyorsak hakkımızı "toplumca" aramamız gerekiyor olduğunu unutuyorlarsa işte o zaman senin deyiminle Allah "kelimesi" eleştirinin içine giriyor. kastım öyle tam olarak eylem gösteri falan diğil hukukla da hakkını arayıp kazanabilirsin. (tabi, bunlar sadece benim görüşüm Dorsia farklı da düşünmüş olabilir bilemiyorum)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
allah büyüktür, küçüktür, vardır, yoktur... bunlar herkesin farklı görüşü ancak ne yazık ki her sorunda allaha sığınıp kendi üstüne düşen görevini de allah'a havale edersen, arabanın tepesine koca koca harflerle "allah korusun" yazıp allaha emanet! gidersen, tren kazasından sonra ölen onlarca kişiyi allahın takdirine sığındırırsan, kusura bakma ama benim allahım senin allahından ne yazık ki farklı...
Mesaj tarihi:
abi Türk milletinin sorunu devlete karşı boynunun kıldan ince olduğunu zannetmesi bu sebeplede herşeyi kabullenen bir yapıya sahibiz birde şu varki en kötüsü bu hiç bir şeyden korkmuyoruz kardeşim yani kapkaçıların kol gezdiği diyarlarda halen elinde çantasını sallaya sallaya gezen insanlar var yada deprem ben bile lan nolcak burada bize bişe olmaz die düşündüğüm zamanlar oldu yada her türlü yolsuzluk olayını öyle bir kabullenmişizki olmazsa olmazmış gibi örnekler uzayıp gider

mesela sebzelerin hormonlu olmasında herkez şikayetçi ama kimse ulan biz bunları almazsak satamazlar seçici olalım hormonlu sebze almayalım satıcılarda mecburen doğal ürünler getirmek zorunda kalırlar bunu düşünen çok az insan var uygulayan belkide yok[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Gayet güzel bir ülkede yaşıyoruz. İnternete henüz TRnin %22si mi ne 1 kez anca girmişken internet bağlantısını istatistik olarak göstermek bu yazının kaynağının ne derece önemli!!! olduğunu belirtmeye yetiyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
Bu yazıdakiler bir istatistik değil, oturup türk halkının bilmem kaçınada bu soruları sormadım zaten.. Yazı anlaşılmamıssa bir daha okunmasında yarar var..
Ne kadar saçma bir ülkede yaşıyoruz, örneğin internet hizmetini avrupa standartlarında verirken(burada kıstas internet hızımız) ama 2 de bir kesilen bir hattımız var. Onu belirtmeye çalıştım. Zaten kendi kafama göre uyksuuzlukla sabahın köründe yazdım. Oturup kitabıma arka kapak tanıtım yazısı yazmadım..[signature][hline]denyoyuz.biz | serikatil.com | Mail
  • Yeni Oluştur...