Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güzel şiir yazmak/okumak


LethE

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merak ettim eğer bi tekniği varsa bnaada anlataiblirmisiniz?. mesela uyaksız garip (genelde kızlara yazılan) liseli şiirleri oluyo. hiç yapamadım onlardna.. bi tekniği varsa anlatırmısınız?
bide şiirlerde benzerlik.. bi mısraya 10 ayrı dewam geliyorsa aklına. sizce hangisi konmalı. en güzel duranmı? seni en iyi anlatan mı? en yoruma açık olanmı? (kapalı anlatım ynai)
saolun edeb-i yat arkadaşlarım :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önce herhangi bir duyguyu çok yoğun olarak yaşaman lazım bence; acı, sevgi, korku daha sonra yazmaya başla yazdıkça gelişir tek diyebileceğim bu. Ayrıca şiir uyaklı olmak zorunda değildir bir hikaye gibi konusu ve akışıylada insanı içine çekebilir[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir mısraya 10 ayrı fikir geldi mi zaten bırakırım bu işi. Kesinlikle herkes için geçerli bir yöntem olamaz ama şiir yazarken bir kez olsun ne yazdığımı düşünürsem toparlayamam kendimi bir daha. Dolayısıyla sadece anlık, çok farklı şeyler hissettiğimde yazabilirim birşeyler.

edit: Ardeth'in söylediklerine bir +1 diyeyim dedim. Mesela ben uyak hiç sevmem. Öykü yazmayı çok sevdiğimden olsa gerek, şiir benim için öykünün biraz daha farklı bir açıdan seslendirilmesi ve yargıların alt alta yazılmasından ibarettir.

Aşk üzerine yazmam, yazamam, yazsam da yalan olur.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.

[Bu mesaj Kendercik tarafından 19 Ekim 2004 22:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ok saolun. benim o 10 fikir deidğim olay. okulda çok canın sıkılıyor ve 2 kişi yi görüyosun. sonra kelimeler dökülüyo.. ama tekrar okuduğun "buraı böyle olsun , şöyle olsun" derken.. ilki daha güzelmiş gibi geliyo.. ama 2. daha kurallı gibi.. onu beceremiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet bence bir şiiri yazmak veya okumak için o şiirde anlatacağın duyguyu yaşıyor olman lazım tabi bu aşık olmayan adam aşk şiiri okuyamaz demek değil o duyguyu hissetmen lazım kendi içinde[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence içinden ilk geleni yaz sonra deiştirme.Tamam kurallar önemlidir ama uyaksızda olsa şiir şiirdir ve mutlaka bir değeri vardır içinden geldiğini ve gerçek duygularını yazmadıkça anlamaı yok...[signature][hline]Eğer kişi, akıllı ve çalışkan ise takdir et
Akıllı değil ama çalışkan ise dikkat et
Akıllı olupta tembel ise ikaz et
Hem akılsız, hem de tembel ise imha et...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu alemlerden biraz anlıyorsam kimse için şiir yazma. şiir çok bencil birşeydir. kendin için yazmalısın. ne hissediyorsan, ne düşünüyorsan kendini anlatmalısın istediğin kadar... Eğer düşündürmek istiyorsan dolaylı yoldan anlatmalısın.. Ama önce hissetmelisin. okurken de yazarken de.. şiirin en kuvvetli olduğu nokta hissettirmektir. Amaç okuyanı biraz da sen yapabilmektir.. Şiirin kuralı yoktur. Aslında şiir edebiyat değildir. edebiyat da edebiyat değildir. Yazındır. Hiçbir yazının edepli olmaya ihtiyacı yoktur. aksine edepsiz olmalıdır.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...