Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tiyatro sektörüne girmek lazım


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

said:
'KURUN KENDİ ARANIZDA TİYATRONUZU'
Kardeşim sen tiyatro mu oynayacaksın; özgürce hareket et, kurun kendi aranızda tiyatronuzu, buyurun serbest olarak, özel sektör olarak bu alana girin. Bizim dönemimizde tiyatro sahneleri hiçbir dönemle mukayese edilmeyecek şekilde artmıştır.

'SENARYOYU BEĞENİRSEK DESTEKLERİZ'
Bu sahnelerde sizleri destekleriz, yeri gelir senaryoyu beğenirsek bizim de inceleme kurullarımız buralara sponsor olur, buralarda da destekleriz ama artık bugüne kadar geldiğiniz anlayış olmayacak.

Güzel, edepli senaryolarla halkımıza sanat aşılıcaz inşallah. =)

http://www.ntvmsnbc.com/id/25346146

Neyse özet, devlet tiyatrodan desteğini çıkıyor 5-10 liraya izlenebilen oyunlar gg bundan sonra. Özelleştiriliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

tiyatronun yok olmaya mahkum olduğu yargısına nerden vardın peki?


Yargiya varilmasi gereken bir durum degil, aci bir gercek. Tiyatronun, operanin cennetindeyim, burada bile yeterince ilgi gormuyor. Turisler olmasa cogu kapanacak, dayanamayacak. Sinema, televizyon ve internet hayattan silinmedikce, tiyatro birseylere alternatif olmadikca sansi da yok malesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

di said:


Yargiya varilmasi gereken bir durum degil, aci bir gercek. Tiyatronun, operanin cennetindeyim, burada bile yeterince ilgi gormuyor. Turisler olmasa cogu kapanacak, dayanamayacak. Sinema, televizyon ve internet hayattan silinmedikce, tiyatro birseylere alternatif olmadikca sansi da yok malesef.


Vallahi sen neredesin bilmiyorum, doğrudur tabi dediğin. Ben Ankarada'yım bütün oyunlar dolu salona oynanıyor. Aylardır sahnelenmesine rağmen hâlâ bileti satışa çıktıktan sonra 3 dakikada tükenen oyun var.

Tiyatro binlerce yıldır var olan bir şey. İlgi belki daha az olacaktır ama hertürlü tiyatroyla ilgilenen bir kesim olacaktır. Bu insanlar az sayıda da olsa tiyatroyu ayakta tutmaya yetecektir.

Gerçi bugüne kadar tiyatronun en büyük rahatlığı devlet destekli olmasıydı işte. İktidar oyunlardan doğal olarak memnun kalmadığı için özelleşin dedi. Özelleştikten ve fiyatlar arttıktan sonra ne olur göreceğiz.

Bütün avrupada devlet tiyatroya hem fon sağlıyor hem de özendirmeye çalışıyor üstelik oyunların içeriğine de karışmıyorlar bunu da not düşeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi kimse kimseyi kandırmasın şimdi. ben de ankaradayım senelerdir. devlet tiyatrolarının oyunlarına gidiyorum ara ara. tiyatroyu hiç bilmeyen adam gitse o oyunların çoğuna bu ne kadar boktan bi sanatmış lan gereksiz bişey der. senaryosu kötü,yönetmenlik kötü, dekor kötü, bildiğin ankara griliği sahneye yansımız, oyunculuklarla kurtarılmaya çalışılan ama onda da hiyerarşik düzenden dolayı batmış durumda devlet tiyatrosu. özel tiyatrolara öğrenci kesimi gidemeze biletler pahalı. artık devlet tiyatrolarının kapatılması, devletin özel tiyatroya destek vermesi daha mantıklı ama işte bunu akp yapınca kötü oluyo maalesef.

sinema da böyleydi türkyede, son 15 senede devlet sinemalara destek verirken kullandığı ideolojik süzgecini az kullanınca nası canlandı sinema görüyosunuz.

önümüzdeki 15 20 sene tiyatro can çekişir ama gelen nesil tiyatronun sanat yönünü tekrar keşfettiği zaman canlanır tiyatro yeniden.

bi de tiyatro bitmeyecek bi sanattır. teknolojiye filan ihtiyaç duymaz o kadar çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

reklam sektoru bu ise baksin, tiyatroya reklami daha iyi nasil sokariz diye dusunsun, reklamcilar uyumayin.


reklamcılık o şekilde çalışmıo

eğer tiyatroya insan gidiosa, reklamcılar aha biz buraya reklam verelim diolar

tiyatroya kimse gitmesse ne etsin adam oraya reklam verip

hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

abi kimse kimseyi kandırmasın şimdi. ben de ankaradayım senelerdir. devlet tiyatrolarının oyunlarına gidiyorum ara ara. tiyatroyu hiç bilmeyen adam gitse o oyunların çoğuna bu ne kadar boktan bi sanatmış lan gereksiz bişey der. senaryosu kötü,yönetmenlik kötü, dekor kötü, bildiğin ankara griliği sahneye yansımız, oyunculuklarla kurtarılmaya çalışılan ama onda da hiyerarşik düzenden dolayı batmış durumda devlet tiyatrosu.


Hangi oyunlar için konuşuyorsun bilmiyorum ama bizdeki problem kötü oyunların çok kötü olması iyilerin de çok iyi olması. Sanatsever ve klasikçi insanları memnun edecek şekilde çok iyi oyunlar da çıkıyor, hiç tiyatroya gitmeyen insanların bile gidip beğeniyle izleyebileceği güzel oyunlar da sahneleniyor. Ha bunların sayısı çok değil tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

tiyatro dediğin eski çağ sineması
zorla bugune kadar gelmiş
en fazla 10 sene daha ömrü var
sonra kimse sahneleri bile hatırlamaz
tiyatroya gidiyorum diyenler de tatava
sinema varken çok gereksiz


Şaka dimi?
Şt ve Dt'nin tek oyununa bile gitmediğin belli ,ESEK , oyun atölyesi, dot ve diğer bunun gibi özel tiyatroları saymıyorum bile. İnsanlar bunlara bilet satışının çıktığı 2. günü bilet bulamazken böyle bir kanıya varmanız gerçekten çok garip ve üzücü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...