deady Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Giovanni said: Bir de biri Amerika'da olmak uzere iki master diplomam olacak. Boyle bir seyin olumlu katkisi olur mu? Cevrenizden duydugunuz bir seyler var mi? [Avukatim] Oo süper bu yazını okumamıştım ,çok rahat edersin kısa dönem bile gitsen .Eğer tugaya filan düşersen hukuk şube başkanlığı gibi bir şey var tam adını hatırlamıyorum eğer oraya düşersen bütün hafta adliyeye gider gelirsin sonra rütbeliler seninle iyi gecinmek zorunda bi ton hukuksal sorunları filan vardır onların onlara yardımcı olursun. Bağlı olduğun komutanında meslektaşın olacağı için çok rahat askerlik yaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 aslında cevap çok basit. askerlik yapmayacaksan yani yurt dışına giderim orda yaşarım bedelliyle parasını veririm sorun değil diyorsan gitmene gerek yok. ama askere giderim ilerde bigün 5.5 ay yapar gelirim diye düşünüyorsan şimdi git gel daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Osie16 said: senko said: arkadaşım askerlikle ilgili yapılması gereken tek bir şey varsa o da yapılmaması gerektiğidir. bak bende kaçıyorum köşe bucak, istanbula gidince mastera başlıyacam bitince doktora yardıracam o ara da bedelli gelecek neyse parası verip kurtulacam. tabi o ara gözlerim 1 numara daha bozulursa para vermeden çürük alıcam kafam rahat edicek. askerlikle ilgili planım bu Gözlük takma e nası görecem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 askerlikten toplu yirtarsin iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 hiç gitmeme gibi bir şans varsa yurtdışı/çürük/bedelli fln gibi uzatabildiğin kadar uzat çekilecek dert değil bu devirde ama yüzde 90 gideceğim yırtma şansım pek yok diyorsan ne kadar erken gidersen o kadar iyi. Yaş okul fln farketmiyor orada daha iyi şart olur deme. Benim pek yırtma ihtimalim yoktu. 22 bitmeden okul bitti. Yurtdışı fln gibi ihtimal yok bedelli de gelip gelmeyeceği belli değildi ve gelse de yaş sınırı için 10 sene daha öğrenci mi olacağım dedim. yani seve seve gidecektim askerliğe hiç işe başlamadan gittim o yüzden. aradan çıktığı için kafam çok rahat şimdi. yüksek fln kafama esince yapacağım askerlik gibi acele ettirecek bi etken kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 uzatabildiğin kadar uzat bakarsın ülkeden gitme imkanın falan oluşur yapmadan gidersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FesTivaL Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 deady said: FesTivaL said: Git gel kurtul.Yaşta önemli..Ne kadar erken, o kadar rahat.. sonuçta askerliğin zor yada kolay olması senin elinde. Ben askerliği Astek olarak yaptım.Üni. bitirdim gittim.. 35 yaşında,evli ve çocuklu bir Dr vardı. Adam resmen kafayı yiyordu .Biraz daha zorlasan nerdeyse firar edecekti.Sonunda balataları sıyırdı , piskopata vurdu kendini. Bunun gibi birkaç örnek gördüğüm için erken gitmenin faydalı olacağını düşünüyorum.Senin gibi örnekler çok yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 adam giderek yanlış yapmş işte gidersen sıyırırsın balataları gitmeyen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deady Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 FesTivaL said: deady said: FesTivaL said: Git gel kurtul.Yaşta önemli..Ne kadar erken, o kadar rahat.. sonuçta askerliğin zor yada kolay olması senin elinde. Ben askerliği Astek olarak yaptım.Üni. bitirdim gittim.. 35 yaşında,evli ve çocuklu bir Dr vardı. Adam resmen kafayı yiyordu .Biraz daha zorlasan nerdeyse firar edecekti.Sonunda balataları sıyırdı , piskopata vurdu kendini. Bunun gibi birkaç örnek gördüğüm için erken gitmenin faydalı olacağını düşünüyorum.Senin gibi örnekler çok yok :) Bende askere gittiğim dönemde aynı durumdaydım evliydim ve 3 yaşında oğlum vardı tabiki hasretlik çekiyosun ama bu olayı dram yaparsan zor oluyor. İlk günlerde benide sarstı ,oğlumdan ilk kez bu kadar ayrı kaldım, oturup ağladığımı hatırlıyorum. Bir şekilde hayatın üstesinden gelmeye alışıksan bazı şeyleride atlatıyosun. Askerliğinizi ister rütbeli ister er olarak yapın ama beraber aynı kaderi yaşadığınız insanları hiç bir zaman hor görmeyin çünkü ilk gittiğinizde cahil ilkokul mezunu diye aşağıladığınız adam yarın yemekhaneci, banyo sorumlusu yada ne bileyim koğuş sorumlusu olduğunda sizin hor görmenizi hatırlayıp size kırkbin türlü zorluk çıkaracaktır. Örnek vereyim usta birliğine gittiğimizde bize mıntıka temizliği yaptırıp dalga geçen çocuğu yazıcı olduğumda teskereye 3 gün geç gönderdim.Olay çok basit doğu illerinde askerliğiniz bittiğinde kışladan çıkıp elinizi kolunuzu sallaya sallaya gidemezsini memleketinize, önce belirli illerde olan toplanma merkezlerine konvoyla gideceksiniz oradanda memleketinize gidersiniz bende bu arkadaşı belirli günlerde giden konvoy listesine yazmadım ve diğer konvoyu beklemek zorunda kaldı bu arada askerliği bitti 3 günde fazladan askerlik yaptı :D Az kasarsanız üstünüzdeki uzman cavuş ve astsubay gibi adamlara bile istediğiniz dersi verirsiniz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Şöyle mevzularla uğraşmamak için bile gidilmez açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 sakın askere gitme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 içerdeki adam da onayladı bak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 kışladan yazıyorum. paran varsa gitme. paran yoksa seve seve geleceksin zaten. stop. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 adam amerikada iki master bitirmis ama hala askere gidilmemesi gerektigini ogrenememis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 senko said: Osie16 said: senko said: arkadaşım askerlikle ilgili yapılması gereken tek bir şey varsa o da yapılmaması gerektiğidir. bak bende kaçıyorum köşe bucak, istanbula gidince mastera başlıyacam bitince doktora yardıracam o ara da bedelli gelecek neyse parası verip kurtulacam. tabi o ara gözlerim 1 numara daha bozulursa para vermeden çürük alıcam kafam rahat edicek. askerlikle ilgili planım bu Gözlük takma e nası görecem :D Zor oluo ama sağlam bozuluyo göz tecrübeyle sabit :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 hacı lens/gözlük çıkarığım anda direk kör oluyorum 6 numara göz var uyurken çıkarıyorum bi işte sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 uyurken de tak rüyaları net görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 senko said: hacı lens/gözlük çıkarığım anda direk kör oluyorum 6 numara göz var uyurken çıkarıyorum bi işte sdf o kadar bozmuşsun bi yolunu bul askerlik sınırına kadar boz onları :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 doktoraa bitene kadar bozulur umudundayım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 6 numara ne yaa bildiğin elf gözü benim yanımda. sevinsem mi bilemedim. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 oha nası yani benim gözler 2 numara önümü göremiyorum 6 ya oha derken, 6 ya elf gözü dendi NELER OLÜYOOOOO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 throine said: 6 numara ne yaa bildiğin elf gözü benim yanımda. sevinsem mi bilemedim. sdf imreniyorum ben de sana şöyle 9-10 fln olaydı keşke, sakin sakin çürük alsaydım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 moriQ said: en kötü ihtimalle komutanlar korur git yap. bu adamına göre çok değişir. kısa döneme kıl olan çok komutan da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Hemen git çıksın aradan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 bu saatten sonra askerlik süresini arttıramayacaklarına göre, belki doktora fln 3 4 seneye süre kısalır. bence gitme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar