Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sizce abd baskani kim olacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 22 Ekim 2004 14:20 tarihinde demiş ki:
Bush ile ilişkilerimiz süper değil mi? :)

Bush a aptal diyoruz da biz ondan da aptalız :)

Bu başlığı okuyunca bundan emin oldum yani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin.
Mesaj tarihi:
ben olıyım daha hayırlı olur türkiye için
en büyük başkan bizim başkan yaşasın dingaer
:)[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim soykırımı kabul etmedi .Ermeni lobisi Bush'tan ümidini kesti we Bush'a karşı cephe açtı .Bu ne demek oluo Kerry yi desteklemek :D Bush weya Kerry Soykırımı kabul edemezler çünkü biz onlar için çok değerliyiz yemez öle :) Yani kıssadan hisse her ikisi de sanki soykırımı kabul edecekmiş gbi hareket ediolarki ermenilerin oylarını almak için çünkü abd de sağlam bi lobi...[signature][hline]Resistance is futile
Mesaj tarihi:
tarih bilimi alanına giren bir olayı herhangi biri kabul etse ne olur etmese ne olur?? meclisteki oylamayla yer çekimi kanunu kaldırmaya çalışmak gibi bir şey bu!

hiç bir yaptırımı olamayacak, sadece türkiye de mutlu mesut yaşayan Ermenilerin varlığıyla bile çürütülebilecek bir iddia için orta doğuyu kan gölüne çevirmiş bir hayvanı nasıl desteklersiniz siz?

hadi herşeyi geçtim sizde hiç vicdan yok mu?? Irakta ölmüş 1.2 milyon sivilin kemikleri bu kadar sızlatılır mı ya ayıp ya...

bu bush denen adam petrol silah inşaat ot bok lobilerinin baskısıyla daha kaç ülkeyi cehenneme çevirir sizin haberiniz var mı?? ırak'ta ki paranın benzerini kazanabilmek için kaç milyon sivili katlederler sizin kafanız almıyor mu? tüm orta doğuyu dümdüz etmeye çalışırlarsa, yatağınızda rahat rahat uyuyabileceğinizi mi sanıyorsunuz???

küçük hesaplar peşinde koşuyorsunuz hem de çok küçük.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 22 Ekim 2004 22:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ya arkadasim sen hangi dunyada yasiyorsun anlamiyorum. Sen kerry gelince irakta hersey bitcekmi saniyorsun? Buna anca saflar inanir.

Ha ermeni olayida senin dedigin gibi geyik degil canim amerika kabul ederse bu domino tasi gibi butun ulkeleri etkiler buda bize cok buyuk tazminatlara kadar goturur. Hatta ole diyim agrinin gitmesine bile.

Ama tabi sen uc bes tane arabi ulkene tercih ediyorsun o ayri. Acik ve net soyliyorum vatanimin cikari ugruna butun arabistan yok olsun hic derdimde degil.

Bana arap savunmasi yapma.

said:
Rahan, 22 Ekim 2004 22:52 tarihinde demiş ki:
tarih bilimi alanına giren bir olayı herhangi biri kabul etse ne olur etmese ne olur?? meclisteki oylamayla yer çekimi kanunu kaldırmaya çalışmak gibi bir şey bu!

hiç bir yaptırımı olamayacak, sadece türkiye de mutlu mesut yaşayan Ermenilerin varlığıyla bile çürütülebilecek bir iddia için orta doğuyu kan gölüne çevirmiş bir hayvanı nasıl desteklersiniz siz?

hadi herşeyi geçtim sizde hiç vicdan yok mu?? Irakta ölmüş 1.2 milyon sivilin kemikleri bu kadar sızlatılır mı ya ayıp ya...

bu bush denen adam petrol silah inşaat ot bok lobilerinin baskısıyla daha kaç ülkeyi cehenneme çevirir sizin haberiniz var mı?? ırak'ta ki paranın benzerini kazanabilmek için kaç milyon sivili katlederler sizin kafanız almıyor mu? tüm orta doğuyu dümdüz etmeye çalışırlarsa, yatağınızda rahat rahat uyuyabileceğinizi mi sanıyorsunuz???

küçük hesaplar peşinde koşuyorsunuz hem de çok küçük.
Mesaj tarihi:
ya beyler siz hic kitap okumadinizmi?

Amerika wilson kanunlarini 100 yildir uyguluyor abd dedigniz ulkenin dostu yoktur tipki ingilizler gibi.

Ne demek bu siz basa kerry gelince herseyi kesip iraktan cikicaginimi dusnuyorsunuz?
Benim dedigim sudur iki baskaninda irak politikasi farketmiycek sadece lafda degisen bu yonden
ermeni politikasi ve benzeri yonlerden bush daha iyi.

Son olarak evet kardeslerim bneim icin ermeni politikasi butun araplarin olmesinden daha degerli. Buna karsi cikicak adamida acip azicik birinci dunya savasi osmanli ve araplari okumasini isterim. Sonrada gidip burasi mustur sarkisini.

Ha eger bir gun amerika bize savas acarsa bu kerrynin veya bushun secilmesinin etkisiyle olmiycak amerikanin o anki ihtiyaclari yuzunden olacaktir. O gunde bize son yardim edicek insanlar bu cok sevdiginiz araplardir. Dostunu dusmanini ii bil
said:
Penthesilea, 23 Ekim 2004 00:27 tarihinde demiş ki:
Di mi onlyreal, ABD de Arabistan'ı alıp "Oleeey, oyunu kazandım" diyerek bırakacaktı savaş işlerini.
Mesaj tarihi:
bruce wills'in harika sözü vardı dün kelebekde katılıyorum aynen;

"başkumandanımız işini bilir"[signature][hline]there is nothing in this world worth to believe in
Mesaj tarihi:
Oha arabı seven kim ya?

Ben insanı seviyorum, ve bir insanın değeri benim gözümde ten rengi, dini, dili ve en önemlisi atalarının yaptıklarıyla belirlenmez. Benim için önemli olan o bireyin yaptıklarıdır.

Biz Yunanlılarla da savaştık, benim annemin dedesi Rum. İngilizlerle savaştık, Fransızlarla savaştık... tüm dünyayla savaştık biz. Hepsinin kötülüğünü gördük, hepsinin iyiliğini de gördük.

Sözde Ermeni soykırımı kabul edilemez, tamamen oy kazanmak için yapılmış birşey. Başımızda adam gibi hükümet olsa ağırlığını da tırsmadan rahatça koyabilir bu konuya, zina gibi gereksiz gündemler yaratacağına. Her ülke ilk başta kendini düşünür çok doğal olarak. Nasıl biz bu başlıkta cevaplar verirken kendimizi düşünüyorsak.

Bu seçim hiçbirşeyi etkilemez gibi konuşuyorsun, çok şey etkileyecek ama. Ve orada bir yazın var "Çok sevdiğiniz Arapları savunmak" şeklinde.
Sende hiç acıma, hiç vicdan yok mu? Şu anda evinde veya bir internet kafede rahatça bilgisayarın başında yazı yazarken, hiç mi oradaki insanları düşünüp vicdanın sızlamıyor? Bir çocuk, suçsuz gepegenç bir çocuk dışarı çıktığında her an ölebilir orada. Ataları bize ne yapmış olursa olsun, bu onların kişiliğini belirlememeli gözümüzde, bu önyargı olur. Ve kötü insanlar bile olsalar, bizi sırtımızdan vuracak bile olsalar, hiçbir insan evladı öyle yaşam şartlarını haketmez.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin.
Mesaj tarihi:
Bak eksik tarih okudugun burdan belli.

Birincisi biz araplarla savasmadik onlar bizim din kardesimiz muttefigimizdi bunu iyi ogren. Bu cok onemli cunku.

Ha arap cocuklari mocuklari geyiklerine hic girme sen benim babasiz kalan olen cocuklarima ne diyceksin?

Su salak insanligi sevme askindan kurtulun sevicekseniz ailenizi sevin karsi komsunuzu sevin diger sehirdeki insanlarinizi sevin kendi vatandaslarinizi sevin diger ulkelerde sevdiklerinizi tek trafli seviyorsunuz cunku. Yillardir ezik halklarin geyigi olan zengin ler tarafindan agizlarina tutusturulmus mutluluk baris geyiginden uzak durun. Seni sevmiyeni sevmek kendini ona kullandirtmaktir bunuda unutmayin.

said:
Penthesilea, 23 Ekim 2004 00:55 tarihinde demiş ki:
Oha arabı seven kim ya?

Ben insanı seviyorum, ve bir insanın değeri benim gözümde ten rengi, dini, dili ve en önemlisi atalarının yaptıklarıyla belirlenmez. Benim için önemli olan o bireyin yaptıklarıdır.

Biz Yunanlılarla da savaştık, benim annemin dedesi Rum. İngilizlerle savaştık, Fransızlarla savaştık... tüm dünyayla savaştık biz. Hepsinin kötülüğünü gördük, hepsinin iyiliğini de gördük.

Sözde Ermeni soykırımı kabul edilemez, tamamen oy kazanmak için yapılmış birşey. Başımızda adam gibi hükümet olsa ağırlığını da tırsmadan rahatça koyabilir bu konuya, zina gibi gereksiz gündemler yaratacağına. Her ülke ilk başta kendini düşünür çok doğal olarak. Nasıl biz bu başlıkta cevaplar verirken kendimizi düşünüyorsak.

Bu seçim hiçbirşeyi etkilemez gibi konuşuyorsun, çok şey etkileyecek ama. Ve orada bir yazın var "Çok sevdiğiniz Arapları savunmak" şeklinde.
Sende hiç acıma, hiç vicdan yok mu? Şu anda evinde veya bir internet kafede rahatça bilgisayarın başında yazı yazarken, hiç mi oradaki insanları düşünüp vicdanın sızlamıyor? Bir çocuk, suçsuz gepegenç bir çocuk dışarı çıktığında her an ölebilir orada. Ataları bize ne yapmış olursa olsun, bu onların kişiliğini belirlememeli gözümüzde, bu önyargı olur. Ve kötü insanlar bile olsalar, bizi sırtımızdan vuracak bile olsalar, hiçbir insan evladı öyle yaşam şartlarını haketmez.
Mesaj tarihi:
Senin söylediğinin limiti faşistliktir abi.

Tarih bilmiyor muyum? Hemen 1. dünya savaşı güney doğu cephelerine bir göz at bakalım.
Araplar sırtımızdan vurdu tam anlamıyla. Savaştık yani onlarla da.

Senin babası ölen çocuklarına ne kadar yazıksa, onunkine de o kadar yazık. Ben insanları damarlarında akan kana göre ayırmam. Senle bir arap, ingiliz, amerikan vs. aynı gözümde.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 23 Ekim 2004 01:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ok abi o zaman bir gun savas cikarsa ilk araplara git sonra don benden yardim iste emin ol ben sen yasa diye canimi veririm ama yuzume bakmaz.

Fasistlige gelince kendi vatanini sevip onu uste tutmak fasistlikse butun amerika ingiletere hepsi fasist.
Mesaj tarihi:
Haha ben buna gulerim iste. Umarim ileride politikaya falan atilmazsin hala turkiyeyi ogrenememissin. Yoksa yazik bu ulkeye

Biz Turkler genelde dun yapilani unuturuz. Tipki vakti zamaninda turkiyenin on da biri gucundeki kibris icin yillarca ambargo yapilip aclik cekilende bizdik? Unuttunmu? Yada ambargoyu bilmiyordun.

Neyse olan su olur herkes kabul eder biz biraz bagiririz sonra tazminatlari odemeye baslariz avrupa birligi veya o zaman ne istiyorsak onun ugruna medya hemen var bunlar dogrusunu yapiyor ilerlememiz icin bu lazim der. Aha bak gitti bizim paralar yapmadigimiz bir soykirim icin.

Tam saf turk gibi yorum yapiyorsun abi biz cok buyuguz bizi karsilarina alamazlar e artik azicik okumus 10 yasindaki cocuk bile guler bu argumana.

said:
Rahan, 23 Ekim 2004 01:25 tarihinde demiş ki:
hadi tüm faşistik düşüncelerini geçtim.. amerikanın veya avrupanın, türkiye'yi, türkiye'nin hem ekonomik hem de askeri anlamda 10 da 1 i olan bir ülke için, karşısına almak isteyeceğine inanıyormusun cidden??
Mesaj tarihi:
soykırım olmadıysa karşında kinin savlarının yanlış olduğunu ispatlarsın olur biter. ayrıca hatırlatırım ortada kıbrıs da ki gibi yakın bir zamanda ermenistan'la olmuş bir savaş falan yok.

gerçi sen bu söylediklerimin herbirine "ahaha" ile başlayıp "ne kadar safsın" la biten bir ton komplo teorisi sıralayacaksın ya neyse... takıl keyfine göre nedyim.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
Ya sen farkli dunyalardami yasiyorsun?

Ermeni soykirminin olmadigiyla ilgili zaten onlarca kanitlama var hatta kimseye yapilmadigi gibi ermenilere osmanli arsivini acmisiz. Ama adamlar hala inatla savunuyorlar. Evet safsin cunku ermenilerin derdinin 100 sene onceki olmamis bir soykirimi kabul ettirmek oldugunu dusunuyorsun.

Acikcasi bir yigin ermeni arkadasim var istanbulda hepside benle ayni fikirde. Uygun bir gunde senide tanistirmak isterimki anlayabilesin adamlarin tazminat toprak dertlerini.

said:
Rahan, 23 Ekim 2004 12:03 tarihinde demiş ki:
soykırım olmadıysa karşında kinin savlarının yanlış olduğunu ispatlarsın olur biter. ayrıca hatırlatırım ortada kıbrıs da ki gibi yakın bir zamanda ermenistan'la olmuş bir savaş falan yok.

gerçi sen bu söylediklerimin herbirine "ahaha" ile başlayıp "ne kadar safsın" la biten bir ton komplo teorisi sıralayacaksın ya neyse... takıl keyfine göre nedyim.
Mesaj tarihi:
yada cevap verebildigin zaman.

P.s daha cevap yazamiyacam cikmam gerekiyor konu guzel tartismaya devam bence

said:
Rahan, 23 Ekim 2004 13:24 tarihinde demiş ki:
"saf mısın? bu dünya da yaşamıyor musun? komiksin" gibi sinir edici ithamlarının etkisi geçip tekrar hümanistliğe geri döndüğümde toptan bi cevap veririm..
  • Yeni Oluştur...