Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 AbiWord'ü bilmeyen yoktur. Bilmiyorsanız buradan öğrenin hemen: http://www.muktware.com/articles/3219/abiword-review-lightweight-alternative-libreoffice Epey bir metin işlemci denedim. Hala metin editörüyle yazmayı tercih etsem de (Scribes kullanıyorum) bazen metin işlemcileri daha kolay geliyor. Windows altında WordPerfect kullanıyorum bazen ama yıllardır asla eksik olmayan ve sanırım en çok kullandığım program LaTeX'in sunduğu estetiği istemedimde AbiWord. Çok iyi metin işlemcisi. Basit bir dosya formatı var, daha bir kere bile takıldığı ya da çöktüğü, dosyalarımı bozduğu olmadı kullandığım 6-7 senede. Microsoft Office'de de, WordPerfect'te de başıma gelen şeyler hep onlar. Neyse, AbiWord bu dur. Ama asıl süper olay AbiCollab. AbiWord'de süper ama kullanın, deneyin en azından. Bu AbiCollab ücretsiz üye olduğun bir bulut servisi. AbiWord'u bilgisayarınızdaki istemci olarak kullanıyor. Siteye neredeyse tüm formatları yükleyebiliyorsunuz. Orada okuyabiliyor, paylaşabiliyor, tüm değişikleri kontrol edebiliyorsunuz. Buraya kadar Google Drive'dan farkı yok zaten. Metinlerle çalıştığınız sürece 4000-5000 kadar metni de tutabiliyor (Alan çok yok ama AbiWord'ün formatı neredeyse ASCII kadar az yer tutuyor). Siteden bir metni editlemek istediğinizde AbiWord için bir link yolluyor, o linki AbiWord'de açıyorsunuz ve ve kaydettiğinizde AbiCollab sunucusunda değişiklikler kaydoluyor. Bu Google Drive'dan daha kötü diyebilirsiniz ama AbiWord'ün Google Drive'dan çok daha metin işleme yeteneği var. O açıdan kıyaslayınca istemci tabanlı olması öyle çok da kötü değil aslında. Hatta duruma göre daha iyi. AbiWord'ün taşınabilir versiyonu da var hem. AbiCollab Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar