Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında lisans

hayspat

Öne çıkan mesajlar

Eğitim bölümünü biraz karıştırdım, patiden yurtdışında eğitim gören birçok kişi var. Bende sınavdan önce bir ön araştırma yapayım dedim. Yurtdışında eğitim görenler, gördüğünüz kadarıyla okuduğunuz ülkenin, üniversitenin iyi veya kötü tarafları neler?
Genel sordum, Wall of text'e dünden razıyım :)
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere'de master 1 sene oluyor genelde

ücretler 14K-20k pound civarında değişiyor universiteye göre.

Çok iyi ve prestijli universiteler de var çok sıradan universitelerde var ama genel olarak eğitimin belli bi standartı var.

İngiltere master seviyesinde eğitim rahat, haftada 2-3 gün derse giriosun gerisi sana bırakılıo, normalde ders çalışman lazım da, sen içip gezmekle geçiriosun.

Şu anki ekonomi iyi durumda değil, işsizlik çok, bu seneye kadar, ingiltere'den mezun olan öğrenciye 2 senelik çalışma hakkı veriliyordu artık bu kalktı, mezun olup evine gitmeni istiyorlar.

Yaşam pahalı, ulaşım olsun kiralar olsun ama Yeme içme, istanbul ile aynı diebilirim.

Kısacası şu aralar ingiltere'yi pek tavsiye etmem.
Sosyal ağlarda paylaş

Jacobs'a gidenler çok memnun hayatından. Özellikle lojistik okursan baya mutlu olabilirsin ama ne istediğine bakıyor tabi..

Anladığım kadarıyla bu konuda hakkaten bir şey bilmiyorsun. Wall of text beklemeyip bence oturup konuları oku. Ülke ülke soruldu vakti zamanında. Çok yazıldı. Spesifik soru sorarsan, o konular hakkında yazı yazılsın. Yoksa ben geldim bana anlatın pek hoş değil.

Yurtdışında okumak genel olarak, genel kültür seviyeni artırır. Sana vizyon katar. Farklı görüşleri görürsün. Kafanı Türkiye'den kaldırmış olursun. Bunun ötesinde senin nasıl bir insan olduğuna bağlı olarak epey zorluğu vardır; ama gitmek, gitmemekten her zaman daha iyidir.

Genel olarak belirtmen gereken bazı şeyler var. Sen bunları açıkla, ona göre insanlar da sana yol göstersinler. İlki ne okumak istiyorsun? Okurken sosyal bir hayatın olsun ister misin yoksa amacın tamamen ders çalışmak mı? Gezip tozacak mısın, içecek misin? Şehrin içinde mi olmasını istersin yoksa dışarda da olabilir mi? Sonrasında TR'ye dönecek misin yoksa kalmayı mı planlıyorsun? Yatılı okulda hiç okudun mu, evden hiç ayrıldın mı? vs. vs.. çok soru var.

Bence sen en iyisi yurtdışı üniversite danışma ofislerinden birine git. Onlar sana yardımcı olsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

her şeyden önce özellikle avusturya/almanya/isviçre üçlüsünden birinde okuyacaksan bi sene burada almanca eğitim al, bi sene orada hazırlık oku, anca hazırlanmış olursun. almanya'da okuyacaksan da bi dersten 2 veya 3 kez kaldığında okuldan atılacağını ve hatta yeri gelirse yabancılar şubesinin vizeni sebepsiz yere uzatmayabileceğini falan da hesaba kat.
Sosyal ağlarda paylaş

Trans said:

yalnız dikkat et sen lisans soruyorsun mortis sana master seviyesinde eğitim hakkında bilgi veriyor.ona göre karar ver ingiltere hakkındaki düşüncelerine.

a evet ben lisansüstü die anlamışım direkt

ya neyse zaten ingiltere hakkında bilgi verdim daha çok

yine aynı şey çoğu, tek farkı 1 sene değil 3 sene ordasın hehe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yurtdışında okumak genel olarak, genel kültür seviyeni artırır. Sana vizyon katar. Farklı görüşleri görürsün. Kafanı Türkiye'den kaldırmış olursun. Bunun ötesinde senin nasıl bir insan olduğuna bağlı olarak epey zorluğu vardır; ama gitmek, gitmemekten her zaman daha iyidir.

Böyle düşünmesem hiç girişmezdim zaten bu işe.
said:

Anladığım kadarıyla bu konuda hakkaten bir şey bilmiyorsun. Wall of text beklemeyip bence oturup konuları oku. Ülke ülke soruldu vakti zamanında. Çok yazıldı. Spesifik soru sorarsan, o konular hakkında yazı yazılsın. Yoksa ben geldim bana anlatın pek hoş değil.

Pek birşey bilmiyorum gerçekten. Eğitim bölümünü baştan aşağı okudum neredeyse. Genelde yazılanlar master için, lisans hakkında çok birşey bulamadım.
said:

Genel olarak belirtmen gereken bazı şeyler var. Sen bunları açıkla, ona göre insanlar da sana yol göstersinler. İlki ne okumak istiyorsun? Okurken sosyal bir hayatın olsun ister misin yoksa amacın tamamen ders çalışmak mı? Gezip tozacak mısın, içecek misin? Şehrin içinde mi olmasını istersin yoksa dışarda da olabilir mi? Sonrasında TR'ye dönecek misin yoksa kalmayı mı planlıyorsun? Yatılı okulda hiç okudun mu, evden hiç ayrıldın mı? vs. vs.. çok soru var.

Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. TR'ye dönme konusunda oraları görmeden ne söyleyebilirim ki? Önceliğim yurtdışında kalmak ama. Sosyal çevre tabii ki önemli. En başta dil öğrenimi için. Ev konusunda ise şuan tek başıma kalıyorum 3+1 bir evde. Alışkınım yani, neredeyse usta aşçı olup çıktım.
said:
Bence sen en iyisi yurtdışı üniversite danışma ofislerinden birine git. Onlar sana yardımcı olsunlar.

Danışman firmalara en ufak güvenim yok. Oralarda eğitim görenlerden bilgi almak istiyorum daha çok. Yine de bir danışman firmaya gittim, AÜD olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Viyana Teknik Üniversitesi'ni çok ön planda tuttu. Almanca sıkıntı ama. 1 yıl hazırlık varmış. Lisede derslerini aldık ama takan kim? Beşe kadar zor sayarım. İngilizcem iyi sayılır, dile yatkınlığım var. Yine de 1 yılda akademik derece almanca öğrenebileceğimden şüpheliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

ülkeyi belirledikten sonra zaten git danışmana

danışmanların kötü yani sırf anlaştığı yerlere seni yönlendireceğinden çoğu seçeneği ortadan kaldırıo senin için

atiorum ingilteeye gideceksen bi tane seçersin danışman işlerini kolaylaştırsın die ama

orda bile 100 universite varsa adamlar 20sini sana sunuo

dio ki bu seviyede bu uniye girersin sen dio ama o unide başka şehirlerde veya biraz daha ii başka uniler var, sen bunları kendin araştırman gerekio.

aşçılığın iise ingiltere gibi memlekette çok ii part time işten para kazanırsın çok arkadaşım burda aşçı olarak çalışıo publarda restoranlarda hemen kapılıosun . 20 saatte haftalık çalışma iznin oluo zaten okurken.

ingiltere'yi tavsiye etmem diip ingiltereden bahsediorum paso ama neyse söliim de her yönünü :)
Sosyal ağlarda paylaş

aüd denen şirketin dediği hiç bir şeye inanma.

uluslararası ilişkiler demişsin sana viyana tekniği önermişler zaten ordan anlaman lazımdı sdfds

almanca bilmiyorsan avusturya/almanya gitme.zaten avusturya'da uluslararası ilişkiler diye bir bölüm yok politikwissenschaft'a kayıt ettirirler seni onun yerine, bildiğin politik yani.

her 10 türkten 7'sini okuduğu bölüm en kolayı o gibi duruyor çünkü çoğu tr'de vs yaz okulu yaptırıp saydırıyolar vs.

bana sorarsan danışmanlara para saydırmana da gerek yok gitmek istedin ülkeden bir öğrenciye kontağa geç 5'te biri paraya yapar her şeyi danışmanların yapacağı.

mortisin dediği gibi zaten kendi okullarına yolluyorlar, adam gibi internetten araştır kendin belirle okumak istediğin okulu.
Sosyal ağlarda paylaş

ingilterede okulu bitince çalışma izni vermemeleri ilginçmiş. Bu ingilizler ne satıyor ne ediyor böyle ekonomileri patlamış, ekonomileri böyle patlak olmasa kalın derlerdi zaten ?

Almanlar şu anda okul bitince 6 ay 1 sene arasında iş arama izni veriyorlar. Ekonomi patladığı (iyi anlamda) için şu anda genelde yabancılarda iş bulabiliyorlar. Ama sosyal yaşamın saçmalığından dolayı bir çok yabancı fırstını bulur bulmaz kaçtığı için şartları iyileştirmeye doğru gidiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/read.php?21,2067658

Onlar olmadan yaparım, ben süper disiplinliyim dersen, senin bileceğin iş. Ancak bunun ötesinde bilmek istediğin tüm soruları yanıtlarlar en azından ve karşılığında para aldıkları için yanlış bir şey söylediklerinde kafalarına kakabilirsin. Buraya yazanların kişisel tecrübelerini doğru sayıp hareket edersen senin için kötü olur.

Bu danışmanlık şirketlerinin anlaşmalı okulları vardır elbet. Ama bu sayede seni hem onların da işine gelen, hem senin de isteyeceğin bir yere yerleştirebilirler. Öbür türlü, tam bir kumar oluyor.

İlk olarak bu başvurularda her okulun kriteri farklıdır, istekleri farklıdır. Kimisi iki yazı ister, kimisi üç yazı ister. Kimisi common app doldurun der, kimisi benim ek application'ım var onu doldurman gerekiyor der. Bu nedenle herhangi bir şey yapmadan önce okullarını belirlemelisin. Bunun yanında statement of purpose (personal statement) ister her okul, oturup bunu yazabilirsin. Bir de TOEFL'a çalışabilirsin. Genelde ek olarak "neden xxx" gibi neden o okula başvurduğuna dair yazı isterler. Boş vaktin olursa bunu da hazırla. Tavsiyem çok genel yazma, okul spesifik yaz. Ama bir template olsun. Her okula yollarken template'taki boşlukları doldurarak yolla ki yeni baştan yazma yazıları. Ben mesela okuldaki bilgisayar hocalarının isimleriyle birlikte araştırma yaptıkları konuların benim için ne kadar ilgi çekici olduğundan bahsetmiştim, işime yaramıştı. Her okula yollarken hocaların isimlerini ve konu başlıklarını değiştiriyordum. toplam 5 paragraf varsa 3'ünde spesifik bir şeyler vardı. Yazı sanki o okul için yazılmış gibi duruyordu. Aynı CV'deki önyazı mantığı. Ha bir de CV hazırla.

Avrupa'daki okulları bilmem ama ABD'deki okulların çoğu SAT ister. Oturup çalışman lazım.

Okul belirlerken http://www.petersons.com/ bunu kullanabilirsin. Ben phd için kullanmıştım, işime yaramıştı. Eminim lisans seviyesinde de işine yarar bir şeyler bulursun. Bu işi yaparken öncelikle senin için önemli olan kriterleri listelemen gerekiyor. Yani okul seçerken sen nelere bakarsın, bunları çıkar. Sonra bunları önem sırasına göre sırala. Sonrasında kendine 40 tane okul bulup hepsini bu kriterlere göre doldur. Büyük olasılıkla önem sırasına göre dizdiğinde en üstteki okullar zaten girilmesi en zor okullar, en alttakiler de en kolay okullar olacaktır. Sonra 3 gruba ayırıyorsun; en üstteki 10 okuldan 3 tane, en alttaki 10 okuldan 3 tane, ortadaki 20 okuldan 3 tane seçiyorsun. En alttaki 3 okula girebiliyor olman lazım. Puanlarını bu okulların beklediklerinden çok daha yukarıda tut. Ortadaki okulların istediklerini büyük ölçüde karşılıyor olursun; bunlar senin asıl hedefin. En üstteki grup ise kısmen karşıladığın okullar olur, şansın yaver giderse girebileceğin okullar olur.

Sonra bunların hepsinin başvuru deadline'ına bakarsın. En erken hangisiyse, onun formuyla başlarsın. Sonrasında sırasıyla hepsini yaparsın işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...