Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Önümüzdeki maçlara nasıl bakalım?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Eveeet, Harvard Law dan olumsuz yanıt resmi olarak elime ulaştı, şimdi artık önümüzdeki maçlara bakma zamanı, biz elimizden geleni yaptık ne de olsa. Fakat, önümüzdeki maçlar nasıl olmalı? Ha aslında rahat batıyo biraz, Türkiye şartlarına göre rahat bir işim var ancak Zeki Müren in de dediği gibi, "Gücüme gidiyor mediocre yaşamak".

Sonuç itibariyle, fikrinizi alayım istedim, 32 yaşında yurtdışında (Amerika) saygın bir kurumda Finans doktorasına başlanır mı? Başlansa vatana / millete / öncelikle bana bir faydası olur mu? Konu hakkında deneyimi olan var mı? Saygın kuruma ilişkin şöyle bir bağıntı kurdum, Law School a başvururken girdiğim LSAT (Law School Admission Test) tan 176 almıştım, yurtdışı forumlarda LSAT puanından ortalama alabileceğin GMAT puanına ulaşma hususunda baştaki biri at sona sıfır ekle şeklinde bir denklem kurmuşlar (garip ama, percentile lar aşağı yukarı tutuyor, 176 LSAT 99.8 percentile) yani, aşağı yukarı 760+ alabilirim gibi düşünelim. 115 TOEFL vardı süresi geçti, 5 Mayısta tekrar giriyorum, daha aşağısını almamaya çalışacağım bakalım.

Hem finansın Türkiye pazarına uyarlanması da daha kolay, hukuka kıyasla. Ne diyorsunuz sayın Patiler, oluru var mı?
Mesaj tarihi:
onundeki maclari daha alt liglerle takimlarla oyna
sen daha hazirlik maci yapmadan barca ile mac yapmaya kalkmissin dsfsdfdsf

mersin idman yurdu ii bi baslangic olabilir
Mesaj tarihi:
Ufak not: Diğer konunun gelişimini takip etmeden lüzumsuz Harvard kim sen kim postlarıyla vakit harcamak yerine konuyla ilgili iki kelam ederseniz sevinirim. Diğer konuda bu Eğitim alt başlığı altında bir yerlerde, başlığı "Harvard Law School".
Mesaj tarihi:
Harvard Law School'a başvurduğuna göre hukuk okumuşsundur. Finans ne alaka?

Ayrıca, Türkiye pazarıyla kastın, Türkiye'de özel sektörde iş bulmaksa, doktora yapmaya ne gerek var. Finans üzerine akademik kariyer yapmayacaksan, pek gerekli değil doktora.
Mesaj tarihi:
Harvard Law un JD sine başvurdum, LLM değil, Hukuk mezuniyeti gerekmiyordu. İşletme mezunuyum. Şimdi dediğini anlıyorum, MBA yap onun yerine diyorsun ama, sorun şu, PhD programları haricinde lüzumsuz dersleri kapsamayan bir master programı göremedim (yönetim organizasyon, insan kaynakları, davranış bilimi vb.). Bunların içinde olmadığı sadece finans, muhasebe ve iktisat programı görebildiğim kadarıyla sadece PhD aşamasında mevcut. Farklı bir bilgi sahibi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
Mesaj tarihi:
http://www.wharton.upenn.edu/doctoral/programs/finance-curriculum.cfm

Abi, sosyal bilimler PhD programlarını mühendislikle karıştırmayın lütfen, ilk iki yıl gayet de faydalı ders oluyor yani neden olmasın?
Mesaj tarihi:
Başvurabileceğim en erken doktora dönemi olan Güz 2013'e kadar, ODTÜ'de aşağıdaki bilimsel hazırlık programını tamamlamış olacağım:

• Financial Accounting

• Cost or Managerial Accounting *

• Statistics

• Microeconomics

• Macroeconomics

• Finance

• Calculus / Differential Equations ( for METU MATH 119, 120, 219
Mesaj tarihi:
Wharton programına baktım ama tam ders icerikleri görünmüyor. Eğer teorik bir program ise ciddi sekilde zorlanabilirsin. Su an aldığın bilimsel hazırlıkta teori dersleri almıyorsan daha applied programları tercih et.

Su an ne alanda çalışıyorsun ki? Eğer finans alanında çalışmıyorsan bu programı bitirip gelince o yastan sonra kariyerini değiştirmen mantıksız olur bence. TR de finans alaninda yas, askerlik ve SPK lisansi onemli. Ama isin buysa US de bu finance programları çok iyi, TR de doktora olarak bu sekilde açılmıyor bu programlar. Bu halde çok iyi bir hamle olur.
Mesaj tarihi:
32 yaşındasın, hiç doktora falan kasma direk mba yap derim, hatta wharton mba in finance yap, 10 numero. ha ben illa çinlilerle hintlilerle kapışacak finans bilgisi istiyorum, hedge fonlarında trader olmak istiyorum dersen princeton derim.
Mesaj tarihi:
Yine araştırmaya dayalı doktora programları ve muhasebe/finans arasındaki farka geldi dayandı olay, senin sorularının dayandığı alana pozitif katkının muhasebe finans alanında olasılığı oldukça zayıf, burada bakılan konuya hakimiyetin ve analitik düşünme yeteneği açısından potansiyeli başvurulan okulun sıralamasına uygun derecede iyi bir aday olmandır diye düşünüyorum. Yoksa, muhasebe standardı mı üreteyim, finansta yeni bir tablo yorumlama tarzı mı geliştireyim? Belli bir çalışma alanı seçip, mevcut ekonomide güzel bir uygulama alanı bulmak esas dersek, bulduğunda bu alanda faydalı işler yapabilme potansiyelini sınav sonuçları vb. ile gösterebilme yeterli olur diye düşünüyorum bu alanda.

Ha derlerse ki çalışman nedir? 5018 sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunu çıktığından bu yana devlet kurumlarının kafalarına vura vura finansal tablo hazırlamalarını sağladık, şimdi de bu finansal tablolar üzerinden denetimlerini yapıyoruz. Kocca Türkiye Cumhuriyeti :P
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
valla finans sektörü bana oldum olası çok cazip gelmiştir. ilkokul arkadaşım şu an cornell university de financial engineering msc i yapıyor çok alakasız bir bölüm okumama rağmen valla çocuğa öyle böyle imrenmiyorum. konuya dönersek bence amerikada finance phd si yaptıktan sonra türkiye tatmin etmez. hani eğer arkadaş ben bu yola başkoydum diyorsan al eşini çoluğunu çocuğunu -bekarsan süper- git amerikaya yerleş. zaten 32 yaşındasın 4 seneni phd ye verirsen türkiye şartlarında o eğitimin sana geri dönüşü hayal.


önceki açtığın harvard konusunu da hatırlıyorum. bu yaşta hala eğitimini geliştirmeyi düşünmen çok iyi birşey, umarım doğru kararı verirsin
×
×
  • Yeni Oluştur...